Parsa maistuu piirakassa – 5 mehevää ohjetta

Alkukesän herkku eli parsa tuo raikkautta suolaisiin piirakoihin. Yhdistä makumaailmaan pekonia tai appenzellerjuustoa, niin piiraan suosio on taattu.

Kuvankaunis parsapiiras on mainio valinta kesän juhliin tai ystävien kanssa vietettyihin illanistujaisiin. Piiraan pohja syntyy helposti tehosekoittimessa, jonne mitataan täysjyväleipäviipaleet tai hapankorput sekä voita. Gluteeniton pohja valmistuu yhtä näppärästi gluteenittomasta leivästä. Pohjan päälle levitetään raikasta parsatäytettä sekä ruokaisampaa lohitäytettä. Komeus nostetaan jääkaappiin hyytymään neljäksi tunniksi ja koristellaan parsannupuilla ennen tarjoilua.

Appenzeller_piirakka

Helppo ja herkullinen parsa-appenzeller -piirakka on kesän ehdoton hitti mielenkiintoisen makumaailmansa ansiosta. Sveitsiläisen appenzellerjuuston suolaisen täyteläinen maku yhdistyy mainiolla tavalla raikkaaseen parsaan. Parsat esikypsennetään nopeasti keittämällä, joten on syytä tutustua parsan keitto-ohjeeseen ennen tuumasta toimeen ryhtymistä. Valmistaikina helpottaa leipomista, mutta lopputulos on yhtä maukas kuin itse tekemällä.

129200-parsapiirakka.jpg

Kotoisan parsapiirakan valmistus alkaa pohjataikinasta, johon parmesaaniraaste tuo kaivattua suolaisuutta. Ainekset nypitään tasaiseksi massaksi ja taikina painellaan perinteisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Piirakkapohjaa esipaistetaan hetki, sillä muuten pohja saattaa jäädä vetiseksi ja hieman raa’aksi. Kokonaiset parsat asetellaan kauniisti esipaistetun pohjan päälle ja leipomus viimeistellään muna-kevytkermaseoksella.

Parsapiirakka

Pehmeä ja rapea parsapiirakka kootaan ohuen filotaikinapohjan päälle, minkä ansiosta pohjasta tulee mukavan lehtevä. Taikinan päälle levitetään mehevä täyte, jossa maistuvat soseutettu peruna, ricottajuusto ja raastettu cheaddarjuusto. Komeus kruunataan esikypsennetyillä parsoilla, jotka takaavat piirakalle houkuttelevan ulkonäön ja kesäisen maun.

190154-parsapiiras.jpg

Mukavan suolainen pekoni-parsapiiras kutkuttelee taatusti makuhermoja. Lehtevän voi- tai lehtitaikinan päälle ripotellaan ruskistettua pekonirouhetta, herkullisia parsanpaloja sekä mozzarellajuustoraastetta. Valkoviinillä terästetty muna-maitoseos kaadetaan komeuden peitoksi ja piiras viimeistellään persiljasilpulla.

Lisää suolaisia piirakoita:
Suolainen piirakka juhliin x 10
Gluteeniton suolainen piirakka x 3
Suolainen piirakka sopii iltapalaksi
Suolaisia piirakoita syksyn illanistujaisiin
Suolainen piirakka x 10
Ruoka.fi: Purjo-tomaatti-juustopiiras
Ruoka.fi: Anjovis-sipulipiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsa maistuu piirakassa – 5 mehevää ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X