Ruoka

Syötävät kukkaruukut x 2 – voiko näitä muka oikeasti syödä? Hittileivonnainen saa hieraisemaan silmiä

Syötävät kukkaruukut villitsevät leipomisrintamalla. Hittileivonnaisen voi valmistaa kahdella tavalla. Katso Kotilieden bloggaajien ohjeet.

Näitä leivonnaisia katsoessa täytyy hieraista silmiään. Syötävät kukkaruukut ovat takuuvarma keskustelunaihe kahvipöydässä.

Ei ihme, että leivonnaisista on muodostumassa tämän hetken hitti. Ovathan syötävät kukkaruukut suloisia ja samalla hauskoja tarjottavia, joiden valmistamisessa ja koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Onpa leivonnainen tehty jopa saviseen terrakottaruukkuun!

Instagramissa ja Pinterestissä inspiraatiota voi etsiä esimerkiksi edible flower pot tai flower pot dessert -sanoilla.

Syötävät kuppikakut ovat inspiroineet Kotilieden bloggaajia tekemään leivonnaisesta oman versionsa. Frutti Di Mutsi on käyttänyt muffinien tekoon kukkaruukkuja muistuttavia muffinivuokia. Ruusumäki-blogissa kukkaruukut on puolestaan tehty suklaasta. Kummatkin leivonnaiset on viimeistelty mintun lehdillä.

Lue myös: Trendikäs numerokakku on kevään hitti – printtaa muotit kaikille numeroille

Katso Frutti Di Mutsin Oreokuppikakkujen ja Ruusumäen nopeiden suklaa-kukkaruukkujen ohjeet.

Frutti Di Mutsin Oreokuppikakut keväisellä taimiteemalla

Frutti Di Mutsin syötävät kukkaruukut eli Oreokuppikakut.
Frutti Di Mutsin kukkaruukkuja muistuttavat Oreokuppikakut. Kuva: Frutti Di Mutsi

”Viime viikolla kun siivoilin keittiön kaappeja löysin pari vuotta sitten lahjaksi saamani muffinivuoat, jotka näyttävät aivan kukkaruukuilta. Siitä se ajatus sitten lähti…”, Sofia kertoo Frutti Di Mutsi -blogissaan.

Sofian idealla kuppikakut saavat hauskan keväisen ilmeen. Resepti on Sofian mukaan ”jäätävän” helppo ja onnistuu helposti myös lasten kanssa toteutettuna. Sofian omat, 4- ja 5-vuotiaat apurit osallistuivat jokaiseen vaiheeseen erittäin asiantuntevasti.

Katso ohje Frutti Di Mutsi -blogista: Oreokuppikakut keväisellä taimiteemalla!

Ruusumäen syötävät kukkaruukut

Ruusumäki- blogin nopeat suklaa-kukkaruukut Ruusumäki-blogin syötävät suklaiset kukkaruukut. Kuva: Ruusumäki

”Jostain syystä perheen nuorimmat eivät uskaltaneet aluksi edes maistaa…”, Heidi Ruusumäki-blogista kertoo suklaisista kukkaruukuistaan.

Heidin syötävät kukkaruukut on helppo valmistaa, valmistamiseen et tarvitse edes uunia. Ruukut tehdään sulattamalla suklaata ja kaatamalla suklaa sopivan kokoisiksi leikattuihin pahvimukeihin. Ruukut laitetaan sen jälkeen jäähtymään pakastimeen.

Kukkaruukun täyte valmistetaan murskaamalla keksit, rouhimalla suklaat ja sekoittamalla  muut täytteen aineet keskenään.

Syötävät kukkaruukut viimeistellään ripottelemalla pinnalle keksimuruja ja asettamalla mintunlehtiä murujen sekaan.

Katso ohje Ruusumäki-blogista: Nopeat suklaa-kukkaruukut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Syötävät kukkaruukut x 2 – voiko näitä muka oikeasti syödä? Hittileivonnainen saa hieraisemaan silmiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.