Kauppakassipalvelut testissä

Mikä on paras kauppakassipalvelu? Testasimme viisi ruokaostosten kotiinkuljetus- ja noutopalvelua

Kauppakassipalvelut eli ruokaostosten tekeminen netissä ja niiden kotiinkuljetus tai noutaminen ovat yleistyneet nopeasti. Ja miksipä ei, kauppakassipalvelut ovat kiireisen ihmisen pelastus. Testasimme viisi erilaista kauppakassipalvelua. Mikä oli paras?

Kauppakassipalvelut ovat kiireisen ihmisen arjen pelastus. Tämä kävi ilmi Kotilieden vertailussa, jossa testasimme viittä erilaista ruokaostosten kotiinkuljetus- ja noutopalvelua.

Lue myös: Hyvästi imurointi! Uudet robotti-imurit ovat hyviä ja halpoja – TM:n testin voitti tämä yllätysnimi

Kauppakassipalvelujen käyttö säästää sekä aikaa että rahaa, tästä olivat yksimielisiä kaikki testaajat. Tilaaminen on helppoa ja vaivatonta ja sen voi tehdä vaikka kotisohvalla. Rahansäästö perustuu siihen, että ruokaostosten tilaaminen netistä vaatii etukäteissuunnittelua, joka taas pakottaa järkeviin ostoksiin. Netistä tilatessa myös heräteostosten vaara pienenee.

Lue myös: Viikon ruokalista helpottaa arkeasi: nappaa tästä Kotilieden kerran viikossa päivittyvä ruokalista!

Vertailussa mukana S-ketjun Foodie, K-ruoan verkkokauppa ja Kauppahalli24.fi

Otimme vertailuun mukaan kaikki isoimmat toimijat suomalaisista kauppakassipalveluista. Testin ulkopuolelle jätettiin palvelut, jotka toimittavat valmiit ruokaohjeet ja niihin tarvittavat tuotteet.

S-ketjun Foodie on Suomen laajin kauppakassipalvelu, joka pitää sisällään ketjun liikkeistä Alepan, S-marketit ja Prisman. Testasimme tällä kertaa S-ketjun palveluista Alepan kauppakassin sekä Prisman kotiinkuljetuksen ja noutopalvelun. K-ryhmästä testasimme K-ruoan verkkokaupan. Testin viides, keskusliikkeiden ulkopuolinen toimija on Kauppahalli24.fi-palvelu.

Testissä kiinnitettiin huomiota seuraaviin asioihin:

 • Millainen palvelu on kyseessä: ruoan kotiinkuljetus vai noutopalvelu
 • Kuinka paljon kotiinkuljetus ja/tai tuotteiden keräily maksavat
 • Miten tilaaminen sujuu, kuinka hyvin verkkosivut toimivat
 • Millainen valikoima kaupassa on
 • Miten kuljetus tai nouto toimii
 • Mikä oli tuotteiden laatu
 • Miten tuotteet oli pakattu

Kaikki testaajat olivat perheellisiä ihmisiä, jotka ostavat kerralla suuria määriä ruokaa. Joukossa oli nuoren urheilijan äiti, kasvissyöjä, keliaakikko, pienten lasten äiti ja luomua suosiva. Kolme testaajista asuu Helsingissä, yksi Tampereella ja yksi pääkaupunkiseudun kehyskunnassa.

Mitä mieltä testaajat sitten olivat näistä kauppakassipalveluista? Lue alta testin tulokset!

1. Prisman noutopalvelu: Ruoat haetaan kaupan lokerosta

Tilasimme kolmihenkisen perheemme arkiviikon ostokset noudettaviksi Prismasta. Kotiinkuljetus ei ole mahdollista kotiosoitteeseemme, eikä lähikaupoissamme ole noutomahdollisuutta, joten valitsimme Hyvinkään Prisman, jonka ohi puoliso ajaa työmatkallaan. Keräilymaksu oli parista kassillisesta 4,90 euroa.

Miten tilaaminen toimii?

Ruoat tilataan S-ketjun Foodie-palvelun kautta. Sivusto on sekava, ja se heitti useamman kerran pois jo valitusta myymälästä. Kerätyt tuotteet pysyivät onneksi korissa. Ensimmäisellä kerralla en tajunnut tarkistaa heti alkuun vapaita toimitusaikoja, joten ensimmäinen yritys tilata kauppakassi meni mönkään. Parhaimmat ajat, kuten maanantai-iltapäivä, menevät ilmeisesti nopeasti. Seuraavalla kerralla tajusin tarkistaa vapaat noutoajat ennen ostosten keräämistä.

Millainen valikoima?

Tilattavissa olivat melkein kaikki Prisman tuotteet. Alkoholia ei saa tilata, joten saunakaljojen puuttuminen harmitti miestä.

Miten nouto toimi?

Ruoat toimitetaan Prismassa olevaan lokerikkoon, josta ne voi noutaa valitsemansa kahden tunnin aikaikkunan aikana. Lokerikko avautuu koodilla.

Mikä oli tuotteiden laatu?

Missään ei ollut valittamista. Tavarat oli pakattu kahteen muovikassiin.

Prisman kauppakassipalvelu: näin tuotteet pakataan

Prisman noutopalvelusta tilatut ostokset oli pakattu kahteen muovipussiin. Kestokasseja suosivaa shoppailijaa tämä vähän harmitti.

Kiitämme:

 • Noutaminen oli helppoa

Moitimme:

 • Verkkosivuston bugeja
 • Vapaiden toimitusaikojen niukkuutta
 • Palvelun saisi laajentua kaikkiin Prismoihin

Arvosana: 8,5/10

2. K-ruoka -verkkokauppa: Joustavaa palvelua

K-ryhmän verkkokaupan sivuilta voi valita haluamansa kaupan, josta tuotteet kerätään ja toimitetaan tai noudetaan. Valitsin K-citymarket Eastonin Helsingistä, koska sen valikoima on laaja ja siellä olemme asioineet muutenkin.

Ostokset voi tilata joko noudettavaksi tai kotiin kuljetettuina. Toimitusmaksu on Plussa-kortilla 9,90 euroa, muutoin 12,90 euroa. Noudettaessa veloitetaan keräilykulu, joka on alkaen 4,90 euroa.

K-ruokakaupan toimitus

K-ruoan verkkokaupan tuotteet tulevat kotiin pahvilaatikoihin pakattuina. Laatikot voi palauttaa kauppaan seuraavan toimituksen yhteydessä.

Teen ruokatilauksen kerran viikossa. Kolmihenkisessä perheessämme on yhdeksän kertaa viikossa treenaava nuori urheilija, joten ruokaa täytyy aina olla saatavilla. Suunnittelen kerralla tulevan viikonlopun ja työviikon ruokalistat, ateriat lisukkeineen sekä urheilijan eväät. Yritän kasata kaikki ostokset listalle.

Olen käyttänyt ruoan verkkokauppaa nyt reilun kuukauden ja huomannut sen paitsi säästävän aikaa myös rahaa. Kun ruokalistat on suunnitellut huolella, heräteostokset jäävät tekemättä. Valmiin ruokalistan mukaan on helppo listata ostokset. Saan parhaimman hyödyn verkko-ostamisella, kun suunnittelen ateriat tarkasti.

Miten tilaaminen toimii?

 K-ryhmän verkkokauppa on helppokäyttöinen ja kohtuullisen selkä. Tilattavia tuotteita voi hakea nimellä tai selailla tuoteryhmistä.  Tilauksen voi tehdä useita päiviä ennen ja varata samalla itselleen sopivan toimitusajankohdan. Sekä toimitusta että tilausta voi sen jälkeen vielä muokata. Tilauksesta tulee sähköpostiin vahvistus, josta näkee, kuinka kauan tilaus on muokattavissa. Tilaukseen voi maksaa saman tien tai vasta toimituksen yhteydessä.

Millainen valikoima?

 K-citymarket Eastonin verkkokaupan valikoima on melko kattava. Ihan kaikkia kaupan tuotteita ei ole kuitenkaan saatavissa verkkokaupasta. Esimerkiksi sellaiset tuotteet, joiden tarjouksen yhteydessä on maininta: ”niin kauan kuin tavaraa riittää”, eivät ole tilattavissa lainkaan. Jos aloitan tilauksen teon jo alkuviikosta, eivät tarjoustuotteiden hinnat pidä kutiansa. Tämä ilmoitetaan kuitenkin selkeästi sivulla, joten tuotteen voi käydä vaihtamassa johonkin muuhun tai olla tilaamatta.

 Tuotteita on joskus jäänyt tilauksesta pois, etenkin tuoretta leipää en ole saanut silloin, kun olen tilannut toimituksen aamupäiväksi. Iltapäivän toimituksiin tuoreen vastapaistetun leivän saanti onnistuu. Muoviin pakatut leivät ovat tietenkin saatavissa.

Miten kuljetus toimi?

K-ruokakaupan paperipussit

K-ruoan verkkokaupassa voi tilauksen lisätiedoissa laittaa toiveen, pakataanko hedelmät ja vihannekset paperi-, bio-tai muovipusseihin.

Kauppa vahvistaa edellisenä iltana tilauksen toimitusajan vähän alkuperäistä tarkemmin, yleensä noin tunnin haarukalla.  Noin puolta tuntia ennen toimitusta tulee vielä viesti, jossa ilmoitetaan tilauksen saapumisesta ja sen seuraamismahdollisuudesta. Vain yhden kerran toimitus on myöhästynyt, siitä ilmoitettiin heti. Viivästys oli noin 20 minuuttia.

Tilatut tuotteet toimitetaan pahvilaatikoissa, jotka voi palauttaa seuraavan tilauksen yhteydessä kauppaan. Hedelmien ja vihannesten pakkaustoiveet voi kirjoittaa tilauslomakkeeseen viestinä kaupalle. Siihen voi myös laittaa toiveet esimerkiksi perunoiden koosta.

Mikä oli tuotteiden laatu?

Olen tilannut rohkeasti tuoretuotteita ja vihanneksia. Pari pettymystä on tullut. Kolmesta avokadosta, yksi on ollut pilalla, tuoreet kurkut ovat olleet jättikokoisia ja sen takia myös vetisiä. Siinä se, sen verran huonoa tuuria on joskus käynyt itse tuotteita valitessani.

Kiitämme:

 • Tilausta on helppo muokata
 • Palvelu on täsmällistä
 • Palautteisiin vastataan nopeasti

Moitimme:

 • Verkkokaupan asiakkaan pitäisi voida hyödyntää tuoretuotteiden tarjouksia paremmin
 • Toimitusmaksu on melko kallis

Arvosana: 9,5/10

3. Prisman kauppakassi kotiin: Selkeä setti kotiovelle

Kokeilin ensikertaa, millaista on tilata nelihenkisen perheen perjantaiostokset kotiovelle asti.

Käymme kaupassa muutaman kerran viikossa. Puolisoni jopa pitää siitä. Itse koen, että kaupassa kuluva aika on pois vapaa-ajastani, joten olisi ihanaa, jos kassit ilmestyisivät kotiovelle edes kerran viikossa.

Lähellä kotia sijaitseva vakituinen kauppani, S-market ei ole mukana kotiin tuovien kauppojen listalla, mutta muutaman kilometrin päässä sijaitseva Tampereen Koivistonkylän Prisma on, joten tein tilauksen sieltä.

Toimituksen hinta oli S-etukortilla huomattavasti halvempi kuin ilman sitä. Pohjahinnaksi keräily ja tuontikustannuksineen ilmoitettiin 13,90. Oma tilaukseni maksoi lopulta euron enemmän. Jäi epäselväksi, mistä tuo lisäeuro syntyi.

Tällä ensimmäisellä kerralla tilasin ainekset kasvislasagneen, normaalit leivät, mehut ja vihannekset sekä palan tuoretta lohta. Koiralle ostin perjantain kunniaksi ydinluun.

Miten tilaaminen toimii?

Tilaaminen oli teknisesti paljon helpompaa kuin etukäteen luulin. Ohjelma oli laadittu niin, että kirjautumisen jälkeen se opasti minua eteenpäin hyvin selkeästi. En tarvinnutkaan IT-insinöörin taitoja niin kuin etukäteen pelkäsin. Kun pääsin vauhtiin, tuotteiden valitseminen oli jopa viihdyttävää.

Minulle ilmoitettiin selkeästi, että saan halutessani vaihtaa tuotteita vielä jälkeenpäin, ja pystyin koko ajan seuraamaan laskurista, paljonko ostokseni maksavat.

Millainen valikoima?

Valikoima oli iloinen yllätys. Koneen ääressä klikkaillessa esimerkiksi juuston valitseminen tuntui helpommalta kuin kaupassa. Keliaakikkona löysin myös tuotteiden allergeenit selkeämmin ilmaistuna kuin juustohyllyllä tuoteselosteita tihrustaessa.

Saattaa olla pelkkä tunnekin, mutta koneen ääressä tuntui siltä, että valikoima oli runsaampi kuin kaupassa.

Alkuun oli skeptinen, että esimerkiksi tuoretta kalaa on hankala saada verkosta tilaamalla, mutta sekin osoittautui harhaluuloksi. Kun olin aikani sivuttanut muoviin pakattuja fileitä, tuoretuotteetkin ilmestyivät valikoimaan.

Miten kuljetus toimi?

Tein perjantain tilauksen torstaina iltapäivänä. Ohjelma tarjosi minulle sopivia aikoja ja ilmoitti värikoodeilla, missä kohtaa päivää oli runsaasti vapaata aikaa, mitkä toimitusajat olivat jo täyttymässä tai täynnä.

Tehdessäni tilausta sain kahden tunnin aikahaarukan, joka tarkentui seuraavana aamuna lopulta puolen tunnin odotteluksi. Sain postilta vielä soiton ennen toimitusta, ja se saapui ajallaan.

Prisman kauppakassipalvelu: näin tuotteet pakataan

Prisman kotiinkuljetut ruokaostokset oli pakattu muovikasseihin siististi.

Mikä oli tuotteiden laatu?

Tavarat oli hyvin ja siististi pakattu. Tuoretavarat kuten salaatit ja hedelmät olivat reheviä, meheviä ja tuoreita. Kalakaan ei tuottanut pettymystä.

Pakasteet olivat edelleen jäässä, juomat ja muu jääkaappitavara viileää.

Itse pakkaan esimerkiksi hedelmät nykyisin paperipusseihin, jos niitä vain on saatavilla. Tuontipusseissa kaikki oli kääritty muoviin. Toisaalta en kyllä esittänytkään toivetta paperipusseista, joten jäi testaamatta, olisiko se mahdollista.

Kiitämme:

 • Tilaaminen oli helppoa ja selkeää
 • Tilaus saapui ajallaan
 • Palvelusta jäi sen kaikissa vaiheissa hyvä mieli

Moitimme:

 • Toimitusmaksu tuntui niin kalliilta, että epäilen, ettei tilaamisesta tule rutiini

Arvosana: 9/10

4. Alepa Kauppakassi: Ruokaa kotiin luotettavasti

Olen käyttänyt Alepan Kauppakassi-palvelua jo vuosia. Nelihenkisessä helsinkiläisperheessämme asuu kaksi teiniä, joten ruokaa pitää ostaa paljon ja useita kertoja viikossa.

Palvelussa voi valita, noutaako tuotteet itse (2,90 euroa) vai tuodaanko ostokset ovelle (alk. 5,90 euroa). Maksan kuljetusmaksun mielelläni siitä ilosta, että saan edes kerran viikossa rahkat, kauramaidot, tomaattimurskat ja sata muuta asiaa suoraan kotiovelle.

Miten tilaaminen toimii?

Foodie-palveluun kirjaudutaan, ja se tarjoaa valikoiman eri kategorioihin jaoteltuna. Ruoan lisäksi palvelusta voi tilata kodinhoito- ja hygieniatuotteita. Lisäksi kategorioista löytyvät muun muassa satokausituotteet. Tuotteet ruksitaan kauppakassiin. Plussa siitä, että palvelu muistaa tilaajan aiemman valikoiman. Useimmat tuotteet tulee tilattua joka viikko, joten on mainiota, että tuotteet ovat jo valmiina ostoslistassa.

Tilaukseen voi merkitä, mikäli ei halua, että se korvataan vastaavalla. Mikäli merkintää ei ole, kerääjä korvaa puuttuvat tuotteet vastaavilla mahdollisuuksien mukaan.

kauppakassipalvelut, alepa kauppakassi

Kerääjän kirjoittama viesti suklaakaurajuomien korvaamisesta ilahdutti kauppakassissa.

Millainen valikoima?

Perusvalikoima on kattava, ja mukana on kivasti luomua ja reiluakauppaa. Eineksissä lihankorvikkeista, esimerkiksi Nyhtis- ja Härkis-jalosteista, ei ole niin paljon vaihtoehtoja kuin toivoisin.

kauppakassipalvelut, alepa kauppakassi, kuitti

Kuitti on luonnollisesti mukana toimitetuissa Alepan kauppakasseissa.

Miten kuljetus toimi?

Kuljetuksen ajankohdan voi valita joko tunnin tai neljän tunnin haarukkaan. Toimitusajan tarkkuus vaikuttaa hintaan. Valitsin kuljetustavan, jossa ilmoitettiin aika neljän tunnin tarkkuudella. Samana päivänä sain kuitenkin viestin, jossa kuljetusajankohta tarkennettiin tunnin sisään. Kuljetus tuli ajallaan, palvelu oli ystävällistä.

Mikä oli tuotteiden laatu?

Ei valittamista. Tuoretavara ja leivät ovat tuoreita.

Kiitämme:

 • Nopeutta
 • Helppokäyttöisyyttä

Moitimme:

 • Pakkauksina muovipussit
 • Liian vähän kasvisversioita valmisruoissa

Arvosana: 9

5. Kauppahalli24: Tuoretta ruokaa suoraan tuottajilta ilman välikäsiä

Ostan ruoat kolmihenkiselle perheelleni säännöllisesti verkosta, sillä se säästää rutkasti aikaa. Ostan kerralla koko viikon ruoat, joten kuljetusmaksut eivät ole kohtuuttomia.

Kauppahalli24-palvelua kokeilin ensimmäistä kertaa, ja heillä kuljetusmaksut on hyvin porrastettu. Mitä väljemmän ajan toimitukselle pystyy antamaan, sitä halvemmaksi kuljetus tulee, jopa ilmaiseksi! Minulle maksua kertyi 5,99 e.

Miten tilattiin?

Verkkosivut olivat selkeät, mutta hieman hitaat. Kuljetusajan määrittäminen heti alkuun oli hämmentävää. Palvelu ei päästä eteenpäin ennen sitä.

Millainen valikoima?

Valikoima on laadukas, ja luomua on runsaasti. Palvelusta löytyi myös tuotteita, joita ei perusmarketista löydy. Tuotteet tulevat suoraan tuottajilta ja valmistajilta, joten vihannekset ja hedelmät olivatkin napakoita.

Miten kuljetus toimi?

Kuljetukselle sai valita aikahaarukan tunnista kuuteen tuntiin. Itse valitsin kolmen tunnin aikahaarukan, joka tarkentui puoleksi tunniksi edellisenä iltana.

Mikä oli tuotteiden laatu?

Kaikki tuotteet olivat moitteettomia ja pakattu paperikasseihin muovikassien sijaan. Siitä plussaa!

Kiitämme:

 • Tuotteiden tuoreutta
 • Edullisia kuljetusmaksuja

Moitimme:

 • Verkkosivujen hitautta

Arvosana: 9,5

Avainsanat

Keskustelu

Kauppahalli 24 palvelua olen käyttänyt vuodesta 2015 ja ollut erittäin tyytyväinen.
Kuljetusmaksu ylivoimaisesti edullisin. Tuotteet tuoreita. Paljon luomua. Jos joskus on ollut jotain huomautettavaa, on tuote hyvitetty laskussa. Paljon tarjouksia ja iloisena yllätyksenä silloin tällöin hyvityskoodi esim. luomupäivän kunniaksi. Tuotetoivomuksia voi esittää ja ne on monesti myös toteutettu. Tuotetiedoista on helppo tarkistaa ainesosat, lisäaineet, tuottaja ja alkuperämaa. Tuskin marketeissa jaksaisin paneutua samalla tavalla näihin seikkoihin. Chat toimii hyvin, jos haluan heti tarkistaa jonkin asian.

Olen ollut tosi tyytyväinen Kauppahalli24:n toimintaan ! Valikoima on laaja,erikoistarjoukset vaihtuvat viikottain. Kun tekee tilauksen hyvissä ajoin, voi valita aika-ikkunan ja etsiä ajan, jolloin toimitus on 0€ ! Edellisenä iltana aika tarkentuu puolen tunnin väliin ja aina on tullut ajallaan. Tuotteet tuoreita, myös kala. Chat-toiminta laadukas ja kauan auki. Tuotteet on punnittu ja hinnoiteltu uudelleen painon mukaan. Lasku on siis siitä mitä saat ! Suosittelen !

Olen kokeillut lähes kaikkia edellä mainittuja. Kauppahalli24 on mielestäni ehdottomasti paras. Tuotteiden tuoreus on selkeä kilpailuetu verrattuna muihin. Kauppahalli24:n jakelussa toimitusaikaikkuna kerrotaan tarkasti etukäteen. Arvioitu ajankohta on pitänyt erittäin hyvin. Toimitus on joskus ollut minuutin tai pari etuajassa, mutta ei koskaan myöhässä. Kauppahalli24:n jakelu on ehdottomasti paras verkkokaupan toimitus suomessa. Kauppahalli24 voisi ottaa jakeluunsa muutakin kuin ruokaa!

Kauppahalli24 oli vielä viime vuoden puolella loistava, mutta koko ajan on muuttunut huonommaksi. Toimitukset myöhästyvät ja tuotteita jää toimittamatta, tänään jäi toimittamatta 15 tilaamistani tuotteista. En suosittele enää.

Kommentoi juttua: Mikä on paras kauppakassipalvelu? Testasimme viisi ruokaostosten kotiinkuljetus- ja noutopalvelua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X