Kerroskiisseliä laseissa

Näin suurustat kiisselin – helppoa!

Kirkkaat marja- ja hedelmäkiisselit suurustetaan perunajauhoilla joko osa- tai kokonestesuuruksella. Pakastemarjoista saa tuoreen veroisen jälkiruoan kaatamalla jäisille marjoille tai marjasoseelle kuuman mehukeiton.

OSANESTESUURUS:

Kuumenna neste ja sokeri. Sekoita maissi- tai perunatärkkelysjauho kylmään nestetilkkaan. Sekoita suurus kuumaan liemeen ja kiehauta.

KOKONESTESUURUS:

Sekoita kaikki kiisselin ainekset kylminä kattilassa. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee.

Näin suurustat eri ruoat:

KASTIKE               2 rkl/l P               3 rkl/l M
KEITTO                 3 rkl/l P               4 rkl/l M
KIISSELI                4 rkl/l P               6 rkl/l M

(P=Perunajauhoa   M=Maissijauhoa)

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin suurustat kiisselin – helppoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X