hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Porsaankyljykset – milloin teit niitä viimeksi? Katso vinkit ja päivitä isoäidin resepti nykyaikaan!

Muistatko vielä 70-luvun retroherkun, porsaankyljykset? Nyt on aika kaivaa isoäidin klassikko-ohje naftaliinista ja päivittää se nykyaikaan. Paista kyljykset meheviksi ja hauduta mureiksi uunissa. Timjamivoilla maustetun perunamuusin tai hasselbackan perunoiden sekä raikkaan salaatin kera tarjottuna koossa on herkkuruoka vailla vertaa.

Porsaankyljykset olivat 1970-luvulla suosittua viikonloppuruokaa ja arvostettua ravintolaruokaa. Monen lapsuuden ruokamuisto vie luultavasti isoäidin keittiöön, jossa tuhti herkkuruoka muhi meheväksi uunissa.

Lue myös: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen

porsaankyljykset

Isoäidin porsaankyljykset

Supermehevien isoäidin aikaisten porsaankyljysten salaisuus oli tuplapanerointi. Kevyesti nuijitut porsaankyljykset pyöriteltiin ensin vehnäjauhoissa, kastettiin sitten kananmunaan ja viimeisteltiin vielä korppujauhoilla. Usein kyljyksiin hierottiin ennen leivitystä mausteeksi sitruunaa, toisinaan myös sinappia. Lihat paistettiin pannulla ja haudutettiin meheviksi kermakastikkeessa. Tuhti liharuoka maistui erityisen hyvältä haudutetun sipulin ja muhevan perunamuusin kera.

Mutta ihan rehellisesti, kuka vielä valmistaa porsaankyljyksiä viikonloppuruoaksi tai on viime aikoina törmännyt niihin ravintolan ruokalistalla? Nyt on korkea aika päivittää suosikkiruoka nykyaikaan.

viskiglaseeratut porsaankyjykset

Modernit porsaankyljykset – näin teet ne

Moderneissa porsaankyljyksissä tuhti panerointi vaihdetaan herkulliseen, makeantahmaiseen hunajaglaseeraukseen tai miehekkääseen viskiglaseeraukseen. Liikaa ei kuitenkaan kannata keventää. Älä siis poista lihan reunassa olevaa rasvakerrosta, sillä se tekee lihasta mehevän ja maukkaan. Viillä siihen muutama viilto, jottei liha käpristy paistamisen aikana. 

Voin sijasta paistamiseen käytetään oliiviöljyä tai voi-rypsiöljyseosta. Älä kääntele ja pyörittele lihaa pannulla. Anna sen paistua rauhassa ensin toiselta puolen, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Käännä kyljykset ja nosta uunivuokaan. Jatka paistamista uunissa vielä tovi, kunnes liha on kypsää. Jos käytössäsi on paistolämpömittari, voit tarkistaa sisälämmön sen avulla. Liha on kypsää ja mehukkaimmillaan mittarin osoittaessa 74 astetta. 

Ohjeet:

Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Viskiglaseeratut poraankyljykset

Täyteläistä kermakastikettakaan ei jää kaipaamaan, kun lisukkeena tarjoaa timjamivoilla maustettua perunamuusia, paahdettuja kurpitsalohkoja tai iki-ihania hasselbackan perunoita.

hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Avainsanat

Keskustelu

Talouskyljys on rasvaisempana huomattavasti maukkaampaa. Niin ja kyllä sen pari tuntia ainakin pitää uunissa lihaliemen ja sipuloiden kanssa muhitella, ja aletaan olla oikeiden makujen äärellä.

Kommentoi juttua: Porsaankyljykset – milloin teit niitä viimeksi? Katso vinkit ja päivitä isoäidin resepti nykyaikaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X