mustikkamunkit

Munkkitaikina, jota ei tarvitse kohottaa eikä vaivata – pelasta vappu superhelpoilla rahkamunkeilla

Munkkitaikina helposti ja nopeasti? Monessa kodissa munkit jäävät paistamatta, jos vappuaatto sijoittuu työpäivään, eikä aika yksinkertaisesti riitä munkkien leipomiseen. Tämä munkkitaikina pelastaa vappusi. Ei vaivaamista eikä kohottelua – täydellinen lopputulos!

Munkkitaikina nopeasti ja helposti! Munkkien valmistus ei ole vaikeaa eikä aikaa vievää, kunhan tietää oikeat niksit. Toki munkit voi ostaa kaupaasta tai leipomosta valmiina, mutta mikään ei voita lämpimiä itse tehtyjä munkkeja.

Munkkitaikina: Helpot munkit

Munkit leivotaan perinteisesti pullataikinaan, taikina nostatetaan hiivalla, se vaivataan ja annetaan kohota.

Rahkamunkit ovat kuitenkin vieläkin helpompi valmistaa. Munkkitaikina vain sekoitetaan, eikä vaivausta tarvita.

Todelliset vapun pelastajamunkit! Paljon makua vähällä vaivalla. Voiko munkin paistaminen olla enää helpompaa?

Lue myös: Mikä rasva on paras munkkien paistamiseen? Martat vastasivat ajankohtaiseen kysymykseen

Vältä keskeltä raa’at munkit

Parhaat munkit ovat tasaisen kypsiä. Liian suuri munkkipallero jää helposti raa’aksi sisältä, etenkin jos öljy ei ole tarpeeksi kuumaa ja taikinapallo on liian suuri.

Kuumenna öljy valurautaisessa padassa. Valurauta johtaa hyvin lämpöä ja pitää öljyn kuumana. Optimilämpötila öljylle on 180 astetta. Kuumenna öljy vähän kuumemmaksi aluksi, sillä lämpötila tippuu nopeasti, kun lisäät munkit rasvaan. Nosta munkit kuumaan öljyyn ja pois reikäkauhan avulla. Öljyä pitää olla runsaasti, riippuen siitä kuinka syvä pata on. 1 l öljypullo hupenee nopeasti pieneenkin kattilaan, joten varaa ainakin 2 l öljyä.

Munkki valahtaa aluksi padan pohjalle. Sieltä se sitten nousee nopeasti pintaan ja ruskistuu. Käännä munkki reikäkauhan avulla puolessa välissä ja paista myös toiselta puolelta. Kokonaiskypsymisaika munkilla on noin 2–3 minuuttia, riippuen sen paksuudesta ja öljyn lämpötilasta.

Nosta valmiit munkit talouspaperin päälle lautaselle reikäkauhan avulla, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Sokeroi munkit lämpiminä, sokeri tartuu paremmin lämpimään munkkiin. Voit esimerkiksi kieritellä munkit sokerilautasella tai nostaa paperipussiin sokerin kanssa ja ravistaa kevyesti.

Lue myös: Uppopaistajan opas – näillä vinkeillä paistat munkit ja tippaleivät turvallisesti

Lue myös Anna.fi: Itsetehty sima kruunaa vapun

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Munkkitaikina, jota ei tarvitse kohottaa eikä vaivata – pelasta vappu superhelpoilla rahkamunkeilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X