Broilerinsiivet

Parhaat kisaeväät kotikatsomoihin – näistä herkuista löytyy makua!

Jääkiekon MM-kisat ovat juuri nyt käynnissä. Sen kunniaksi kokosimme vinkit kisakatsomon eväistä. Näillä eväillä kestät pientä jännitystä ja jaksat kannustaa Leijonat voittoon!

Kun tiedossa on jännittävä peli, kaivataan ruokaankin uutta potkua. Kokosimme tähän kotikatsomon klassikoita, joihin on lisätty ripaus uutta jujua!

Lue myös: Parhaat välipalat ovat helppoja ja ravitsevia – 8 ohjetta

2 x Hot dog

Hodari on perinteinen kisaeväs. Se syntyy kotikeittiössä hetkessä ja maistuu kaikille. Unohda nyt sämpylän väliin sysätty perusnakki ja tee hodari vaihteeksi eri tavalla.

Valmiiksi maustetusta nyhtökaurasta syntyy hetkessä maukas hot dog. Jos haluat chilisen vaihtoehdon, kuullota pannulla hienoksi hakattua tuoretta chiliä ja lisää joukkoon nyhtökaura.

Pulled Oats Hot Dog eli Nyhtökaura hot dog

Resepti: Nyhtökaura hot dog

Aasialaisiin hodareiden juju on pikkelöity juuressalaatti ja koukuttava jalopenosalsa.

Aasialaiset hot dogit eli hodarit

Resepti: Aasialaiset hodarit

Hampurilainen joka makuun

Hampurilainen kuuluu monen kotikatsomon pakollisiin kisaeväisiin. Et kyllästy, jos vaihtelet välillä sen täytteitä. Voit tehdä hampurilaiset pitkän kaavan mukaan briossitaikinasta tai poimia vain vinkit täytteisiin ja käyttää kaupan valmiita sämpylöitä.

Terveellisempiä vaihtoehtoja kaipaava valitsee kaurasämpylöitä. Kalaburgereihin sopivat mainiosti myös ohuet ruisleivät.

Löydät ohjeistamme täytteet jokaiseen makuun: lohi-burgeriin, kanahampurilaiseen, rukiiseen rapuhampurilaiseen, vegeburgeriin ja luksushampurilaiseen.

kanahampurilainen

Katso reseptit: 6 x mehevä hampurilainen

Pizza tulee Napolista

Suomalaisen kisakatsomon peruseväs on pizza. Jos pidät napolilaista pizzaa ainoana oikeana, tee se nyt kotona.

Taikinan teko vaatii vaivaamista, mutta voit tehdä sen jo pari päivää ennen ottelua odottelemaan jääkaappiin. Pelipäivänä vain kaulit, täytät ja paistat. Leikkaa pizza paistamisen jälkeen sormin syötäviksi paloiksi.

pizza margherita

Ohje: Näin teet napolilaista pizzaa kotona

Voileivät iltapeleihin

Voileipä on nopea ja ravitseva iltapala.Tee iltamatseja varten voileivät etukäteen valmiiksi jääkaappiin.

Tämä fetajuustolla täytty subileipä on ottanut mallia kreikkalaiselta salaatilta.

lämmin kreikkalainen subileipä

Resepti: Lämmin kreikkalainen subileipä

Avokadodippi maustaa

Guacamole

Guacamole höystää tortillat, maistuu nachojen kanssa ja toimii täydellisenä dippinä. Et voi epäonnistua, jos nappaat kaupasta kypsät avokadot.

Varmista avokadon kypsyys painamalla sitä kevyesti tyvestä. Jos tyvi antaa hieman periksi, on avokado todennäköisesti kypsä. Jos sormi lähes uppoaa tyvestä, on avokado ylikypsä. Kypsän avokadon tunnistaa helpommin sen kannan alta paljastuvasta väristä, jos väri on vihreä, avokado on kypsä.

seedlip & tonic -drinkki ja bataattiranskalaiset

Kokoa dipin ympärille tuoretta leipää, suosikkivihanneksia tai tee vaikka bataattiranskalaisia.

Reseptit:

Guacamole eli avokadotahna
Bataattiranskalaiset

Broilerinsiivet maustetaan huolella

Sormin syötävät broilerinsiivet ovat kuin luodut kisakatsomoon. Kypsennä siivet uunissa hyvissä ajoin ennen ottelun alkua ja mausta kypsät itse tehdyllä, chilillä säväytetyllä cola-marinadilla. Kypsentäminen vie noin 40 minuuttia ja sillä aikaa teet marinadin.

Broilerinsiivet

Resepti: Broilerinsiivet

Potkua popcorniin

Popcornit lienevät kisakatsomon klassikkoja. Niitä popsitaan silloinkin, kun ei ole edes nälkä. Ehkäpä pelin aikana jäydetty popcorn tuo hieman helpotusta jännitykseen.

Jos kaipaat hieman poltetta peruspoppariin, kokeile näitä chilijauheella ja parmesaanijuustolla maustettuja popcorneja. Muista käyttää vastaraastettua parmesaania, sillä kuiva pulverimainen juusto ei tartu kunnolla popcorneihin.

mausteiset popcornit

Resepti: Mausteiset popcornit

Pirtelö piristää

Kävi pelissä miten kävi, jälkiruokaa ei kannata unohtaa.  Tämä marja-jogurttimilkshake vaatii hieman ennakointia. Tee edellispäivänä jogurttipallot pakastimeen ja pelipäivänä pirtelön teko luonnistuu vaivatta. Marjoiksi voi valita ne, mitkä pakastimesta löytyy.

marja-jogurttimilkshake

Resepti: Marja-jogurttimilkshake

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat kisaeväät kotikatsomoihin – näistä herkuista löytyy makua!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X