Oletko jo kokeillut perunapizzaa? Näin teet herkullisen pizzapohjan perunasta
Valmista pizzan himoon supernopea perunapizza. Nerokas perunasta tehty pizzapohja on arki-iltojen pelastaja ja perjantai-illan vastustamaton herkku.
Perunapizza on ratkaisu, kun hillitön pizzanhimo iskee. Perinteisen pizzapohjan leipominen alusta alkaen itse on kuitenkin aikaa vievää, eikä siihen arki-iltana tahdo löytyä kärsivällisyyttä eikä energiaa. Ratkaisu on ohuista perunaviipaleista koottu pizzapohja, joka valmistuu sukkelasti, terveellisesti ja vieläpä täysin gluteenittomasti.
Lue lisää: Pelastetaan peruna! 8 hyvää syytä syödä perunaa ja 7 parasta reseptiä
Jos et vielä ole kokeillut, viimeistään nyt on aika! Poimi tästä hitiksi noussut perunapizzan ohje.
Yhden raaka-aineen pohja
Perunapizzan pohja tehdään nimensä mukaan perunasta. Valitse kaupasta yleisperunaa, kuten Colombiaa, jonka tunnistat keltaisesta värikoodista. Pese perunat huolella ja leikkaa ne sitten mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mandoliinilla eli vihannesleikkurilla homma sujuu sutjakasti, mutta terävällä veitsellä sekä hitusella tarkkuutta ja huolellisuutta pääsee myös varsin kelpoon lopputulokseen.
Ohuiksi viipaloidut perunat levitetään leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille limittäin ja lomittain, mutta kuitenkin niin, että viipaleilla on tilaa paahtua rapsakoiksi ja reunoilta aavistuksen ruskeiksi. Viipaleille sipaistaan öljyä ja päälle rouhaistaan suolaa sekä mustapippuria. Sitten pelti nostetaan uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi, kunnes pohja on saanut hiukan väriä. Tällä välin on hyvää aikaa valmistella täytteet.
Täytä perunapizza kohtuudella
Täytteiden valinnassa voi käyttää mielikuvitusta. Kastikkeen kanssa maltti on kuitenkin valttia, sillä liika kastike tekee ruoasta ikävän vetisen. Kun osa täytteistä levitetään vasta valmiin pizzan päälle, on lopputulos yhtä aikaa raikas ja mehevä. Uunissa vastustamattomasti sulanut juusto sitoo perunaviipaleet tiukemmin yhteen.
Kokeile täytteeksi herkullista kylmäsavuporon, puhvelinmaitomozzarellan sekä oliivien yhdistelmää. Juuston ystävä jättää tomaattikastikkeen kokonaan pois ja korvaa sen aromikkaalla juustolla, kuten goudalla. Muutama rosmariinin oksa ja savukala ovat juustoiselle perunapizzalle oiva makupari.
Soveltaminen sallittua
Kuten ruoanvalmistuksessa yleensäkin, myös perunapizzan kanssa soveltaminen on sallittua. Vaihda peruna bataattiin ja valmista värikäs ja raikas bataattipiirakka samalla periaatteella. Bataatin mieto, aavistuksen makea aromi on helppo yhdistää erilaisiin täytteisiin. Tässä värikkäässä bataattipiirakassa on herneitä, aurinkokuivattua tomaattia sekä pestokastiketta ja pinjansiemeniä.
Ohje: Värikäs bataattipiirakka
Tai jos kuitenkin nautit pizzasi tuttuun tapaan vehnäjauhoista valmistettuna versiona, kokeile ohueksi viipaloituja perunoita täytteessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan aromikkaalla oliiviöljyllä viimeistelty pizza bianco perunatäytteellä on uskomattoman maukasta. Kokeile, jos et usko!
Ohje: Pizza bianco perunatäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Oletko jo kokeillut perunapizzaa? Näin teet herkullisen pizzapohjan perunasta
Missä lämpötilassa pizzaa paistetaan?
Ite käytin 200 astetta kun ei ollu mainintaa, vois olla aavistuksen enemmänkin, vaan tuskin tuokaan lopputulosta kauheen kummoseks muuttas.