Nuudelikeitto 3 tavalla: Katso herkulliset ohjeet ja vinkit

Nopea ja herkullinen nuudelikeitto pelastaa arki-illan ruokapulmalta ja ihastuttaa myös viikonlopun ruokapöydässä. Tässä kolme nuudelikeiton ohjetta, jotka kannattaa poimia talteen.

Se nyt vaan on täydellinen ruoka. Nopeasti valmistuva, kevyesti täyttävä ja mahtavia makuja pullollaan oleva nuudelikeitto. Ja siihen saa loputtomasti vaihtelua ihan vain höysteitä ja mausteita vaihtelemalla. Tässä Kotilieden kolme parasta nuudelikeittoa.

Lue myös: Nuudelit x 3: helpot ja nopeat reseptit

Kookos-tofulaksa

Kookos-tofulaksa maistuu myös kasvisruoan ystävälle. Valmiista currytahnasta valmistuu pikapikaa mausteinen liemi, jota kookosmaito mukavasti pehmentää. Keitto saa ruokaisuutta nuudeleista, tofusta ja pähkinöistä. Pilko joukkoon myös kasviksia. Kesäkurpitsan ja purjon sijaan sekaan sopivat myös sipuli ja porkkana.

kookos-tofulaksa

Nopean kookos-nuudelikeiton maku on peräisin valmiista curry-maustetahnasta.

Ohje: Kookos-tofulaksa

Ramenkeitto

Ramenkeitto on trendikäs japanilaisen katukeittiön nuudelikeitto, jonka herkullisuus perustuu maukkaaseen liemeen. Perinteisesti ramenkeiton lientä haudutetaan parikin vuorokautta, mutta maukas pikaversio tehdään kotikeittiössä valmiista kanaliemestä ja maustetaan misotahnalla sekä soijakastikkeella ja riisiviinillä.

Ramenkeiton perusohjeeseen saa herkullisilla lisukkeilla vaihtelua. Ramenkeiton joukkoon sopivat kiinalaisten teemunien lisäksi myös uppomunat, kypsennetty broileri, possu- tai lohifilee tai tofu sekä erilaiset kasvikset. Tässä keittokulhossa on siitakesieniä sekä pinaattikiinankaalia eli paksoita, jota myydään hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa sekä aasialaisiin ruokiin erikoistuneissa liikkeissä. 

Ramenkeitot kootaan usein siten, että keittokulhon pohjalle pannaan keitetyt nuudelit ja niiden päälle kaadetaan höyryävän kuuma liemi. Mausteet ja muut höysteet, kuten yrtit, idut, limetin ja chilin kannattaa asettaa tarjolle erikseen, jotta kukin ruokailija voi annostella niitä oman makunsa mukaan.

ramenkeitto

Uhkean umaminen liemi on japanilaisen ramenkeiton sielu.

Ohje: Ramenkeitto

Kana-nuudelikeitto

Tämä nuudelikeitto on ihanan mausteinen ja lämmittää mukavasti kuin kevätaurinko. Keittoon käytetään kaikkia aasialaisen keittiön suosikkimausteita: raikasta limettiä, veikeää inkivääriä ja mukavasti potkivaa chiliä sekä tuoretta korianteria. Jotain tuossa aasialaisessa maustekombossa on, joka saa kaikki ruuat maistumaan hyvältä. Kun keittokulhon täyttää vielä nuudeleilla ja valmiiksi kypsällä broilerinlihalla, on edessä pieni kippo taivasta.

Kana-nuudelikeitto valmistuu nopeasti ja siitä riittää monelle. Koristele keitto vielä hienonnetulla kevätsipulilla. Pieni varoituksen sana: Tämä ruoka saattaa koukuttaa!

kana-nuudelikeitto

Hyödynnä nuudelikeittoon edelliseltä aterialta tähteelle jäänyt broileri tai poimi kaupan palveutiskiltä valmiiksi grillattua broileria.

Ohje: Kana-nuudelikeitto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nuudelikeitto 3 tavalla: Katso herkulliset ohjeet ja vinkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X