Pistaasijäätelö ja muut pistaasiherkut

Kauniin vihreä pistaasipähkinä sopii mainiosti jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Jauhettu pistaasi tuo pehmeää pähkinäisyyttä täytteisiin ja pähkinärouhe viimeistelee leivonnaisten ulkonäön.

Raikas pistaasijäätelö on helppo valmistaa jäätelökoneella. Maustamaton tuorejuusto, kananmunan keltuaiset ja siirapit vatkataan keskenään. Joukkoon lisätään vaahdotettu kerma sekä hienoksi rouhitut pistaasipähkinät. Seos kaadetaan jäätelökoneeseen noin 40 minuutiksi, minkä jälkeen jäätelö nostetaan pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Valmiista jäätelöstä pyöritellään palloja ja nautitaan hyvässä seurassa!

Tuulihatut pistaasitäytteellä

Tuulihatut pistaasitäytteellä ovat hurmaavan keveitä herkkuja kahvipöytään. Tuulihattujen pehmeän pähkinäinen maku on peräisin pistaasitahnasta, jossa hienoksi jauhetut pistaasipähkinät  yhdistetään sokerista ja vedestä keitettyyn siirappiin. Halkaistut tuulihatut saavat täytteekseen nokareen pistaasitahnaa sekä tuorejuusto-kermavaahtoa. Herkkupalat viimeistellään sokerikuorrutusraidoilla ja pähkinärouheella.

marengit

Näyttävät mansikka- ja pistaasimarengit sopivat nautittaviksi sellaisinaan tai yhdessä kermavaahdon ja passionkastikkeen kera. Kananmunan valkuaisista ja sokerista vatkattu marenkimassa jaetaan kahteen osaan. Toinen osa värjätään vaaleanpunaiseksi ja pursotetaan leivinpaperin päälle pieniksi keoiksi, joiden pinnalle murustellaan kuivattua mansikkaa. Jäljelle jäänyt valkoinen marenkimassa pursotetaan myös pellille, mutta päälle ripotellaan pistaasirouhetta. Marenkeja paistetaan uunissa noin kahden tunnin ajan, kunnes ne ovat ilmavan kevyitä.

Pistaasi-amarettomuffinit

Täyteläiset pistaasi-amarettominimuffinit ovat pienen kokonsa ansiosta mainio pikkusyötävä höyryävän kuuman kahvin rinnalle. Amaretto eli karvasmantelilla maustettu makea likööri tuo miellyttävän mantelisen maun muffineihin. Suutuntumaa muuten samettisiin leivonnaisiin saadaan pistaasipähkinä- ja suklaarouheilla. Muffinit viimeistellään tomusokerilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Lumipallopikkuleivät

Pienet, pyöreät lumipallo-pikkuleivät sopivat nimestään huolimatta tarjoiltaviksi myös kesäjuhlissa. Pikkuleivät saavat makua rouhituista pistaasipähkinöistä ja raastetusta limetin kuoresta. Pyöreäksi muotoillut pikkuleivät paistetaan uunissa, minkä jälkeen ne hunnutetaan tomusokerilla kauniin valkoisiksi.

128851-mandariinikakku.jpg

Gluteeniton mandariinikakku on maukas marenkiunelma pavlovan tyyliin. Marenkipohjia valmistaessa kannattaa piirtää leivinpaperiin halutun kokoiset ympyrät, jotta kaikista pohjista tulee varmasti samankokoiset. Pistaasilla maustettu marenkivaahto levitetään leivinpaperien päälle ja kuivatetaan matalalämpöisessä uunissa. Pohjat päällystetään mandariinihyytelöllä ja sitruunan makuisella kerma-rahkaseoksella. Ripaus rouhittua pistaasipähkinää kakun pinnalle ja herkku on valmis tarjoiltavaksi.

Lisää makeita herkkuja:
Tyrnijäätelö
Karviaisjäätelö
Veriappelsiinikakku
Vadelma-valkosuklaamacaronit
Sitruuna piristää leivonnaisia
Juhlapöydän makeat herkut
Ruoka.fi: Suklaatuulihatut

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.