Helppoja sieniruokia: Tattipasta on syksyn helpoin ruoka.

Paras tattipasta on tässä! Tarvitset vain 3 raaka-ainetta

Tuoreista tateista kannattaa nautiskella esimerkiksi tattipastan muodossa. Smetanasta tehty kastike on herkullisen kermainen ja uskomattoman helppo valmistaa. Nämä kolme raaka-ainetta riittävät!

Paras tattipasta on kermaisen herkullinen, tuoreita tateista tehty.

Tatit, etenkin herkkutatit, ovat yksi helpoimmista sienilajeista tunnistaa. Tatit ovat todella maukkaita, monikäyttöisiä ja erittäin arvostettuja ruokasieniä.

Lue myös: Tatit ovat ruokasienten aatelistoa – näin tunnistat tatit helposti!

Täydellisellä herkkutatilla kannattaa herkutella heti tuoreeltaan. Jos metsäretkellä on käynyt tuuri ja tattisaalista tuli riittämiin, käytä osa heti ja kuivaa osa. Näin pääset nauttimaan sadosta myös talvella.

Täydellinen tatti on napakka ja pieni.

Paras tattipasta syntyy vain kolmesta aineksesta

Napakka ja pieni herkkutatti kannattaa herkutella tuoreeltaan. Toiset syövät parhaimmat yksilöt sellaisenaan tuoreeltaan raakasiivutettuna eli carpacciona oliiviöljyn ja suolan kera. Italialaiseen tyylin tatit maistuvat myös pastakastikkeessa. Paras kastike valmistuu tuoreista sienistä.

Lue myös: Tattimania iski someen

Kolmen aineksen tattipasta on uskomattoman helppo valmistaa. Tarviset vain tuoreita tatteja, ilmakuivattua kinkkua esimerkiksi parmankinkkua ja kastikkeeksi smetanaa. Et tarvitse edes suolaa, sillä kinkku tuo suolaisuutta kastikkeeseen.

Smetanan sijaan myös kerma tai ranskankerma toimii. Kevyemmän kastikkeen ystävä lorauttaa joukkoon vain valkoviiniä tai syö tatit tuorepastan kera, ilman kastiketta.

Smetana-tattikastike on tuhtia lohturuokaa. Kyllähän sitä kerran syksyssä voi herkutella kunnon kermakastikkeella.

Täydellisen tattipastan ohjeen löydät kotiliesi.fi -sivuilta.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paras tattipasta on tässä! Tarvitset vain 3 raaka-ainetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X