Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu

Ai mitä mielessä? Kesä ja grilliruoka tietysti! Unohda rasvaiset grillimakkarat sekä tuhdit grillipihvit ja herauta vesi kielelle näillä vegaanisilla grilliruoilla. Portobellosienellä täytetyt hampurilaiset, paahteiset bbq-perunat ja muut grillin raidoittamat herkut voittavat puolelleen myös vannoutuneimman lihansyöjän.

Lue lisää:  Grilliruokien maukkaat lisukkeet – tarjoa näitä grilliherkkujen kanssa

Vegaaninen grillimenu

Alkuruoaksi gazpacho

Alunperin Andalusiasta kotoisin oleva gazpacho on kylmä keitto, joka suorastaan huutaa seurakseen kuumaa kesäpäivää. Se onkin mitä mainioin tapa aloittaa kesäinen grilliateria. Keitto surahtaa tehosekoittimessa sukkelasti tomaateista ja muista kasviksista. Jos haluat, voit grillata kylkeen valkosipulilla ja oliiviöljyllä siveltyjä ciabatta-leipäsiivuja.

gazpacho

Ohje: Pepen gazpacho

Trendikäs portobelloburgeri

Tässä tämän kesän takuuvarma grillihitti! Jättimäinen, umamia tihkuva portobellon lakki on kuin luotu hampurilaispihviksi ja tekee kasvishampurilaisesta lyömättömän hyvän. Maukkaassa marinadissa uitettu ja grillissä meheväksi paahdettu sieni saa kaverikseen avokadoa, rapeaa salaattia ja halloumijuustoa. Jos haluat burgerin olevan kokonaan vegaaninen, voit korvata juuston kasvipohjaisella vaihoehdolla.

kasvishampurilainen

Ohje: Kasvishampurilainen kesägrillissä

Bbq-perunat uusista perunoista

Perinteisten ranskalaisten perunoiden sijaan hampurilaisten kylkeen grillataan paahteiset bbq-perunat. Ne syntyvät nopeasti edellispäivän tähteeksi jääneistä varhaisperunoista. Pieni potku tulee chipotle-chilistä, hurmaava savunmaku savupaprikajauheesta.

bbq-perunat

Ohje: Bbq-perunat

Savupaprikakastike on todellinen monitoimisoosi

Ihanasti inkiväärille, chilille ja valkosipulille maistuva savupaprikakastike on on kaikenlaisten grilliherkkujen kaveri. Se sopii niin hampurilaisen kastikkeeksi, perunoiden dippailuun kuin myös marinoimiseen tai leivän levitteeksi. Valmista kastike ajoissa, jäähdytä, purkita ja säilytä jääkaapissa – jos maltat.

Savupaprikakastike

Ohje: Savupaprikakastike

Grillatut kasvislisukkeet

Kesällä kasvikset ovat maukkaimmillaan, mutta grillin kautta niihin syntyy ihan uudenlainen hehku. Tiestikö, että melkein mitä tahansa, myös salaattia, varhaiskaalia tai vaikka kurkkua voi grillata! Grillikasvikset maistuvat sellaisenaan tai raikkaan jogurttikastikkeen kera, jonka tarvittaessa voi valmistaa myös kaurapohjaisena.

Tähän kasvislisukkeeseen käytetään kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja pikkusipuleita. Grillattujen kasvisten juju on mausteliemi, jossa ne saavat makuuntua tovin grillauksen jälkeen.

grillikasvikset mausteliemessä

Ohje: Grillikasvikset mausteliemessä

Jälkiruoaksi hedelmiä, jäätelöä ja pistaasi-limettikastiketta

Herkullinen jälkiruoka syntyy grillatuista hedelmistä, kuten ananaksesta ja persikoista, jotka aateloidaan pistaasi-limettikastikkeella ja jäätelöllä. Kurkkaa kaupan jäätelöaltaaseen. Sieltä löytyy toinen toistaan herkullisempia vegaaneillekin sopivia soija-, kaura-, riisi- ja kookospohjaisia vaihtoehtoja, jotka maistuvat grillihedelmien kaverina.

paahdetut hedelmät

Ohje: Paahdetut hedelmät

Virkistävä inkiväärijuoma

Raikkaana janon sammuttajana toimii viilentävä inkiväärinen olutjuoma eli shandy. Se syntyy sekoittamalla inkivääristä, sokerista ja sitruunasta keitettävä liemi kivennäisveden ja oluen kanssa. Hauska ja persoonallinen idea on kaataa juoma perinteisen lasikannun sijaan jättimäiseen lasiseen säilykepurkkiin tai tarjoilla se suoraan pienemmistä hillopurkeista.

Inkivääriolutjuoma

Ohje: Shandy eli inkiväärinen olutjuoma

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X