Amerikkalainen juustokakku

Raakakakku, juustokakku, pavlova vai jäädytetty? 5 x paras äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku etsinnässä? Kokosimme parhaat kakkuohjeet jäädytetystä mansikkakakusta suussa sulavaan suklaakakkuun ja raikkaaseen marjapavlovaan. Valitse äidille maistuvin ja kaiva kakkuvuoka esiin!

Jäädytetty mansikkakakku

Mansikka on monen äidin suosikki. Ota varaslähtö kesän mansikkakauteen ja leivo äidille jäädytetty mansikka-pähkinäkakku. Tämä kesäinen kakku yhdistää pähkinäsuklaiset kakkukerrokset, valkosuklaisen tuorejuustotäytteen, mansikat ja makean marenkikoristuksen. Jäädytetyn kakun jekku on se, että sen voi leipoa pakastimeen hyvissä ajoin valmiiksi ja yllättää äidin aamulla iloisesti.

jäinen mansikka-pähkinäkakku

Ohje: Jäinen mansikka-pähkinäkakku

Ranskalainen suklaakakku

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku hurmaa äidin taatusti. Muutamasta raaka-aineesta valmistettava suklaakakku on takuuvarma hemmotteluherkku. Lopputulos on mehevääkin mehevämpi, ja suklainen koostumus suorastaan  sulaa suuhun, kun keskiosa jätetään mutakakkumaiseen tyyliin hieman kosteaksi. Koristeluun sopivat kermavaahto ja tuoreet marjat.

ranskalainen suklaakakku

Ohje: Ranskalainen mutakakku 

Marjainen pavlova

Pavlova on mitä parhain valinta äitienpäivän kakuksi, sillä sen pinnalle voi ripotella reilusti äidin suosikkimarjoja. Kokeile mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, herukoita tai vaikka kirsikoita. Myös erilaiset eksoottiset hedelmät toimivat. Sitrustahnalla maustettu kermavaahto tekee marjapavlovasta täydellisen. Uskalla ottaa marenkipohja uunista, kun se on keskeltä vielä hieman pehmeä. Valmista pohja edellisenä päivänä ja kokoa kakku aamulla ennen äidin herättämistä.

marjapavlova

Ohje: Marjainen pavlova 

Amerikkalainen juustokakku valkosuklaalla

Juustokakku on klassikko, joka ei petä! Tähän amerikkalaiseen juustokakkuun äiti ihastuu taatusti. Kakun pohjaa ei tarvitse edes leipoa, vaan se pyöräytetään sukkelasti keksimuruista ja voisulasta. Valkosuklaa antaa mehevän ja suussa sulavan juustokakun tuorejuustotäyteeseen viimeisen silauksen. Tuoreet marjat kruunaavat ja raikastavat tuhdin amerikkalaisen juustokakun.

Amerikkalainen juustokakku

Ohje: Amerikkalainen juustokakku

Raikas minttu-suklaaraakakakku

Jos haluat hemmotella äitiä hieman terveellisemmällä herkulla, valmista gluteeniton minttu-suklaaraakakakku. Se ei sisällä lainkaan vehnäjauhoja eikä valkoista sokeria, mutta sitäkin enemmän kaikkea hyvää: pähkinöitä, kookosta, banaania ja kuivattuja hedelmiä sekä tietysti tuoretta minttua ja raakakaakaota. Ainekset surahtavat sukkelasti tehosekoittimessa, mutta varaa aikaa pähkinöiden liottamiseen ja kakun hyytymiseen.

Minttu_suklaaraakakakku

Ohje: Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raakakakku, juustokakku, pavlova vai jäädytetty? 5 x paras äitienpäiväkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X