Nakkikastike on ihana kotiruoka.

Ota luotto-ohjeet talteen – vanha kunnon nakkikastike, tirripaisti ja läskisoosi hurmaavat uutuuskirjassa

Arvostelemme uutuskeittokirjoja. Lue uusin arvostelu Matleena Lahden uusimmasta kirjasta. Klassikot - suomalaiset ruokasuosikit (Readme) kirja on tietopaketti kaikille perinneruokien ystäville.

Mikä ja kuka?

Ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Matleena Lahden uusin keittokirja vie makumatkalle perinteisten kotiruokien ja leivonnaisten maailmaan. Klassikot – suomalaiset ruokasuosikit (Readme) keittokirjasta ei puutu mitään. Sen sivuille ovat päässeet rakastetuimmat ruokaklassikot sekä isoäidin parhaat leivonnaiset läskisoosista tuulomantorttuun, ässiä ja lusikkaleipiä unohtamatta.

Porvoolainen maisemavalokuvaaja Niko Laurilan tunnelmalliset kuvat vanhasta Porvoosta tuovat kirjaan erityistä tunnelmaa.

Testasimme, toimiko?

Silloin tällöin mikään ei maistu paremmalta kuin jauhoilla suurustettu perinnesoosi, joka tarjoillaan voisen perunamuusin kera. Kirjasta löytyy ohje perinteiselle nakkikastikkeelle, jonka kastike on tehty vehnäjauhoilla suurustaen, tomaattipyreellä maustaen.

Voissa ruskeiksi paistetut nakit ja pehmeä tomaattipyreeltä maistuva kastike tuo muistot mieleen lapsuudesta. Kuinka herkullista näin simppeli arkiruoka voikaan olla?

Seuraavaksi testiin menevät lihapiirakat, tirripaisti ja ah, niin ihana läskisoosi.

Kirjaan on päässyt mukaan myös vähän uudempia klassikoita, kuten ratatouille, mac & cheese sekä muutaman porvoolaisravintolan ruokia. Nämä tuntuivat vähän turhilta ja aiheuttivat pohtimista, miksi ne ovat edes mukana?

Kirja on mainio lahjaidea esimerkiksi ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle nuorelle tai kotikokille, joka arvostaa perinneruokien makuja. Nämä ohjeet jokaisen suomalaisen tulisi osata valmistaa!

Lue ohje nakkikastikkeeseen kotiliesi.fi -sivuilta.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ota luotto-ohjeet talteen – vanha kunnon nakkikastike, tirripaisti ja läskisoosi hurmaavat uutuuskirjassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X