Ruokaa puolessa tunnissa: Näillä vinkeillä kokkaat nopeammin kuin koskaan

Joskus nopeus on valttia. Ainakin arkena, kun monta nälkäistä suuta huutaa ruokaa yhtä aikaa ja kiukkunälkä on kova.

Suosikkikirja Samasta padasta sai jatko-osan Puolessa tunnissa (Readme), jossa annetaan vinkkejä perheen kiireisille kotikokeille ja erityisesti nirsojen lapsien kokkaaville isille, äideille ja isovanhemille. Kirja pureutuu siihen arjen kipukohtaan, jossa nälkäinen perhe huutaa purtavaa päivän päätteeksi.

Lue lisää: Lähes 100 keittiöniksiä lukijoiltamme: ”Rasvaa juustoraastin, niin se liukuu paremmin, ja vinkki, miten käsittelet nerokkaasti kananmunan munavoihin”

Mistä aikaa kokkaamiselle?

Ruokatoimittaja ja keittokirjailija Outi Väisänen lupaa kirjan myötä, että huolehtia ei enää tarvitse. Kirjan ohjeilla selätät arjen ruokapulmat, viikonlopun leivontahetket ja saat nirsonkin tyytyväiseksi.

Ruokatoimittaja Outi Väisänen

Puolessa tunnissa (Readme) on ruokatoimittaja Outi Väisäsen toinen keittokirja. Suosittu Samasta padasta (Readme) on ollut monen lapsiperheen suosikkiopus. Kirjasta on otettu useita painoksia.

Lue lisää: Lapsiperheen helpot ja nopeat arkiruoat – 8 maistuvaa reseptiä

Kirja on raikas tuulahdus arjen tuttuja makuja uudella ja kekseliäällä tavalla. Selkeästä sisällysluettelosta löytyy heti kaikille jotain. On vegeruokaa, puolessa tunnissa pöytään -osio, kalaa, kanaa, liharuokia, puuroja ja leipiä. Kaikki nerokkaita ja jokaisen kotikokin toteutettavissa perusruokakaupan raaka-ainevalikoimasta.

Puolessa tunnissa kansikuva

Lisäksi kirjassa annetaan käytännöllisiä vinkkejä arkeen. Kokin oikopoluissa muistutetaan käytännön asioista keittiössä kuten tärkeiden keittiövälineiden olemassa olosta, ja siitä kuinka niillä voi helpottaa arkea. Itsestään selvyyksiä ehkä, mutta hyviä muistutuksia.

Muista tuoda kaupasta! -lista on jokaisen kotikokin hyvä omaksua. Kun pitää perusvaraston kunnossa, pärjää pitkälle.

Outi Väisänen neuvoo: näillä vinkeillä kokkaat nopeammin kuin koskaan

  1. LASKE RIMAA. Muista ohje ”good enough is enough”. Riittävän hyvä itse tehty ruoka on jopa paljon enemmän kuin kukaan odottaa sinulta juuri nyt.
  2. VALKOSIPULIMURSKA. Mahtava keksintö! Miksi käyttää aikaa kuormiseen ja pilkkomiseen, kun voi vain avata purkin. Sormetkaan eivät haise.
  3. SALASANA: SUUNNITTELU. Aiemmin olin spontaani kokki, joka ei ennen pannuun tarttumista tiennyt, mitä on ruokana. Lasten kanssa se ei toimi. Nyt ostan ainekset pariin kolmeen ruokaan kerralla ja jopa pidän uudesta jämptiydestäni.
  4. TARKISTA VARASTO. Valitse reseptejä, joiden aineksisa suuri osa on jo kaapissa. Ajan lisäksi säästät rahaa.
  5. KAKSI ATERIAA KERRALLA: Tee ruokia, joista riittää myös huomiselle. Kirjan lähes kaikki reseptit ovat tällaisia. Etenkin porkkanakeitto, linssipata ja yhden kattilan bolognese vain paranevat tekeydyttyään.
  6. UNOHDA UUNIIN. Tee uuniruokia, sillä ne kypsyvät ”vähän kuin itsestään.”
  7. MISAA ELI ESIVALMISTELE ILLALLA. Ruokaidolini, ystäväni Minna valitsee ruokia, jotka voi esivalmistella kypsennystä vaille valmiiksi edellisenä iltana.
  8. ULKOISTA IDEOINTI. Jos et ehdi tai  jaksa ideoida ruokia, anna lapsen valita reseptit. Ruoka myös maistuu hänelle näin suuremmalla todennäköisyydellä.
  9. RAUHOITA TILANNE. Lasten kanssa kokatessa kasassa on kaaoksen ainekset. Muista ruoantekoruoka! Eli anna lapselle ruokaa varten pilkottavia kasviksia ja muita raaka-aineita napsittavaksi.
  10. SHOPPAA VERKOSSA. Pelastus etenkin pikkulapsivaiheessa. Kun laskee kaupassa sukkulointiin ja kassien raahaamiseen käytettävän ajan ja vaivan, maksan kotiinkuljetuksen mielelläni.

Puolessa tunnissa kirjassa myös leivotaan.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokaa puolessa tunnissa: Näillä vinkeillä kokkaat nopeammin kuin koskaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X