Maksalaatikko on mehevä perinneruoka.

Syödäänkö teillä maksalaatikkoa jouluna? Katso tästä Kotilieden paras ohje

Maksalaatikkoa joulupöydässä, kyllä vai ei? Aihe jakaa mielipiteet, mutta moni päätyy siihen, että itse tehty maksalaatikko sopii jouluruokien joukkoon mitä mainioimmin. Nappaa Kotilieden herkullinen maksalaatikko-ohje!

Suomalaiset ovat maksalaatikon ystäviä. 60-vuotias Saarioisten perinteinen maksalaatikko on maan ostetuin valmisruoka, jota valmistetaan vuosittain yhdeksän miljoonaa rasiallista – osa rusinoilla ja osa ilman. Rusinoita Saarioisten perinteiseen maksalaatikkoon uppoaa keskimäärin 21 kappaletta.

Suosiostaan huolimatta maksalaatikko jakaa mielipiteet voimakkaasti, ja joka joulu käydään keskustelua siitä, kuuluuko se joulupöytään muiden laatikoiden kylkeen. Joillekin joulu ei tule ilman ilmassa leijuvaa maksalaatikon tuoksua, kun taas osa kammoksuu ajatustakin.

Jos sinulle maistuu jouluna herkullinen, itse tehty laatikko, kokeile tätä isoäidin maksalaatikkoa, joka tuo makumuiston mummolasta! Tällä ohjeella onnistut varmasti.

Maksalaatikko on suomalaista perinneruokaa.

Käytä maksalaatikkoon naudan-, sian tai hirvenmaksaa, ja valitse makusi mukaan joko ohrasuurimot tai puuroriisi, miksei molemmatkin. Täyteläinen maku saadaan aikaan pitkällä paistoajalla ja perinteisillä mausteilla: laatikkoon tulee siirappia, valkopippuria, inkivääriä ja meiramia.

Syödäänkö perinneherkku teillä rusinoilla vai ilman?

Kuuluuko maksalaatikko joulupöytään?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Syödäänkö teillä maksalaatikkoa jouluna? Katso tästä Kotilieden paras ohje

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X