helppo mustikkapiirakka

Mehevä mustikkapiirakka 3 tavalla – katso parhaat reseptit!

Mehevä mustikkapiirakka ja nokare vaniljajäätelöä tai -kastiketta herauttaa veden kielelle. Poimi tästä rukiisen, pullapohjaisen ja kesän helpoimman mustikkapiirakan ohjeet.

Mustikkapiirakka tulee mieleen, kun mättäät ovat sinisenään mustikoita. Silloin on aika suunnata metsään ämpäri kädessä. Parhaimmillaan mustikka on suoraan varvusta riivittynä ja toiseksi parasta varmasti piirakan päällä. Tässä kolme herkullista mustikkapiirakkaa, jotka katoavat hetkessä parempiin suihin.

Lue myös: Marttojen neuvot mustikoiden poimiseen ja puhdistamiseen

Pullapohjainen mustikkapiirakka

Jos haaveilet pullapohjaisesta mustikkapiirakasta, tartu tähän ohjeeseen. Reilusti kardemummalla ja kanelisokerilla maustettu pohjataikina ja mehevä mustikkatäyte ovat ihania yhdessä. Tässä ohjeessa pullapohjainen piirakka on viety uudelle tasolle, sillä mustikoiden sekaan on piilotettu myös keksimuruja sekä vadelmahilloa.

mustikkapiirakka pullataikinasta

Ohje: Mustikkapiirakka pullataikinasta

Ruis maustaa piirakkapohjan ja marjat

Kun mustikkapiirakassa on murea ja aromaattinen pohja, reilusti mustikoita sekä rahkasta että jogurtista sekoitettu pehmeä täyte, muuta ei voi enää kaivata.

Rukiisen mustikkapiirakan juju on, kuten nimikin kertoo, ruis. Sitä lisätään sekä pohjataikinaan että mustikoista ja tomusokerista pikaisesti keitettyyn hilloon, jolla mehevä rahkatäyte marmoroidaan. Muutoin piirakka valmistuu helposti perinteistä mamman marjapiirakan ohjetta mukaillen.

Piirakka ei ole äkkimakea, joten se maistuu myös niille, jotka eivät ole niin kovasti makeanperään.

rukiinen mustikkarahkapiirakka

Ohje: Rukiinen mustikkarahkatorttu

Helppo mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiiras ilahduttaa kiireistä ja laiskaa leipuria sekä niitä, jotka ovat leivontapuuhissa hieman taitamattomampia.

Tästä piirakasta helpon tekee se, että kaikki pohjataikinan ainekset voi mitata suoraan monitoimikoneeseen ja pyöräyttää sekaisin. Mantelimassa antaa mustikkapiirakan muropohjalle täyteläistä herkullisuutta.

Parasta piiras on uunilämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

mustikkapiirakka. gluteeniton, mustikkapiiras, makea piiras, gluteeniton leivonta, parhaat gluteenittomat herkut, gluteenittomat herkut, keliakia

Ohje: Helppo mustikkapiiras

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä mustikkapiirakka 3 tavalla – katso parhaat reseptit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X