Pomminvarmat ja täydelliset nakit – keittäminen ei ole paras vaihtoehto
Nakkien keittäminen ei olekaan paras tapa lämmittää nakkeja. HKScanin tiedotteessa muistutetaan nakkikansaa oikeaoppisesta kypsennyksestä.
Nakit ja perunasalaatti kuuluvat perinteisesti suomalaiseen uudenvuoden herkkupöytään. Nakeiksi valitaan usein luonnonsuolinakkeja ja perinteisin valmistustapa on kuumentaa nakit kattilassa. Vaikka valmistustapa on hyvin yksinkertainen, voi siinä myös möhliä oikein kunnolla, yrityksen tiedotteessa kerrotaan.
Nakkien keittäminen – nakit kattilaan, kun vesi ei enää kiehu
Herkkä nakki räjähtää ja halkeaa usein keittäessä. Jos lisäät kylmän nakin suoraan jääkaapista kiehuvaan veteen, saat taatusti rikkinäisen lopputuloksen. Perinteinen kiehuvassa vedessä kypsentäminen on toki kätevää, varsinkin jos haluaa, että nakit pysyvät lämpiminä pidemmän aikaa esimerkiksi noutopöydässä.
Ammattilaiset suosittelevat kyllä keittämään kattilassa vettä, mutta nakit lisätään vasta, kun kattila on siirretty pois levyltä.
”Perusohje on yksinkertainen. Kiehauta reilusti vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, katkaise virta ja siirrä kattila liedeltä. Laita nakit kattilaan viideksi minuutiksi ja valmista tuli. Parhaan lopputuloksen saa, kun kattilasta kaataa lopuksi veden pois ja antaa nakkien olla siellä vielä hetken, jolloin nakkien pinta kuivahtaa. Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa”, tuotekehityskokki Sami Lamminaho neuvoo.
Jos haluat täydellisesti napsahtavan nakin, nakkien keittäminen kannattaa unohtaa.
Parhaat lisukkeet nakeille
Perunasalaatti on klassinen lisuke nakeille. Kotilieden sivuilta löydät erilaisia perunasalaattiohjeita. Äidin perunasalaatti on perinteinen, majoneesikastikkeen maustama perunasalaatti, kevyempää perunasalaattireseptiä metsästävien kannattaa kokeilla raikasta perunasalaattia, jossa keitetyt perunat saavat seuraa kesäkurpitsasta ja fenkolista. Kastikkeena on sitruunalla maustettu öljykastike.
Muna-anjovissalaatti on helppo, muutamasta aineksesta syntyvä perunasalaatti, joka maistuu sekä pikkutunneille venähtäneiden uudenvuodenjuhlien suolapalana että seuraavan päivän myöhäisellä aamiaisella.
Joskus nakit maistuvat myös ihan sellaisenaan pelkän sinapin kanssa. Tee itse sinappia. Mummon extra-väkevä sinappi on tulisen sinapin ystävälle. Isoäidin reseptillä valmistuu erittäin tuju lopputulos. Mikäli makuhermosi kaipaavat hieman hellempää kohtelua, voi sinapin voimakasta makua miedontaa lisäämällä sokerin määrää.
Keskustelu
Mitä jos tekee nauravii nakkeja ja nakit ei saa räjähtää..suu supussa??
Kommentoi juttua: Pomminvarmat ja täydelliset nakit – keittäminen ei ole paras vaihtoehto