Ideoita ruoanlaittoon

Maailman helpoin niksi suppilovahveroiden kuivaamiseen – et tarvitse uunia tai kuivuria

Suppilovahveroiden kuivaaminen ei ole koskaan ollut helpompaa! Ota talteen tämä yksinkertainen niksi!

Unohda tuntien uunissa kuivattaminen ja sienikuivurin hankkiminen! Suppilovahveroiden kuivaaminen onnistuu kaikista näppärimmin saunan lattialla.

Lue myös: Sienien kuivaaminen – 5 vinkkiä, joilla onnistut!

Suppilovahveroiden kuivaaminen helposti

Suppilovahveroiden kuivaaminen on kaikista helpointa saunan tai kylpyhuoneen lattialla.

Sauna on usein erityisen lämmin ja kuiva paikka myös ilman lattialämmitystä. Useissa saunoissa ja kylpyhuoneissa on nykyisin myös lattialämmitys. Kun lattialämmitys on päällä, sienet kuivuvat latialla parissa päivässä, ohuimmat sienet jopa yhdessä yössä.

Kuivaa suppilovahverot lämmintä ja kuivaa paikkaa hyödyntäen näin:

  1. Ota pala leivinpaperia. Perkaa suppilovahverot leivinpaperin päälle.
  2. Asettele vahverot ilmavasti siten, etteivät ne ole kasassa päällekkäin.
  3. Vie leivinarkki saunaan joko lattialle tai lauteille. Lattialämmitystä ei tarvitse säätää tavallista kovemmalle, vaan riittää, että lattia tuntuu lämpimältä. Myös saunoissa, jossa ei ole lattialämmitystä sienet kuivuvat todella nopeasti.
  4. Jätä suppilovahverot kuivumaan. Parin päivän päästä vahverot ovat kuivia.

Lue myös: Sienestys: lue ammattilaisen vinkit ja poimi herkulliset sienireseptit

suppilovahverot, suppilovahveroiden kuivaaminen

Kätevä tapa kuivata suppilovahverot

Suppilovahveroiden laittaminen saunan lattialle kuivumaan on erityisen näppärää, koska lattialämmitys on monesti jo valmiiksi päällä. Tämä on huomattavasti näppärämpi vaihtoehto kuin uunin pitäminen päällä tuntikausia tai sienikuivurin hankkiminen.

Jos kuivatat sienet uunissa, ei uunin lämpötilan kannata antaa kohota yli 50 asteen, muuten sienet alkavat kuivumisen sijaan paistua. Sienten kuivaaminen saunassa on kätevämpää. Jatkuvan lämpötilan tarkkailemisen sijaan sienet voi vain unohtaa näppärästi saunaan.

Muitakin sieniä voi kuivattaa saunassa

Suppilovahverot ovat kevyitä ja huokoisia, joten ne myös kuivuvat suhteellisen nopeasti. Koska myös mustatorvisienet ovat ohutmaltoisia, myös ne voi kuivata helposti saunan avulla.

Martat neuvovat, että sienet voi kuivattaa saunassa myös toisella tapaa. Kun saunomisen jälkeen asettelee sienet paperiarkkien päälle lauteelle saunan jälkilöylyihin, lämpö kuivattaa sienet näppärästi. Suurimmat sienet kannattaa halkaista kuivumisen tehostamiseksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että saunaa ei saa laittaa päälle silloin, kun sienet ovat saunassa kuivumassa, sillä silloin sienet alkavat kypsyä.

Sienten kuivaaminen kannattaa

Kuivatuissa sienissä ravintoaineet säilyvät erinomaisesti. Lisäksi kuivattaminen saa sienten maun voimistumaan, joten jo pieni määrä kuivattuja sieniä tuo upeita makuja ruokiin.

Kun sienet kuivaa ja säilyttää oikein, ne voivat säilyä jopa vuosia. Jotta kuivatut sienet pysyvät hyvinä, ne pitää säilyttää esimerkiksi lasi- tai metallipurkissa kuivassa paikassa valolta piilossa.

Lue myös: 5 hyvää syytä kuivata sienet

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman helpoin niksi suppilovahveroiden kuivaamiseen – et tarvitse uunia tai kuivuria

Saunaton(ttu)

Hieno vihje, mutta nyt tarvitsen vain sen saunan saunattomaan kerrostaloasuntoon.

Suppis

Tuuletimen avulla suppikset kuivuvat myös nopeasti. Toki vie hieman sähköä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.