Minikokoiset runebergintortut

Minikokoiset runebergintortut hurmaavat – kurkkaa myös muut bloggaajien kehittämät ihan uudet runebergintortut

Minikokoiset runebergintortut, runebergin jäätelökakku ja runeberginpulla ovat uusia vaihtoehtoja perinteiselle runebergintortulle. Kokeile ja ylläty Kotilieden bloggaajien ohjeilla!

Minikokoiset runebergintortut ovat helppotekoisia ja kauniita kahvipöydässä. Tai miltä kuuloistaisi runebergin jäätelökakku?

Tuunaa runebergintorttu uusillä makuyhdistelmillä tai muodoilla. Kotilieden bloggaajat innostuivat kehittelemään runebergintortuista jännittäviä muunnelmia. Äänestä mielestäsi kivoin idea jutun lopussa.

Lue myös: Perinteinen runebergintorttu, katso ohje ja video!

1. Minikokoiset runebergintortut

Kaakao kermavaahdolla -bloggaajan minikokoiset runebergintortut keräävät kehuja niin makunsa kuin kokonsakin puolesta.

minikokoiset runebergintortut

Kaakao kermavaahdolla -blogissa tehdään söpöjä minikokoisia runebergintorttuja.

”Olen aiemmin paistanut nämä leivokset normaalikokoisella muffinipellillä, mutta tänä vuonna halusin tehdä minileivoksia. Pienet leivokset ovat kivoja tarjottavia kahvipöydässä, ja nämä saivatkin kehuja niin makunsa kuin kokonsakin puolesta. Reseptistä tulee yhteensä 48 pientä leivosta, eli kaksi pellillistä. Jos määrä tuntuu hurjalta, voit hyvin puolittaa ohjeen tai paistaa leivokset normaalikokoisella muffinipellillä.”

Ohje: Minikokoiset runebergintortut

2. Runebergin jäätelökakku eli jäädytetty runebergintorttu

Runebergin jäätelökakku, runebergin torttu, minikokoiset runebergintortut ja muut runebergintorttutuunaukset.

Runebergin jäätelökakku on Piparkakkutalon Akka -bloggaajan käsialaa.

”Käytin kokoamiseen pientä 18 cm kokoista irtopohjavuokaa. Isompaakin vuokaa voi toki käyttää. Vadelmakastike suurustetaan hieman psylliumjauheella, joka hyytelöytyy itsestään, kun antaa nesteen seistä n. 10 min.”

Ohje: Runebergin jäätelökakku eli jäädytetty runebergintorttu

3. Gluteeniton runebergin cupcake

Gluteeniton Runebergin cupcake, vaihtoehtoinen runebergintorttu.

Saran kotikolo -bloggaaja kehitteli gluteenittoman Runebergin cupcaken. Kuorrute syntyy cashew-pähkinöistä, vadelmista ja kookosmaidosta.

”Kostutusliemi takasi täydellisen mehevän, pehmeän, kostean muffinin ja vadelmainen kuorrute kruunasi kokonaisuuden. Runebergintortun makuisia, mutta minun mielestäni niiin paljon perinteisiä parempia!”

Ohje: Gluteeniton Runebergin cupcake

4. Runebergin mudcake

Runebergin mudcake, runebergintorttu

Runebergin mudcake syntyi Linssinööri -bloggaajan keittiössä.

”Mitä jos kansallisrunoilija Runeberg olisikin torttujen sijaan syönyt tahmeaa, sitkeän mehevää mudcakea? Olisiko hän jaksanut työskennellä vielä sitkeämmin? Etenisivätkö Vänrikki Stoolin tarinat sittenkin tahmeammin? Tai ehkä Maamme-laulun tekstistä olisi tullut jotenkin… tarttuvampi?”

Ohje: Runebergin mudcake

5. Suklaapossun runeberginkakku

Runeberginkakku on koristeltu valkosuklaalla ja vadelmahillolla

Suklaapossu-bloggaajan runeberginkakku on koristeltu vadelmahillolla ja valkosuklaalla.

”Kakku olikin oiva tapa hukata hieman joulusta ylijääneitä piparkakkuja. Jätin ne melko rouheiksi paloiksi, ja ne näkyivätkin kivasti kakun sisuksista tuollaisina tummempina läiskinä. Ja toivat hieman lisämakuakin. Kakku oli miedosti kardemummainen, ja myös manteli maistui miedosti.”

Ohje: Suklaapossun runeberginkakku

6. Vegaaninen runeberginpulla

runeberginpulla

Voiko runebergintorttu olla pulla? Vegan Life -bloggaajan mielestä voi. Ja tietenkin täysin vegaaninen!

”Runebergintorttutähtipullakranssi, suussasulavan herkullinen sanahirviö ja vähän erilainen tarjottava runebergintortun tilalle.”

Ohje: Vegaaninen runeberginpulla

7. Runebergin kulhokakku

Runebergintortun voi tehdä myös kulhoon.

Runebergintortun maut on vangittu kulhoon Makeaa elämää pilvilinnassa -blogissa.

”Innostuin kulhokakuista, koska ne voi koota kulhoon hyvin huolettomasti. Sekaan voi heitellä lähes mitä vain, ja lopputulos on aina hyvä. Täytin kulhon Runebergin tortuista tutuilla mauilla. Tästä kakusta riittää isollekin porukalle, ja se on helppo kannellisessa astiassa kuljettaa vaikkapa työpaikalle työkavereita ilahduttamaan.”

Ohje: Runebergin kulhokakku

Avainsanat

Keskustelu

Ihmettelen tätä suomen kielen taidon puutetta. Henkistä laiskuutta vai mitä se on? ”Runebergin cupcaket” – eikö se voi olla kuppikakut ja eikö ”mudcake” voi olla mutakakku, koska jo pitkään nuo nimitykset on tunnettu? Mielestäni kyse on myös vallankäytöstä. Täällä maalla on vielä paljon iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät ole aikoinaan saaneet englannin opetusta. Miksi heidän pitäisi tuntea huonommuutta lukiessaan perinteikästä Kotiliettä, jota he ehkä ovat jo vuosikymmenet tottuneet lukemaan? Onko tämä maa enää vain menestyvien ja kielitaitoisten ihmisten? Osaan englantia, mutta rakastan äidinkieltäni, joka ennen pitkää katoaa, ja sitä ennen köyhtyy ”siansaksan” sekoittuessa siihen. Ymmärrän, että kieli muuttuu koko ajan, mutta …

Runebergin mudcake kuulostaa kyllä tyhmältä. Mielummin vaikka Runeberg’s mudcake ja koko kirjoitus saman tien engalnniksi.

Kommentoi juttua: Minikokoiset runebergintortut hurmaavat – kurkkaa myös muut bloggaajien kehittämät ihan uudet runebergintortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X