Välimeren kuhaa

Mieto kuha maistuu koko perheelle

Kuha tunnetaan petokalana, mutta sen liha on maultaan mietoa ja maukasta. Vaalealihainen kuha sopii erinomaisesti esimerkiksi yrtein maustettavaksi.

Miedonmakuiset kuhamurekkeet saavat raikkaan säväyksen limetistä. Murekkeet tarjoillaan ranskankermasta ja mädistä sekoitettavan kastikkeen kanssa.

Kuha on erinomaista yksinkertaisesti maustettuna, pannulla paistettuna. Kuhafileet paistuvat pannulla nopeasti, joten kannattaa varoa paistamasta kalaa liian pitkään.

Parmesaanikuhaa

Kokeile pyörittää kuhaa myös rullalle. Mehevät kuharullat saavat täytteekseen parmesaania ja pinaattia. Rullat kruunataan lipstikalla maustetulla kastikkeella sekä vihreällä perunasoseella. Parmesaani sopii muutenkin hyvin kuhan kaveriksi, kokeile sitä vaikkapa leivitykseen yhdessä vehnäjauhojen kanssa. Helppo parmesaanikuha maistuu pestolla maustetun perunasoseen kera.

Kuha sopii myös mainiosti graavattavaksi tai carpaccion tapaan valmistettavaksi. Lohi-kuha carpaccio on juhlavaa tarjottavaa, joka sopii erinomaisesti vaikkapa noutopöydän herkuksi. Kokeile myös marinoitua kuhaa, jossa maistuu raikas sitrus.

Kuhapullakeittoa

Välimeren kalapullakeitossa kuhasta tehdään maukkaita kalapullia, jotka maistuvat tomaatin, tabascon ja valkoviinin maustamassa liemessä. Alueen makumaailmaa edustaa myös Välimeren kuha, jossa kala saa seurakseen fenkolia ja oliiveja.

Lisää kalaruokaideoita:

Kotoisia kalaruokia
3 x kastike kalalle
Helppoja kalaruokia
Ruoka.fi: 4 x kalaruoka: nappaa herkulliset ja helpot reseptit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mieto kuha maistuu koko perheelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X