Ideoita ruoanlaittoon

Munakasrulla maistuu arkena ja säväyttää juhlapöydässä – näin teet elämäsi herkullisimman rullan

Munakasrulla taipuu arkeen ja juhlaan. Juhlavilla täytteillä ja koristeilla teet siitä helposti noutopöydän vetonaulan.

Munakasrulla tuo vaihtelua perinteiseen munakkaaseen. Täytteillä ja koristeilla saat siitä aina uuden makuisen ja näköisen. Kokosimme vinkit valmistukseen sekä ohjeet, joilla hurmaat.

Kun haluat kohottaa perusmunakkaan uudelle tasolle, paista munakas uunissa ja kietaise se rullalle. Munakasrulla maistuu sellaisenaan myös jäähtyneenä vaikka välipalaksi tai lounaaksi vihreän salaatin kanssa. Juhlapöytään munakasrulla sopii perinteisten piirakoiden rinnalle tai sijaan.

Munakasrullat arkeen ja juhlaan

Mehevän munakasrullan maun salaisuus on reilu annos juustoa. Valkosipulituorejuustolla täytetyn ja västerbottenjuustolla aateloidun munakasrullan välissä on myös kantarelleja.

Jos etsit lyömättömän hyvän munakasrullan ohjetta, joka hurmaa myös ulkonäöllään, tartu tähän reseptiin. Munakasmassaan lisätään pinaattia ja väliin rullataan paitsi kylmäsavulohta, myös katkarapuja. Kokonaisen rullan päälle voi levittää notkistettua tuorejuustoa ja pinnan voi halutessaan koristella kylmäsavulohiruusukkeilla, kokonaisilla ravuilla, yrteillä sekä syötävillä kukilla.

Myös tämän munakasrullan väliin sujautetaan lohta, mutta itse munakas tehdään hieman toisella tapaa. Paista munakasseoksesta isolla pannulla ohuita munakkaita ja aseta ne kelmun päälle peräkkäin, hieman lomittain. Levitä päälle ensin tuorejuustoa, sitten kylmäsavulohiviipaleita sekä pinaattia ja kääri lopuksi rullalle. Omeletti-lohirullat voi asettaa tarjolle sellaisenaan tai pieniksi suupaloiksi leikattuna.

Myös kasvikset sopivat munakasrullan täytteeksi. Nämä kasvismunakasrullat valmistuvat hieman oikomalla, sillä munakasmassa paistetaan pannulla, minkä jälkeen päälle lisätään täytteeksi kevätsipulia sekä porkkanaraastetta. Munakas saa hyytyä tovin pannulla, sitten se rullataan ja leikataan paloiksi. Kasvismunaksrulla sopii rentoihin kesäjuhliin tai vaikka piknik-koriin pakattavaksi.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta

Munakasrulla: näin onnistut

Perinteisestä munakkaasta poiketen munakasrulla vaatii hieman vehnäjauhoja pysyäkseen koossa käärittäessä. Viittä kananmunaa kohden kannattaa varata noin desilitra tai puolitoista vehnäjauhoja.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolisen litraa maitoa ja sekoita jauhot huolellisesti joukkoon. Lisämehevyyttä saat juustoraasteesta ja makua erilaisilla mausteilla. Pakastepinaatti loihtii rullasta herkullisen vihervoimaisen.

Kaada muna-jauhoseos leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista puolisen tuntia. Täytteet lisätään yleensä paistetun, rauhassa jäähtyneen munakaslevyn päälle.

Kokoaminen käy kuin perinteistä kääretorttua leipoessa. Levitä täyte pohjalle, mutta jätä reunoilta hieman vajaaksi. Kääri levy kääretortun tapaan rullalle niin, että sauma jää alapuolelle. Parhaan rullan saat, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa vielä tovin ennen tarjoilua.

Munakasrullan voi leikata viipaleiksi tai laittaa tarjolle kokonaisena. Kokonaisen rullan päälle voi levittää vaikka notkistettua tuorejuustoa ja koristella pinnan mieluisilla herkuilla. Esimerkiksi kalaisan rullan koristeeksi sopivat lohiruusukkeet ja katkaravut. Yrteillä ja syötävillä kukilla munakasrulla saa hetkessä raikkautta ja näyttävyyttä.

Tarjoa kauniisti koristeltu munakasrulla buffet-pöydässä tai vaikkapa juhla-aterian alkuruokana. Arkisemmalle aterialle munakasrulla taipuu myös ilman näyttäviä koristeita.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakasrulla maistuu arkena ja säväyttää juhlapöydässä – näin teet elämäsi herkullisimman rullan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.