Ruoka

Säilö kesän kurpitsasato ja herkuttele - katso maukkaat ohjeet

Mehevät kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan ja pian muutkin kurpitsat tulevat sesonkiin syksyn myötä. Kurpitsaherkuista pääsee nauttimaan läpi talven säilömällä satoa eri muodoissa.

Erilaiset pikkelssit ovat oiva tapa säilyttää kesäisen kurpitsan maku. Kesäkurpitsapikkelssissä ainekset raastetaan karkeaksi raasteeksi ja säilötään etikkaliemeen. Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssiin tulee kesäkurpitsan lisäksi avomaankurkkua ja valkosipulia. Herkullinen pikkelssi maistuu hyvin vaikkapa lihapiirakan kaverina.

Itämainen kesäkurpitsasäilyke lasipurkissa

Itämainen kesäkurpitsasäilyke syntyy myös etikkaliemeen säilömällä. Se saa kuitenkin hauskan itämaisen säväyksen tuoreesta chilistä ja korianterista. Tämä herkku maistuu esimerkiksi itämaisten liharuokien kaverina.

Kurpitsa sopii miedon makunsa ansiosta erinomaisesti myös makeisiin ruokiin. Hyvä tapa säilöä kurpitsaa onkin tehdä siitä marmeladia. Kurpitsamarmeladi saa potkua inkivääristä ja sitruksesta. Kesäkurpitsasta ja karviaisista syntyy puolestaan raikas ja monikäyttöinen marmeladi. Omena sopii kurpitsan kaveriksi kurpitsa-omenamarmeladiin, joka maistuu syksyisinä iltoina.

Omenainen kesäkurpitsamarmeladi

Kannattaa kokeilla myös kesäkurpitsan pakastamista. Pakastettu kesäkurpitsa syntyy keittämällä kesäkurpitsaviipaleita ensin sokeri-sitruunaliemessä, jonka jälkeen ne pakastetaan. Makoisat viipaleet sopivat jäätelön seuraksi tai vaikka kakun väliin.

Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Säilö kesän kurpitsasato ja herkuttele - katso maukkaat ohjeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.