Suklaahummus on trendikäs taikinadippi, joka taltuttaa makeannälän

Suklaahummus lyö ällikällä! Kikherneistä, kaakaojauheesta ja maapähkinävoista surautettu tahna muistuttaa erehdyttävästi suklaakakkutaikinaa.

Suklaahummus kuulostaa äkkiseltään hämmentävältä, mutta on uskomattoman hyvä jälkiruoka. Kikherneistä, kaakaojauheesta ja maapähkinävoista surautettu tahna makeutetaan vaahterasiirapilla. Tahna muistuttaa erehdyttävästi suklaakakkutaikinaa. Ei ihme, että suosittua suklaahummusta kutsutaan leikkisästi myös taikinadipiksi.

Lue myös: 5 x suussa sulava hummus – katso helpot reseptit!

Erilaiset tahnat ja dipit ovat suosittua ja trendikästä syötävää. Suklaahummuksen valmistus on yhtä helppoa kuin perinteisen kikhernetahnankin. ja mikä parasta, kaikki tarvittavat tykötarpeet saattavat löytyä jo valmiiksi keittiön kaapistasi. 

Lue myös: Tahnat, dipit ja kastikkeet – näillä ohjeilla saat arkiruokaan hetkessä uutta makua  

Helppotekoinen suklaahummus surahtaa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa sekaisin yhdessä hujauksessa. Nestettä voi lisätä sen mukaan, kuinka notkean koostumuksesta haluaa ja makeutta säätää maun mukaan siirapin avulla.

Suklaahummus valmistuu helposti monitoimikoneessa

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 3-4 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 3-4 rkl vaahterasiirappia
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl maitoa tai kasvijuomaa, esimerkiksi kaura- tai mantelijuomaa
  • (1/4 tl suolaa)

Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää kasvijuomaa, jos koostumus on liian paksua. Tarkista maku.

Ohjetta ei tarvitse noudattaa kirjaimellisesti. Nesteeksi sopii mikä tahansa kasvijuoma, maito tai niiden uupuessa vaikka vesi. Vaahterasiirapinkin voi korvata hunajalla tai siirapilla ja vaniljasokerin jättää pois, jos sitä ei kaapista satu löytymään. Tärkeää on käyttää kypsiä kikherneitä sekä tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta, joka antaa hummukselle syvän suklaisen maun eikä tee siitä liian makeaa.

suklaahummus

Suklaahummus saa täyteläisyyttä maapähkinävoista. Hurmaava ”taikinadippi” maistuu ihanalta omenalohkojen kera. Kuva: Hanna Kuusisalo

Tarjoa suklaahummus dippinä tai syö sellaisenaan

Suklaahummus on täydellinen naposteluruoka ja makeannälän selättäjä. Tarjoa suklaahummus dippikastikkeena hedelmien, kuten omenalohkojen kanssa tai kauho tahnaa sellaisenaan suoraan kulhosta. 

Erilaisten höysteiden ja ripotteiden avulla sulaahummuksesta on vaikka mihin. Lusikoi tahna laakeaan kulhoon ja tarjoa se näyttävästi raikkaiden marjojen, kuivattujen banaanilastujen, kookoshiutaleiden, suklaahippujen tai pähkinärouheen kera höystettynä. 

Suklaahummus on oiva Nutellan korvaaja ja vieläpä varsin terveellinen sellainen. Tarjoa suklaahummusta lettujen lisänä tai levitä tahnaa paahtoleivän, digestivekeksien tai riisikakkujen päälle ja nauti sellaisenaan tai banaaniviipaleilla viimeisteltynä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaahummus on trendikäs taikinadippi, joka taltuttaa makeannälän

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X