Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Isoäidin maksalaatikko

Isoäidin maksalaatikko tuo makumuiston mummolasta! Tällä ohjeella onnistut varmasti.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Isoäidin maksalaatikko

  • 2 dl puuroriisiä tai rikottua ohraa
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 l täysmaitoa
  • 1-2 sipulia
  • voita
  • 400 g jauhettua naudan- tai sianmaksaa
  • (1 dl rusinoita)
  • ½ dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • (1 tl oreganoa tai meiramia)
  • (1 tl inkivääriä)
  • 2 munaa

Valmistusohje

Isoäidin maksalaatikko valmistuu helposti näin:

1. Huuhdo ja valuta riisi tai ohra. Kiehauta vesi, rasvanokare ja suola. Lisää ryynit kiehuvaan veteen ja keitä niitä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt ryyneihin. Lisää riisin joukkoon maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Hauduta riisiä noin puolisen tuntia.

2. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipulisilppu voissa pannulla. Sekoita kaikki  ainekset myös maksa puuroon. Seos saa olla löysähköä. Lisää seokseen tarvittaessa maitoa.

3. Kaada riisi-maksaseos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa runsas tunti. Voit halutessasi lisätä muutaman voinokareen maksalaatikon pinnalle. Tarjoa isoäidin maksalaatikko perinteisesti pakastepuolukoilla raikastetun puolukkahillon tai puolukkasurvoksen kera.

Isoäidin maksalaatikko ja puolukkasurvos

Lue myös: Helppoa arkiruokaa – laatikot ja kiusaukset

Lue myös Anna.fi: Sentinvenyttäjän maksapihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäidin maksalaatikko

Mari Salmi

Missä vaiheessa se olleellinen aines eli maksa siihen lisätään ?

Kotiliesi Toimitus

Hei Mari, Kohdassa 2. Sekoita kaikki aineet.

Juha

”2. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Sekoita kaikki ainekset puuroon. Seos saa olla löysähköä.” Oisko tossa kohdin.

Ulla Sivuls

Minun tapani tehdä maksalaatikko on muuten samantapainen paitsi inkivääriä en pane, ja sitten se törkein: en käytä raakaa jauhettua maksaa! Kiehautan kokonaisen maksakimpaleen suolatussa vedessä ja jauhan sen sitten itse. Ihana pehmeä maku ja houkuttelevampi ulkonäkö!

Bigville

itse syön multaa enkä maksalaatikkoa

Makita

Tuleeko tähän tosiaan 2 tl suolaa?

paskamaksa

eikö sitä maksaa vois mainit . raakana vai paistettuna

Teija

Paistoin neljässä pienessä alumiinivuoassa. Jostain syystä jäi tosi löysäksi. Syön tämän mutta loput täytyy paistaa lisää 🤔

Sinun täytyy kommentoidaksesi.