Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!

Pannukakut, letut, räiskäleet, lätyt ja ohukaiset muuttuvat jälkiruoaksi, kun ne tarjotaan erilaisten lisukkeiden kanssa. Jos kaipaat vaihtelua kermavaahdolle ja mansikkahillolle, kurkkaa vinkkimme kinuskiseen, suklaisiin, hedelmäisiin ja nutellaisiin vaihtoehtoihin, joilla päällystät pannarit.

Pannukakku- ja lettutaikinoissa voi varioida makuja mielin määrin. Teetpä perinteisiä pitsireunaisia lettuja, kuohkeita amerikkalaisia pannukakkuja tai uunipannaria, saat myös lisukkeita vaihtelemalla aina uudenlaisen jälkiruoan.  Kokosimme tähän erilaisia makeita pannukakkujen lisukkeita, joista sopivat täydellisesti myös brunssitarjoiluun. Laita esille useampi lisuke, joista vieraat valitsevat mieleisensä pannukakkujen päälliset.

Lue myös: Muurinpohjaletut maistuvat kesällä

Pannarit voi tarjota monin tavoin. Ohuet, isot letut rullataan tai kääräistään kolmioiksi täytteiden kanssa.  Paksummista, pyöreistä pannareista saa pinottua hauskoja kekoja kuin kakuksi. Valuta pannarikakun päälle kastiketta, hunajaa tai siirappia ja kasaa huipulle marjoja tai hedelmiä.

Kinuski vie kielen

Amerikkalaiset pannukakut tai ohuet letut, ei väliä, kinuskikastike kohottaa lettuset täydellisiksi, etenkin jos kinuskissa on ripaus suolaa. Lisää noin desilitraan kinuskikastiketta, 1/2–1 teelusikallista suolaa. Jos nautit pannukakut kevyen keiton tai aterian jälkiruokana, lisää tarjolle vaikkapa nokare vaniljajäätelöä. Lämpimien lettujen, suolakinuskin ja kylmän jäätelön yhdistelmää ei voi vastustaa.

Pannukakkuja, kinuskikastiketta ja paistettuja omenoita

Kinuskikastike maistuu myös ohueksi leikattujen ja pannulla paistettujen omenasiivujen kanssa. Valitse pannulle paistettavaksi mahdollisimman happamia omenoita. Omenoita ei tarvitse kuoria, riittää kun ne lohkoo siemenettömiksi paloiksi. Paista ensin omenat voissa ja ripauksessa sokeria pannulla ahkerasti käännellen. Tarjoa omenat vielä lämpiminä pannukakkujen sekä kinuskikastikkeen kanssa. Viimeistele annos pähkinärouheella.

Kinuskin perusohje on simppeli. Pikakinuskiin tarvitset kermaa ja sokeria, molempia yhtä paljon. Kerma voi olla kuohukermaa tai kahvikermaa, sokeriksi puolestaan käy kidesokeri, erikoishieno Siro-sokeri tai astetta aromikkaampi fariinisokeri, ruokosokeri tai muscovado.

Kinuskin voi maustaa paitsi suolalla myös esimerkiksi kookoksella. Yhdistä kookoskinuski pannukakkuihin ja eksoottisiin hedelmiin.

Kokeile erilaisia kinuskikastikkeita:

Pehmeää ricotta-juustoa ja marjoja tai hedelmiä

mustikkapannarit ja mustikkasiirappi

Pehmeä ricotta-juustoa käytetään Välimeren maissa niin suolaisissa kuin makeissa ruoissa sekä leivonnaisten täytteissä. Ricotta sopii mainiosti lettu-tai pannukakkutaikinaan sekä lettujen päälle.

Ricotalla pyöristetyt mustikkapannukakut voi tarjota esimerkiksi ricotta-juuston ja lakritsilla maustetun mustikkasiirapin kanssa. Pannukakkujen taikinaan lisätään runsaasti ricotta-juustoa ja mustikoita.

Jos haluat ricotta-pannareista hedelmäisemmät, jätä mustikat pois taikinasta ja tarjoa pannukakut ricotta-juuston, kalvottomisi leikattujen appelsiinilohkojen, appelsiinikuoriraasteen ja hunajan kanssa.

Suklaata

Suklaakastike

Suklaa sujahtaa lettutaikinaan helposti, mutta maistuu myös letun päällä kastikkeena. Jos kaipaat suklaan rinnalle kookosta, lisää sitä taikinaan ja ripottele hiutaleita valmiiden pannukakkujen pinnalle.

pannukakut, suklaakastike, pähkinät ja banaaniviipaleet

Suklaakastikkeeseen voi yhdistellä vaikka mitä. Suklaakastike, banaani ja paahdetut pähkinät ovat täydellinen yhdistelmä. Tai kokeile vaikkapa appelsiinilohkoja, passion-hedelmää tai pistaasijäätelöä. Suklaa ja vadelmat muodostavat  nekin lyömättömän makuparin.

Kermavaahdon mausteet

Kermavaahto on tuttu pannarin päällinen, mutta sen makuja voi vaihdella erilaisin höystein. Kokeile vaihtoehtoja, joilla tuunaat kermavaahdon astetta herkullisemmaksi. Lisää muut aineet vasta kerman vaahdottamisen jälkeen. Voit käyttää kermavaahdon makeuttamiseen myös tomusokeria.

Yhdistä nutella-kermavaahdon kanssa haaselpähkinärouhe ja banaanisiivut. Jos tarjoat pannukakkujen kanssa tuorejuustokermaavaahtoa, voit yhdistää maustamattomaan lähes mitä tahansa marjaa tai hedelmää, mikäli käytät maustettua tuorejuustoa tarjoa lisukkeena jotain, joka edustaa samaa makumaailmaa.

  • Nutella-kermavaahto:  2 dl kermaa (vaahdotettuna) + noin 2 rkl nutellaa (itse tehtyä tai valmista)
  • Tuorejuusto-kermavaahto: 2 dl kermaa (vaahdotettuna) + noin 2 rkl tuorejuustoa (maustamatonta tai maustettua)
  • Toffee- tai karamellikermavaahto: 2 dl kermaa (vaahdotettuna) + noin 2 rkl kinuskikastiketta
  • Sitruuna-kermavaahto: 2 dl kermaa (vaahdotettuna) + noin 2 rkl sitruunamehua sekä puolen sitruunan raastettu kuori, 2 tl tomusokeria

Kevennä jogurtilla

Pannukakkuja, luonnon jogurttia, mustikoita

Mikäli kaipaat lettuihin tai pannukakkuihin kepeyttä ja raikkautta, tarjoile ne hunajan, maustamattoman jogurtin ja mustikoiden kanssa.  Kokeile myös spelttilettuja ja viimeistele letut vielä pähkinärouheella tai banaanisiivuilla.  Terveellinen aamu-tai välipala on valmis.

Siirapit, kastikkeet ja tahnat

passionkastike

  • Passionkastike on helppo hedelmäinen kastike, joka maistuu esimerkiksi amerikkalaisten pannukakujen ja kermavaahdon kanssa.
  • Appelsiinikastike sopii rouhitun suklaan, suklaakastikkeen tai appelsiinikuoriraasteen kanssa ohuiden lettujen pariksi.
  • Lakun ystävä päällystää lettunsa lakritsikastikkeella.
  • Lemon curd eli sitruunatahna kaipaa lettujen seuraan ripauksen tomusokeria. Tuoreet vadelmat toimivat myös hyvin sitruunaisen maun kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X