lohi-munakasrulla

Oletko kokeillut jo tätä suosikkiohjetta juhliin?  5 tapaa tehdä munakasrulla

Munakas on arkiruokien kärkikastia, mutta taipuu täytettynä ja rullattuna myös juhlapöydän vetonaulaksi. Tässä viisi tapaa tehdä munakasrulla kevään ja kesän juhlapöytään.

Munakasrulla taipuu arkeen ja juhlaan. Juhlavilla täytteillä ja koristeilla teet siitä helposti noutopöydän vetonaulan. Kokosimme tähän viisi mainiota vaihtoehtoa.

Lue myös: Tomaatti-ricottajuustopiirakka, rapea parsapiirakka ja muut suolaiset piirakat noutopöytään

Juustoinen kantarellimunakasrulla

Tämän munakasrullan muhevan maun salaisuus on reilu annos juustoa. Valkosipulituorejuustolla täytetyn ja västerbottenjuustolla aateloidun munakasrullan välissä on myös kantarelleja.

Munakasrulla: kantarellimunakasrulla

Ohje: Juustoinen kantarellimunakasrulla

Kylmäsavulohi-munakasrulla katkaravuilla

Etsitkö lyömättömän hyvän munakasrullan ohjetta, joka hurmaa myös ulkonäöllään? Se on tässä! Munakasmassaan lisätään pinaattia ja väliin rullataan paitsi kylmäsavulohta, myös katkarapuja. Kokonaisen rullan päälle voi levittää notkistettua tuorejuustoa ja koristella pinnan kylmäsavulohiruusukkeilla, kokonaisilla ravuilla, yrteillä ja syötävillä kukilla halutessaan.

Juhlava munakasrulla: lohi-munakasrulla

Ohje: Kylmäsavulohi-rulla

Omeletti-lohirullat

Myös tämän munakasrullan väliin sujautetaan lohta, mutta itse munakas tehdään hieman toisella tapaa. Paista munakasseoksesta isolla pannulla ohuita munakkaita ja aseta ne kelmun päälle peräkkäin, hieman lomittain. Levitä päälle ensin tuorejuustoa, sitten kylmäsavulohiviipaleita sekä pinaattia ja kääri lopuksi rullalle. Omeletti-lohirullat voi asettaa tarjolle sellaisenaan tai pieniksi suupaloiksi leikattuna.

 omeletti-lohirullat

Ohje: Omeletti-lohirullat

Nopeat kasvismunakasrullat

Myös kasvikset sopivat munakasrullan täytteeksi. Nämä kasvismunakasrullat valmistuvat hieman oikomalla, sillä munakasmassa paistetaan pannulla, minkä jälkeen päälle lisätään täytteeksi kevätsipulia sekä porkkanaraastetta. Munakas saa hyytyä tovin pannulla, sitten se rullataan ja leikataan paloiksi. Kasvismunaksrulla sopii rentoihin kesäjuhliin tai vaikka piknik-koriin pakattavaksi.

munakasrullat

Ohje: Kasvismunakasrullat

Munakasrulla lohi-smetanatäytteellä

Erilaiset lohiruoat ovat juhlien suosikkeja, jotka eivät petä koskaan. Lyömättömän hyvän lohi-munakasrullan väliin sujautetaan kylmä- tai lämminsavustettua lohta, smetanaa sekä tilliä. Tippa tabascoa tuo sopivan säväyksen.

lohi-munakasrulla

Ohje: Rullaksi kiepautettu lohimunakas

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Oletko kokeillut jo tätä suosikkiohjetta juhliin?  5 tapaa tehdä munakasrulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X