kantareli-omena-guyerepiirakka

Parhaat kantarellireseptit: Kantarellipiirakka uudella tavalla, pikkelöidyt kantarellit ja kantarellimuhennos

Kantarelli on loppukesän halutuinta herkkua. Se maistuu niin muhennokseksi haudutettuna, piirakkaan sujautettuna kuin pikantisti pikkelöitynäkin. Tässä yksi perinteinen ja kaksi yllättävää herkkua kantarellista.

Kantarelli on suomalaisten suosikkisieniä, joka miedon makunsa ansiosta sopii moneen ruokaan. Nämä kolme kantarelliruokaa vievät kielen mennessään.

Lue lisää: Kantarelli sopii pastaan, pestoon, muhennokseen ja salaattiin – katso maukkaat ohjeet

Pikkelöidyt kantarellit

Tiesitkö, että kantarellit eli keltavahverot maistuvat mainiolta myös mausteiseen etikkaliemeen säilöttyinä? Pikkelöidyt kantarellit valmistetaan perinteisen 1-2-3 liemen tapaan eli kiehauttamalla kolme osaa vettä, kaksi osaa sokeria ja yksi osa väkiviinaetikkaa. Kuuma liemi kaadetaan sienten päälle huolellisesti puhdistettuun lasitölkkiin, jäähdytetään ja nostetaan sitten jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä sienet ovat valmiita syötäväksi.

Kokeile pikkelöityjä kantarelleja esimerkiksi rapeaksi grillatun maalaisleivän päällä.

pikkelöidyt kantarellit

Ohje: Pikkelöidyt kantarellit ja grillattua leipää

Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

Mikä olisikaan klassisempi alkusyksyn leivonnainen kuin kantarellipiirakka. Päivität sen hetkessä uuteen uskoon sujauttamalla makupariksi omenaa ja kruunaamalla koko komeuden sveitsiläisella, pitkään kypsytetyllä gruyere-juustolla.

Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka syntyy ranskalaisen avopiirakan eli galetten tapaan rennoin ottein. Taikina kaulitaan ohueksi, pyöreäksi levyksi, päälle levitetään täytteet ja reunat käännetään huolettomasti täytteen päälle. Älä stressaa piirakan ulkonäöstä, rustiikkinen muoto kuuluu asiaan. Anna sen sijaan yllättävien, mutta toimivien makuparien hurmata.

kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

Ohje: Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

Kermainen kantarellimuhennos

Kantarellimuhennos ei esittelyitä kaipaa. Tämä muheva sienimuhennos valmistetaan perinteiseen tapaan voita ja kermaa säästelemättä.

Kantarellimuhennos on täydellistä tarjottavaa melkeinpä minkä tahansa ruoan lisukkeena. Tarjoa sitä keitinperunoiden kera, kruunaa maukkaaksi perinteinen metsästäjänleipä tai kokeile vaihteeksi vaikkapa härkäpavuilla rikastettujen punajuuripihvien kastikkeena.

punajuuri-härkäpapupihvit, kantarellimuhennos ja kesäkurpitsa-parmesaanitikut

Ohje: Kantarellimuhennos

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat kantarellireseptit: Kantarellipiirakka uudella tavalla, pikkelöidyt kantarellit ja kantarellimuhennos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X