Pekonin verran parempaa – paahda pastaan, risottoon, salaattiin ja piirakkaan
Pekonin voi paahtaa joko pannulla tai uunissa. Jos haluat pekonistasi rapeaa mahdollisimman nopeasti, aseta pekonit kylmälle paistinpannulle ilman rasvaa ja käännä lämpö päälle. Paahda pekoneita keskilämmöllä, kunnes ne rapeutuvat ja siirrä ne sitten talouspaperi päälle valumaan ylimääräiset rasvat pois.
Jos haluat rapeaa pekonia ilman käryä, levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Ole tarkkana ja varo käräyttämästä!
Salaattiin
Pastaa, pekonia ja herkullista parmesaanijuustokastiketta. Kyllähän tätä hyvällä syyllä voi salaatiksi kutsua, onhan joukossa myös kerä jääsalaattia sekä pirtsakoita kirsikkatomaatteja. Mehevä pancetta-pastasalaatti sopii erinomaisesti buffet-pöydän tarjottavaksi tai picnic-evääksi, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.
Resepti: Pancetta-salaatti
Pastaan
Pekoni tekee myös pastasta astetta maukkaampaa – tuhti pasta carbonara onkin jo klassikko. Yhtä lailla pekoni sopii myös broilerin tai sienten seuraan tai sahramilla maustettuun kastikkeeseen ihan itsekseenkin. Kermaa ja parmesaanijuustoa ei silti kannata unohtaa!
Pekoni-sienipasta on tuhti herkkuruoka, joka valmistuu nopeasti ja vie takuuvarmasti kiljuvan nälän. Kermaisessa kastikkeessa on runsaasti rapeaa pekonia, herkkusieniä ja tuoretta pinaattia. Yhdistä kastike keitetyn pappardellepastan joukkoon ja nauti.
Resepti: Pekoni-sienipasta
Tämä chilistä potkua saava kanapasta kokoaa yhteen kaikki herkkusuun suosikkiraaka-aineet: paahdetun pekonin, parmesaanijuuston sekä kermaisen kastikkeen. Juuri enempää ei enää voi pyytää, sillä ruoka on valmista alta puolen tunnin.
Resepti: Chili-kanapasta
Neljä raaka-ainetta, ripaus mausteita sekä 15 minuuttia aikaa ja edessäsi on kielenvievä pikaruoka ilman turhia kikkailuja. Paahdettu pekoni ja sahramilla maustettu kermakastike ovat täydellinen yhdistelmä. Raastettu parmesaanijuusto tekee ruoasta entistä mehevämpää.
Resepti: Kermainen pennepasta sahramilla
Risottoon
Paahdetusta pekonista ja cheddarjuustosta syntyy häkellyttävän mehevä risotto, joka suorastaan sulaa suuhun. Nopeutensa ansiosta pekoni-cheddarrisotto sopii täydellisesti arkeen, makunsa puolesta sitä kelpaa tarjota vaikka viikonloppuvieraille.
Resepti: Pekoni-cheddarrisotto
Piirakkaan ja muffineihin
Pekoni sopii myös piirakan täytteeksi. Pekoni ja sienet ovat klassinen ja takuuvarma makupari, mutta kokeile pekonia myös taateleiden ja sinihomejuuston kaveriksi.
Suppilovahveroiden ja pekonin onnellisen liiton kunniaksi tähän mehevään leivonnaiseen tulee lisäksi paprikaa sekä quiche-piirakalle tyypillinen mehevä ja maukas kerma-kananmuna täyte. Herkullinen ja taatusti hetkessä viimeistä suupalaa myöten katoava piirakka saa lisää asennetta texmex-juustokuorrutteesta.
Resepti: Suppis-pekoniquiche
Kuten sanotaan, vastakohdat täydentävät toisiaan. Niin myös tässä piirakassa: suolainen ja savunmakuinen pekoni, aromikas sinihomejuusto sekä makea taateli luovat kielenvievän yhdistelmän. Ohjeella leivot yhden ison piirakan tai monta pikkupiirasta.
Resepti: Pekoni-taatelipiirakka
Suussa sulavat suolaiset suupalat leivot myös tällä ohjeella. Huippuhyvissä muffinsseissa on paahdettua pekonia ja päällä herkullinen cheddarjuustokuorrute. Pekoni-cheddarmuffinit syntyvät vaivatta, joten niitä jaksaa leipoa vaikka viikkonlopun herkkuaamupalalle.
Resepti: Pekoni-cheddarmuffinit
Keskustelu
Kommentoi juttua: Pekonin verran parempaa – paahda pastaan, risottoon, salaattiin ja piirakkaan