Ruoka

Parsapiirakat hurmaavat buffetissa ja kahvipöydässä – katso parhaat reseptit!

Parsapiirakka on ylellinen tarjottava illanistujaisissa tai juhlissa. Parsa on hienon maun lähettiläs, jonka suosituinta sesonkia vietetään loppukeväästä alkukesään.

Parsapiirakka on kevätherkku vailla vertaa. Sen voi tehdä valmistaikinasta tai alusta alkaen itse, juustolla rikastettuna tai rennosti pellille leipoen. Rakastettu piirakka on herkku, joka syödään lautasilta viimeistä murua myöten.

Lue myös: Parsa kuuluu kevääseen – katso parhaat vinkit ja ideat!

Ainakin kerran keväässä on leivottava mehevä parsapiirakka. Iki-ihana parsapiirakka on kerrassaan maukasta, sanalla sanoen täydellistä kevätruokaa. Se on parhaimmillaan yksinkertaisten mausteiden kera, juustolla mehevöitettynä tai lohella rikastettuna. Myös pekoni sopii loistavasti parsapiirakan makuun, kuten oheisista ohjeista huomaat.

Tässä sivustomme parhaat parsapiirakat. Valitse suosikkisi, kaiva kulhot esiin ja ryhdy leipomaan. Kohta jo herkutellaan.

Parsapiirakat moneen makuun 

Kuvankaunis parsapiiras on mainio valinta juhliin. Piiraan pohja syntyy helposti tehosekoittimessa, jonne mitataan täysjyväleipäviipaleet tai hapankorput sekä voita. Gluteeniton pohja valmistuu yhtä näppärästi gluteenittomasta leivästä. Pohjan päälle levitetään raikasta parsatäytettä sekä ruokaisampaa lohitäytettä. Koko komeus nostetaan jääkaappiin hyytymään neljäksi tunniksi ja koristellaan herkillä parsannupuilla ennen tarjoilua. 

Pehmeä ja rapea parsapiirakka on herkullinen ja ruokaisa kasvispiiras. Pyöräytä piirakka kahvipöydän suolapalaksi tai pakkaa se mukaan kevään ensimmäiselle piknikille. Rapea piirakkapohja syntyy ohuen ohuesta filotaikinasta. Täyte saa makua ja pehmeyttä perunasta. 

Tämä helppo parsa-pekonipiirakka on oikaisijan unelma, sillä se syntyy pakastealtaan valmistaikinasta. Pekoni antaa parsapiirakan täytteelle rapsakkaa ruokaisuutta ja mehevää makua. 

Tämä parsapiirakkaresepti on sivustomme suosikkeja. Eikä ihme, sillä sen maku on erityisen herkullinen. Pohja on perinteinen piirakkapohja, johon parmesaanijuusto tuo lisämehevyyttä. Piirakan täytteessä maistuu parsan ohella pinaatti ja parmesaani. Särmää tuo tilkka sitruunamehua.

Kahden juuston parsapiirakka sulaa suuhun. Suolainen kevätleivonnainen sopii niin juhlapöytään kuin brunssillekin tai vaikkapa lounaaksi raikkaan salaatin kera tarjottuna. Täytteen lisäksi juustoa lisätään myös pohjataikinaan, joten lopputulos on taatusti supermehevä. 

Lohi-parsapiirakkaa sopii tarjota vaikka raikkaan salaatin kanssa. Täytteen savustettu lohi ja raikas parsa ovat mainio makupari. Suolainen piirakka raikastuu sitruunalla ja maku syvenee maukkaalla juustolla.

Jos piirakan leipominen ei nappaa, mutta suolaista parsaherkua tekisi mieli, tee parsapannari. Nokkos-parsapannukakku ryyditetään ruokaisaksi keväisillä vihreillä kasviksilla. Pannukakun voi tarjota salaatin kera pääruokana, ruokaisana iltapalana tai leikata annospaloiksi ja pakata eväskoriin.

Lue myös Anna.fi:  Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsapiirakat hurmaavat buffetissa ja kahvipöydässä – katso parhaat reseptit!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.