Ruoka

Nappaa nerokas idea kotikeittiöön – tuorepastaa uskomattoman helposti ja paljon kerralla

Ravintolakokkien keittiöistä kannattaa napata välillä vinkkejä kotikeittiöönkin.

Tuorepastan valmistus mielletään helposti vaikeaksi ja aikaa vieväksi puuhaksi. Jos ravintolakin pysyy valmistamaan ison satsin tuorepastaa keskellä viikkoa lounaalle ja kaiken lisäksi käsin, niin kotikokkikin pystyy tähän.

Kaiva pastakone kaapin perukoilta ja ryhdy hommiin. Ei ole tuorepastan voittanutta. Peruspastataikina valmistuu jauhoista, munista ja oliiviöljystä. Kotilieden ohjeen löydät tästä. 

Tällä videolla helsinkiläisravintola Hiedan kokki rullaa taikinan pastakoneen läpi ja sen jälkeen leikkaa sen leikkuulaudalla suikaleiksi. Nerokasta! Pastakoneessahan on omat terät juuri tagliatellen valmistusta varten, mutta taikina jää usein inhottavasti reikiin jumiin ja silloin nauhapastan tekemisestä ei tule mitään. Hermot menevät ja taikinan kauliminen pitää aloittaa alusta.

Ravintolakokki vetää mutkat suoriksi ja taikinan rullaamisen jälkeen taikinalevy vain taitellaan ja leikataan veitsellä. Yhdessä hujauksessa sinulla on iso määrä nauhapastaa. Tämä vinkki kannattaa ottaa kotikäyttöönkin. Et välttämättä tarvitse edes pastakonetta, sillä taikinan kauliminen onnistuu myös painavalla kaulimella, esimerkiksi marmorikaulimella, jolla on hyvä kaulita juuri pastataikinaa. Painavalla kivikaulimella saa taikinan nopeasti ohueksi.

Alla Ravintola Hiedan video.

Hiedan hand made tuorepastaa lounaalla, mm. maa-artisokkatuorepastaa artisokkasipseillä, yrttituorepastaa ja seesam tofua! 👌🏼 www.ravintolahieta.fi/lounas

A post shared by Ravintola Hieta (@ravintolahieta) on

Jos Instagram-video ei näy, katso se tästä.

Tuorepasta maistuu parhaimmalle silloin, kun pasta saa pääroolin ja kastike on yksinkertaista. Sulata esimerkiksi voita ja raasta joukkoon sitruunaa ja pilko kylmäsavulohta joukkoon. Toinen vaihtoehto on tehdä soosi pehmenneistä tomaateista ja basilikasta.

Pastan valmistus on helppoa ja lopputulos herkullinen!

Bloggaajan ohjeeet tuorepastan valmistukseen

Mausta mauksi -blogissa Kotilieden sivuilla tuorepastataikina maustetaan chilillä. Bloggaaja neuvoo italialaisen tavan tehdä pastaa:

”Voit tehdä pastataikinan joko pöydällä taikka astiassa. Valitsin astian tällä kertaa. Laita ensin jauhot ja suola astiaan ja sekoita hyvin. Tee ”aukko” jauhojen keskelle, johon lisäät kananmunat, chilin, timjamin ja öljyn. Lähde pyörittämään keskeltä alkaen taikinamassaa. Hyvä pastataikina tuntuu käsissä ”nihkeältä” eikä tartu mihinkään kiinni. Anna pastataikinan levätä ennen pastan kiehuttamista. Toki pastan voi myös kuivatakin haluamassaan muodossa. Tuorepasta on kuitenkin omaan suuhun parempaa. Itse pidin pastataikinaa pari tuntia jääkaapissa vetäytymässä ennen ”pastaksi muovailemista”.”

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nappaa nerokas idea kotikeittiöön – tuorepastaa uskomattoman helposti ja paljon kerralla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.