Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit!

Täyteläisestä valkoisesta marenkivaahdosta valmistuu moni kahvipöydän herkku. Näillä vinkeillä opit valmistamaan italialaista marenkia, jolla kuorrutetaan iki-ihanat kakut ja piirakat.

Tunnetko jo italialaisen marengin? Entä tiedätkö marenkien erot? Ota haltuun italialaisen marengin ohje. Ammattilaisen vinkeillä onnistut varmasti. 

Lue lisää: Leivo marenkikakku sokerileipuri Jenni Höijerin ohjeella

Marenkien erot

  • Italialainen marenki sopii loistavasti kakkujen ja esimerkiksi sitruunapiirakan päälle. 
  • Sveitsiläinen marenki valmistetaan vesihautessa kypsentäen ja se toimii samalla tavalla kuin italialainen marenki. 
  • Ranskalainen marenki on helppo ja nopea tapa valmistaa marenkeja ja ehkä se kaikkein tunnetuin. Perusmarenkimassasta valmistat uunissa rapeita pikkumarenkeja, macaroneja ja pavlovaa, jonka voit täyttää kermavaahdolla ja hedelmillä. 

Tiesitkö, että kikhernelientä eli aquafabaa voi käyttää kananmunan valkuaisten tapaan? Siitä voit valmistaa esimerkiksi vegaanisia marenkeja ja iki-ihanan vegaanisten suklaamoussen. Lue tästä lisää vinkkejä aquafaban käyttöön.

Ohje: Kikherneliemestä valmistettu vegaaninen suklaamousse

kikherneliemestä valmsitettu suklaamousse

Näin valmistat italialaisen marengin 

Italialainen marenki 

4 valkuaista

2 1⁄2 dl erikoishienoa sokeria 

1 dl vettä 

italialainen marenki, valmistus

1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi, aikaa kuluu noin 8 minuuttia.

italialainen marenki, valmistus

2. Erottele valkuaiset keltuaisista.

italialainen marenki, valmistus

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

italialainen marenki, valmistus

4. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten samalla suurella teholla.

Pro vinkit – näin onnistut

  • Älä sekoita sokerilientä ennen kuin se on 110-asteinen, muuten se voi kristallisoitua. 
  • Käytä vain puhdasta kulhoa. Vähäinenkin rasva kulhossa voi estää marengin vaahtoutumisen. Kulhon materiaali olisi hyvä olla mieluiten metallinen tai lasinen. 
  • Valmiin marenkimassan voi pakastaa pursotinpussiin tai säilyttää jääkaapissa rasiassa. Se säilyy notkeana ja pursotusvalmiina jääkaapissa pari päivää. 
  • Marenkimassan voi käyttää suoraan kakkujen päälle sellaisenaan, se ei tarvitse erillistä kypsennystä uunissa. Kuuma sokeriliemi kypsentää kananmunan eli marenkimassa on jo valmiiksi kypsää.
  • Jos haluat väriä marenkiin, pinnan voi paahtaa grillivastusten alla uunissa tai kaasupolttimella eli ”tohottimella”.  

Käytä italialaista marenkia esimerkiksi: 

italialainen marenki

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X