Suklaakakku x 7 – katso parhaat reseptit!

Suklaakakkua rakastavat kaikki, joten se on varma valinta juhlien kuin juhlien keskipisteeksi. Nauttisitko herkun mieluiten tuhdin suklaisena, mintulla raikastettuna, suklaamoussella täytettynä vai jääkylmänä?

Lue myös: Suklaakakku vie kielen mennessään

Tuplasuklaajuustokakku

Juustokakkua rakastavat kaikki. Kun lisäät pohjaan tummaa ja täytteeseen valkoista suklaata, voit varautua siihen, ettei kakusta jää tähteelle murustakaan. Leivo kakku valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se on parhaimmillaan vetäydyttyään yön jääkaapissa.

kahden suklaan juustokakku

Ohje: Kahden suklaan juustokakku

Suklaistakin suklaisempi suklaamoussekakku

Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi kakku, joka täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan tilanteen ja mielen mukaan suklaalastuilla, juhlaan sopivilla karamelleilla tai vaikka suklaakonvehdeilla. Jo pieni pala riittää tyydyttämään kovimmankin suklaanhimon, mutta toisaalta, miksi tyytyä vain pieneen palaan?

suklaamoussekakku

Ohje: Suklaamoussetäytekakku

Jauhoton suklaakakku

Tämä suklaakakku on täyttä tavaraa, sillä se sisältää peräti puoli kiloa suklaata. Suklaan lisäksi leivontaan tarvitaan vain voita, sokeria ja kananmunia, muttei lainkaan jauhoja, joten se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Pinnalle asetellut vadelmat antavat kakulle tyylipisteet ja suklaalle ihanan makuparin. Lisäksi jauhoton suklaakakku kaipaa rinnalleen kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Jauhoton suklaakakku

Ohje: Jauhoton suklaakakku

Jäädytetty suklaakakku

Tämä suklakakku on todellinen kätevän emännän kakku, sillä sen voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin ennen juhlia. Ota kakku pakkasesta puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön tekeytymään ja koristele se vaikkapa suklaarouheella, marjoilla tai syötävillä kukilla. Helppouden ja ulkonäön lisäksi kakku hurmaa maullaan. Suklaasta ja tuorejuustosta valmistettu juustokakku maistuu kylmänä yhtä aikaa ihanan raikkaalta ja tuhdin täyteläiseltä.

jäädytetty suklaajuustokakku

Ohje: Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku

Mintulla raikastettu suklaakakku

Mutakakkumaiseen tyyiin ihanan mehevässä suklaakakussa on raikkaita minttu-suklaasattumia ja päällä valkosuklaaseen dipattuja mansikoita. Tätä syötyäsi on vaikea keksiä mitään parempaa. Voit tarjota minttusuklaakakun lisänä jäätelöä tai kermavaahtoa.

minttusuklaakakku

Ohje: Minttusuklaakakku

Gluteeniton suklaatäytekakku

Tämä komea suklaatäytekakku herättää ihastuneita huokauksia kahvipöydässä ja on myös niin mehevä, ettei kukaan arvaisi sen olevan täysin gluteeniton. Aromikas ja aikuiseen makuun sopiva täytekakku vaatii tekijältään hieman vaivaa, mutta kyseessä on kuitenkin sen sortin herkku, että se kannattaa.

Aloita leipominen jo pari päivää ennen h-hetkeä. Tee ensin pohja ja anna sen jäähtyä rauhassa seuraavaan päivään. Levitä sitten väliin aprikoosihilloa sekä suklaista kerma-rahkatäytettä ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Myös suklaakuorrutteen kannattaa antaa jähmettyä rauhassa. Lopuksi päälle voi vuolla vielä suklaalastuja koristeeksi.

gluteeniton suklaatäytekakku

Ohje: Gluteeniton suklaatäytekakku

Ranskalainen suklaakakku Vappu Pimiän tapaan

Vappu Pimiä ohjeella valmistettava ranskalainen suklaakakku saattaa hämätä vaatimattomalla ulkonäöllään, mutta hurmaa supersuklaisella koostumuksellaan. Kakkua paistetaan vain vartin verran, jotta se säilyy keskeltä ihanan kosteana. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua ja pyöräytä sitten kylkeen pallo vaniljajäätelöä.

ranskalainen suklaakakku

Ohje: Ranskalainen suklaakakku 

Suklaakakku kirsikoilla

Tässä kakussa maistuu rakastettu suklaa-kirsikkayhdistelmä, johon voit käyttää joko tuoreita kirsikoita tai sesongin ulkopuolella myös hedelmäsäilykehyllystä löytyviä hapankirsikoita. Komeiden kakkukerrosten väliin levitetään lisäksi kinuskilla ja mascarponella aateloitua kermatäytettä.

suklaa-kirsikkakakku nakukakku naked cake

Ohje: Suklaa-kirsikkakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaakakku x 7 – katso parhaat reseptit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X