Näin keität ravut: 5 tärkeää vaihetta

Loppukesästä ja alkusyksystä vietetään rapujuhlia. Silloin saksiniekkoja nautitaan perinteisesti paahtoleivän, voin, tillin ja snapsien kera. Katso tästä ohjeet rapujen keittämiseen. Huomioi viisi tärkeää kohtaa, niin saat maukkaat rapujuhlat aikaiseksi.

ravut

Näin keität ravut

1. Huuhtele ravut ennen keittämistä kylmän juoksevan veden alla. Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä ja ettei mahapuolelle tai saksien väliin jää mutaa tai hiekkaa. Jos ravut ovat kovin likaisia, voit puhdistaa ne myös kevyesti harjaamalla.

Lue myös: Rapujuhlat

2. Varaa rapujen keittämiseen riittävän iso kattila, sillä rapujen täytyy peittyä kokonaan veteen. Esimerkiksi 40 rapua riittää neljälle alkupalaksi. Ne tarvitsevat 10 litran kattilan, joka täytetään vedellä puolilleen.

3. Lisää keitinveteen suolaa, sokeria ja kruununtillinippu. Säästä tillin kukinnot myöhempää koristelua varten, sillä keitettäessä niistä tulee kitkeriä. Rapuja keitettäessä suolamäärä lasketaan vesilitrojen mukaan. Karkeaa merisuolaa käytetään 40 grammaa vesilitraa kohti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes suola on kokonaan liuennut.

4. Rapuja keitetään 10 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä, kun viimeinen rapu on laskettu kattilaan ja vesi alkaa jälleen kiehua. Laske ravut kattilaan yksitellen, isoimmat ensin, sillä ne tarvitsevat pisimmän keittoajan. Kypsät ravut ovat punaisia ja selkäpanssari nousee koholleen pyrstön päältä. Toinen tuntomerkki on kuoren ja pyrstön väliin syntyvä rako.

5. Nosta rapukattila liedeltä ja jäähdytä ravut keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Voit nostaa kattilan esimerkiksi kylmään vesihauteeseen. Poista keittämisessä käytetty tilli ja lisää uutta tuoretta tilalle. Ravut ovat parhaimmillaan 6–12 tunnin kuluttua keittämisestä, mutta säilyvät jääkaapissa hyvänä jopa pari päivää.

rapujuhla

Lue myös: Rapujen syöminen

Lue myös: Lue lisää rapujen keittämisestä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin keität ravut: 5 tärkeää vaihetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X