Parhaat laatikkoruoat – onko voittaja teidänkin perheen suosikki?

Arjen pelastajia ovat laatikkoruoat. Ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja isosta satsista riittää useaksi päiväksi syömistä. Suosikkilaatikkoruokien TOP-3 listalla ei ole yllätyksiä.

Kyselytutkimus listasi parhaat laatikkoruoat. Saarioisen tekemän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten suosikkilaatikkoruoka on liha-makaronilaatikko. Tutut ja turvalliset laatikkoruoat jyräävät TOP-listauksessa. 40 prosenttia lapsiperheistä syö laatikkoruokia kerran viikossa tai useammin, kyselyyn vastanneet kertovat.

Lue lisää: Makaronilaatikko ilman lihaa – 4 x kasvismakaronilaatikko

Makaronilaatikko uunipellillä, parhaat laatikkoruoat

Parhaat laatikkoruoat: Lasten suosikkilaatikkoruoat

  1. Liha-makaronilaatikko (58%)
  2. Kinkkukiusaus (19%)
  3. Liha-perunasoselaatikko (13%)

Aikuisten suosikkilaatikkoruoat

  1. Liha-makaronilaatikko (32 %)
  2. Kaalilaatikko (15 %)
  3. Maksalaatikko (14 %)

paras kaalilaatikko, parhaat laatikkoruoat

Teetkö itse vai ostatko valmista?

Kyselyn mukaan suomalaiset suosivat arkena valmiita eineksiä, mutta viikonloppuisin laatikkoruoat tehdään itse kotona. Helppo laatikkoruoka ilahduttaakin etenkin ulkoilijaa, sillä laatikon voi työntää vain uuniin ja sillä aikaa käydä vaikka lenkillä.

Viikonloppuisin monessa perheessä myös tehdään arkiruokia etukäteen pakastimeen tai sitten vain iso satsi, mistä syödään useampana päivänä samaa ruokaa. Hyvää ruokaahan syö mielellään kaksikin päivää peräkkäin, ainakin jos lapsilta kysytään.

Lue lisää: Laatikkoruoka on arjen paras apulainen – 6 helppoa ohjetta

Laatikkoruoista valmistetaan itse ylivoimaisesti useimmin liha-makaronilaatikkoa (70 %). Myös kinkkukiusausta ja kaalilaatikkoa kokataan usein itse. Valmiina ostetuista laatikoista puolestaan suosituimpia ovat maksalaatikko, liha-makaronilaatikko sekä lihaperunasoselaatikko.

Kokataanko teillä useampaa eri ruokaa päivittäin?

Perheissä ruoan tarpeet vaihtelevat. Perheenjäsenet saattavat noudattaa eri ruokavalioita. Ruokavalioissa korostuu yksilöllisyys. Yksi haluaisi syödä pastaa, toinen haluaisi vain salaatteja ja kolmas pitää kotiruoasta. Haasteita riittää ja monissa perheissä aikuiset ja lapset saattavat syödä eri ruokaa.

Maksalaatikko on suomalaista perinneruokaa. parjaat laatikkoruoat

Kyselyn mukaan yli puolet vastanneista vanhemmista syö aina arkisin lämpimän ruoan yhdessä lasten kanssa, mutta tutkimuksessa kävi ilmi, että vanhemmat ja lapset eivät aina syö samaa ruokaa. Arki-iltaisin samaa ruokaa lasten kanssa syö 58 % aikuisista. Kolmannes kertoi syövänsä samaa ruokaa joskus.

”Laatikot ovat mieluista lempiruokaa koko perheelle sekä itse valmistettuna että valmiina laatikoina. Laatikoita on myös helppo tuunata omaan makuun sopiviksi, ja vaihtelua tuovat erilaiset lisukkeet”, kuluttajakokemus johtaja Tia Yrjölä Saarioisilta kertoo.

Saarioisten Lasten lempilaatikot ja laatikoiden käyttö -kysely toteutettiin joulukuussa 2018 internetkyselynä. Siihen vastasi 229 lapsiperhettä. Kysely tehtiin perheiden aikuisille.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat laatikkoruoat – onko voittaja teidänkin perheen suosikki?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X