Supersuosittu ruotsalainen raejuustokakku ja muut kesäjuhlien reseptit

Toast skagen -voileipäkakkua, grillipihviä, lohi-saaristolaisleipävuokaa sekä raejuusto-mansikakkakkua ja vaikka mitä muita herkkuja, näillä ruoilla on kesän paras herkkupöytä lastattu.

Kata kesäruoat ulos kauniille pellavaliinalle, kerää maljakkoon luonnonkukkia ja nauti hyvästä seurasta sekä lämpimistä kesäilloista.

Lue myös: Sillivati, saaristolaisleipä, grillikylki, tikkulohi ja muut kesän mainiot maut – 8 ohjetta

Toast skagen-voileipäkakku

Jos toast skagen on suosikkiherkkusi, mutta kesäpäivä on liian kaunis yksittäisten leipien väkertämiseen, tartu tähän ohjeeseen. Toast skagen -voileipäkakku yhdistää kahden klassikon parhaat puolet ja on kaiken hyvän lisäksi rento ja nopea tehdä.

Lusikoi skagenröraa leipäviipaleiden väliin, kuorruta päällinen majoneesilla ja koristele ravuilla, mädillä, tuoreilla yrteillä sekä krassilla tai muilla mieleisilläsi herkuilla. Reunat voi jättää nakukakun tyyliin rennosti auki.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

toast skagen -voileipäkakku

Ohje: Helppo Toast skagen-voileipäkakku

Varhaisperunoita ja silliä jogurtti-sipulikastikkeessa

Monille varhaisperunat ja silli ovat se kesän ykkösherkku. Mitäpä jos tarjoilisit sillin vaihteeksi punasipulin, yrttien ja sitruunan raikastamassa jogurttikastikkeessa? Silliä jogurtti-sipulikastikkeessa on hurmaava kesäruoka, kun ladot ainekset kerroksittain kauniiseen lasipurkkiin ja nostat tarjolle sellaisenaan.

Lue myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta


silliä jogurtti-sipulikastikkeessa

Ohje: Silliä jogurtti-sipulikastikkeessa

Mummonkurkut

Hölskykurkut tai tuttavallisesti mummonkurkut ovat ikivanha kesäherkku. Kurkkuja on hölskytelty vuosisatojen ajan niin talonpoikaiskodeissa kuin herraskartanoissakin.

Hölskyttele kurkut etikkaliemessä ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi ja tarjoa kesäruokein lisukkeena tai vaikka ruisleivän päällä. Tilli viimeistelee kurkut aromikkaiksi.

Siemennäkkärit ovat koukuttavia.

Ohje: Hölskytetyt mummonkurkut

Gluteeniton siemennäkkäri

Jokin aika sitten todellisen hypetyksen kohteeksi päätynyt ja edelleen koukuttavan herkullinen siemennäkkäri ilahduttaa sekin kesäisessä herkkupöydässä. Tämän siemennäkkileivän ansioihin on luettava sekä gluteenittomuus että vegaanisuus, joten se maistuu ihan jokaiselle kesävieraalle.

Tee kerralla tuplasatsi, gluteeniton siemennäkkäri katoaa kuitenkin ennätysvauhtia viimeista murua myöten.

Ohje: Helppo, gluteeniton siemennäkkäri

Lillet spritzer – raikas kesäjuoma

Tässä kova haastaja kesän trendijuomalle, Aperol spritzerille. Ihanan raikas ja virkistävä Lillet spritzer sekoitetaan ranskalaisesta Lillet-viinistä sekä tonic-juomasta ja maustetaan kesäisesti mansikoilla, kurkkusiivuilla ja tuoreella mintulla.

Lue myös: 9 x Raikas kesäjuoma

Jos tarjoat juomaa kesäjuhlissa, koristele juomalasin jalat erilaisilla kukilla, jotta jokainen tunnistaa oman lasinsa.

lillet spritzer

Ohje: Raikas lillet spritzer -kesäjuoma

Vesimeloni-feta-minttutikut

Helppoja ja herkullisia, virkistäviä, sopivan suolaisia, raikkaita ja ennen kaikkea nopeita kesäpäivän pikkunaposteltavia – tätä kaikkea ovat vesimeloni-feta-minttutikut, jotka nimensä mukaan valmistuvat pujottamalla cocktailtikkuun vuorotellen kuutioitua vesimelonia, fetajuustoa ja tuoretta minttua.

Meloni-juustovartaat ovat parhaimmillaan jääkylminä, joten valmista ne ajoissa jääkaappiin ja nosta pöytään juuri ennen tarjoilua.

vesimeloni-feta-minttutikut

Ohje: Helpot vesimeloni-feta-minttutikut

Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipävuoka

Yleensä alkupalapöydästä tutut lohi ja saaristolaisleipä taipuvat kokonaiseksi ateriaksi, kun upotat ne uunivuokaan kesäkurpitsan kanssa. Lohi-kesäkurpitsavuoassa on täyteläinen tillin ja sitruunan maustama smetanatäyte ja rapea saaristolaisleipäkuorrute. Nerokas kesäruoka paistuu uunissa meheväksi puolessa tunnissa.

Lue myös: Lomailijan helpot reseptit – nämä valmistuvat kesäkeittiössäkin!

lohi-kesäkurpitsa-saarsitolaisleipälaatikko

Ohje: Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipävuoka

Flank steak ja paahdettu tomaattikastike

Flank steak eli naudan kuve on täydellinen liha grillattavaksi. Se on naudan vatsasta leikattu litteä osa, jossa ei ole lihalle tyypillistä sitkeyttä, vaan sopiva rasvaisuus ja runsaasti makua.

Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?

Kesän paras Flank steak marinoidaan yrtti-valkosipulimarinadissa, grillataan kokonaisena ja leikataan vasta sitten viipaleiksi. Se sopii tarjottavaksi sellaisenaan paahdetuista tomaateista, sipuleista sekä mausteista valmistetun tomaattikastikkeen ja grillattujen kasvisten kera. Kokeile lihaa viipaloituna myös fajitaksien ja tortillojen täytteenä.

flank steak

Ohjeet:

Flank steak

Mausteinen tomaattikastike grilliherkuille

Raejuustokakku mansikkasalaatilla ja kermavaahdolla

Mansikkakakku on kesän ykkösjuttu. Tästä kakusta persoonallisen ja maukkaan tekee raejuusto, joka lisätään kakkutaikinaan hyvin valutettuna. Se surautetaan muiden ainesten eli manteleiden, sokerin, kerman, jauhojen sekä kananmunien kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi ja kaadetaan sitten voideltuun kakkuvuokaan paistumaan.

Lue myös: Mansikkakakku x 5: katso kesän parhaat reseptit

Raejuustokakku tarjoillaan kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera. Kakku on supersuosittu Ruotsissa ja kuuluu perinteisesti ruotsalaiseen juhannukseen, mutta ihanalta se maistuu Suomenkin kesässä.

Mansikka-raejuustokakku

Ohje: Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Supersuosittu ruotsalainen raejuustokakku ja muut kesäjuhlien reseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X