Pinaattiletut x 6 – katso herkulliset täytevaihtoehdot ja saat vaihtelua ruokapöytään!

Pinaattiletut ovat arkiruokaa, jota monessa perheessä syödään säännöllisesti. Pinaattilettuateriaan saa hetkessä vaihtelua täytteitä ja lisukkeita vaihtamalla.

Perinteisen puolukkahillon lisäksi uskomattoman hyvältä pinaattilettujen kanssa maistuvat myös herkulliset tahnat savulohesta tai tofusta sekä maukkaat paistokset lehtikaalista tai sienistä. Katso uudet, uljaat pinaattilettujen täytteet ja uskomattoman hyvä pinaattilettujen ohje!

Lue myös: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!

Vaikka paketti eineslettuja on helppo napata kaupasta mukaan, parhaat pinaattiletut valmistuvat tietysti itse tehden. Pinaattilettujen raaka-ainelista on lyhyt ja edullinen, kaava yksinkertainen: tarvitset perinteisen lettutaikinan pussillisella pakastepinaattia höystettynä, sopivan pannun ja lastan sekä hitusen malttia ja aikaa.

Voit paistaa taikinasta joko pieniä pannareita tai suurempia räiskäleitä ja tuunata taikinaa maun mukaan esimerkiksi ripauksella jauhettua muskottipähkinää.

vihreät letut

Ohje: Pinaattiletut

Helppo savulohitahna

Savulohesta valmistettu tahna on ruokaisa ja herkullinen lettujen täyte, jolla saat arkiruokaan hetkessä ripauksen luksusta. Hienonna 200 g lämminsavulohta kulhossa esimerkiksi haarukan avulla. Sekoita joukkoon purkki ranskankermaa, 1 rkl sitruunamehua, 3 rkl hienonnettua tilliä sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

Vegaaninen savutofutahna

Vegaaninen täyte valmistuu savutofusta ja vegaanisesta ranskankerman kaltaisesta valmisteesta. Ota paketti savutofua ja hienonna se kulhossa esimerkiksi haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita joukkoon noin 100 g vegaanista creme fraichea, 2 rkl vegaanista majoneesia, puolikas hienonnettu punasipuli sekä 3 rkl tilliä. Mausta seos ruokalusikallisella sitruunamehua sekä suolalla ja pippurilla maun mukaan. Jos tahna on makuusi liian jähmeää, voit notkistaa sitä lusikallisella kasvipohjaista creme fraichea.

2 x puolukkatäyte

Puolukkahillo on pinaattilettujen perinteinen lisuke, jonka voi hyydyttää myös pienillä chiansiemenillä. Kiehauta 2 dl vettä kattilassa ja siirrä kattila sitten liedeltä. Ota 200 g pakastepuolukoita, nosta niistä 1 dl talteen ja lisää loput marjat sekä 1/2 dl vaahterasiirappia kuumaan veteen. Survo ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kokonaiset puolukat, 4 rkl chiansiemeniä ja 1/2 tl vaniljajauhetta. Anna chiahillon turvota vähintään kaksi tuntia ja tarjoa se sitten pinaattilettujen kanssa.

bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Ohje: Puolukka-chiahillo

Jos puolukkahillo tylsistyttää, kokeile pirteää puolukka-raejuustosalaattia. Sulata pussillinen eli 200 g puolukoita ja sekoita joukkoon pieni purkki raejuustoa sekä kourallinen tuoretta, hienonnettua minttua. Jottei maku olisi liian kirpakka, mausta salaatti maun mukaan noin ruokalusikallisella sokeria. 

Tonnikalatäyte

Helppoon ja nopeaan tonnikalatäytteeseen tarvitset purkillisen valutettua tonnikalaa, puolikkaan purjon, yhden valkosipulinkynnen, muutaman oksan persiljaa ja desilitran kevytmajoneesia sekä halutessasi pienen purkin raejuustoa. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa se silpuksi valkosipulinkynnen sekä persiljan kanssa. Sekoita purjo-persiljasilppu kalan ja majoneesin sekä raejuuston kanssa. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Kinkkutäyte

Jos kaipaat lettujen lisukkeeksi lihaisaa täytettä, kuutioi 250 g palvikinkkua ja 1 1/2 maustekurkkua. Sekoita joukkoon purkki piparjuurituorejuustoa, 1 dl ranskankermaa sekä 2 tl sinappia. Mausta maun mukaan hienonnetulla ruohosipulilla sekä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Sienitäyte

Kermainen sienitäyte valmistuu paketillisesta herkkusieniä. Viipaloi 200 g tuoreita herkkusieniä ja hienonna yksi sipuli. Paista sieniviipaleet pannulla kauniin ruskeiksi sipulin kanssa nokareessa voita. Lisää joukkoon 1 dl ranskankermaa, 1 tl soijakastiketta ja 3 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Lehtikaali-pähkinätäyte

Herkullinen kasvistäyte valmistuu lehtikaalista ja hasselpähkinöistä. Hienonna 200 g lehtikaalia sekä 1 valkosipulinkynsi ja rouhi 1 dl hasselpähkinöitä karkeaksi rouheeksi. Paista lehtikaalisilppua, valkosipulia ja pähkinärouhetta tilkassa öljyä, mausta ripauksella juustokuminaa sekä suolalla ja pippurilla maun mukaan. Tarjoa raejuuston kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinaattiletut x 6 – katso herkulliset täytevaihtoehdot ja saat vaihtelua ruokapöytään!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X