Sami Kuronen ja sushi
Ideoita ruoanlaittoon

Sami Kuronen kokkaa sushia yhdessä 11-vuotiaan Oona-tyttärensä kanssa –  itse tehty sushi maistuu monta kertaa paremmalta kuin ravintolasta tilattuna

Sushi on Sami Kurosen ja Oona-tyttären yhteinen suosikkiruoka. Sushin valmistus on mukavaa yhteistä tekemistä vaikka viikonloppuun. 

Sushista on tullut radio- ja tv-juontaja Sami Kurosen ja hänen 11-vuotiaan tyttärensä Oonan yhteinen suosikkiruoka. Sushi saattaa herättää epäilyksiä monessa lapsiperheessä. Niiltä ei vältytty Kurosenkaan kotona.

”Muistan, kun aikanaan muutama vuosi sitten olen yrittänyt tarjota Oonalle ensimmäisiä kertoja sushia, ja ennakkoluulot teilasivat yrityksen alkuunsa. En ihan tarkalleen tiedä, mistä Oonan kiinnostus sushia kohtaan alkoi. Nyt se on kuitenkin myös Oonan suurinta herkkua”, Sami Kuronen kertoo.

Lue myös: Mitä juoda sushin kanssa? Helpolla muistisäännöllä et mene vikaan

Sami Kuronen tekee sushia yhdessä Oona-tyttären kanssa

Sami ja Oona käyvät syömässä sushia ravintolassa, toisinaan sitä tilataan kotiin, mutta isä ja tytär tekevät herkkua myös kotikeittiössä.

”Sushien tekeminen on aika helppoa ja se on mukavaa yhdessä tekemistä ja näpertämistä. Siitä saa mukavan ohjelmanumeron vaikkapa viikonloppuun.”

Kuronen uskoo, että myös ennakkoluulot, joilla lapsella voi olla ruokaa kohtaan, katoavat, kun ruokaa laitetaan yhdessä. Ennakkokäsitykset muotoutuvat uudelleen, kun lapsi näkee, mitä annokseen tulee ja miten se tehdään.

”Kun lapsi saa onnistuneen makirullan tai nigirin tehtyä ja ilmeestä näkyy onnistuminen, niin uskon, että sushi maistuu monta kertaa paremmalta kuin ravintolasta tilattuna.”

Täydellisen sushin salaisuus piilee hyvissä raaka-aineissa

Eksoottisempia sushivaihtoehtoja Sami ja Oona saattavat testailla ravintolassa, mutta kotona sushia valmistetaan perinteisistä raaka-aineksista.

”Käytämme susheissa lohta eri muodoissaan: graavattuna, kylmäsavuna, välillä tohottimella paahdettuna. Lisäksi laitamme susheihin kurkkua, avokadoa, paprikaa ja aika tyypillisiä mausteita”, Kuronen luettelee.

Kuronen ei tunnustaudu intohimoiseksi kalastajaksi, vaan sopiva kala löytyy kaupan tuoretiskistä.

”Kannattaa valita mahdollisimman tuore kala.”

Täydellinen sushi tarvitsee myös kalan lisäksi oikeanlaista riisiä. Kuronen käyttää sushiriisiä. Myös sen keittäminen on tarkkaa puuhaa.

Ensin riisi huuhdellaan kylmällä vedellä, minkä jälkeen riisi kiehautetaan ja veden lämpöä lasketaan siten, että vesi kuplii juuri ja juuri. Riisin annetaan keittyä 15 minuuttia kannen alla. Tämän jälkeen liesi sammutetaan ja riisin annetaan levätä 10 minuuttia.

Lue myös Anna.fi: Sami Kuronen: ”Polkkatukasta on tullut osittain tavaramerkkini” – suosikkijuontaja paljastaa, voisiko hän kuvitella leikkaavansa hiuksensa

sushi
Sushi on Sami Kurosen ja hänen tyttärensä Oonan lempiruoka.

Sushi Sami Kurosen tapaan

Valmistusaika 45 minuuttia noin 24 kpl

1 ½ dl sushiriisiä 2 ½ dl vettä 1 ½ rkl riisiviinietikkaa 1 tl sokeria ½ tl suolaa 3 levyä sushi nori -merilevää wasabitahnaa

Täytteeksi graavilohta kylmäsavulohta tuoretta kurkkua kypsää avokadoa paprikaa soijakastiketta 1 prk (100 g) sushi-inkivääriä esim. Pirkka

1. Mittaa riisi siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Kaada riisi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes vesi kiehuu. Pienennä lämpö minimiin, niin että vesi juuri ja juuri kuplii. Laita kansi kattilan päälle ja anna riisin kypsyä noin 15 minuuttia. Älä sekoita riisiä kypsymisen aikana.

2. Sammuta liesi ja anna riisin levätä vielä 10 minuuttia kannen alla. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi seoksella.

3. Aseta merilevälevy sushimatolle ja painele riisiä ohut kerros sushimatolle. Jätä molempiin päätyihin vähintään sentin verran tyhjää. Sipaise keskelle riisiä ohuelti wasabitahnaa.

4. Aseta päälle haluamiasi täytteitä suikaleina. Rullaa tiukasti mattoa apuna käyttäen. Leikkaa sushirullasta päädyt pois ja leikkaa loppu rulla sopiviksi annospaloiksi. Tarjoa soijakastikkeen, inkiväärin ja wasabitahnan kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sami Kuronen kokkaa sushia yhdessä 11-vuotiaan Oona-tyttärensä kanssa –  itse tehty sushi maistuu monta kertaa paremmalta kuin ravintolasta tilattuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.