Tarte tatin -omenapiirakka valmistuu vain 4 raaka-aineesta

Tarte tatin -piirakka kuulostaa vaikealta. Pelkkä ranskankielinen nimi aiheuttaa jo ääntämisensä perustella kummastusta ja kotikokkia saattaa hirvittää ranskalainen klassikkoleivonnainen. Paljastamme nyt maailman helpoimman tavan tehdä tämä taivaallinen omenapiirakka, joka onnistuu varmasti myös kotikokilta, joka ei leivo paljon.

Tarte tatin -omenapiirakka kuuluu ranskalaisten klassikkoleivonnaisten joukkoon. Vaikeasta nimestään huolimatta se on uskomattoman helppo valmistaa eikä siihen tarvita kuin 4 raaka-ainetta.

Miten tehdään tarte tatin?

Tarte tatin on omenapiirakkaa, joka on syntynyt vahingossa. Himahellan Tiina kirjoittaa blogissaan seuraavasti:

”Tarte Tatin syntyi tavallaan vahingossa 1900-luvun vaihteessa. Stèphanie Tatin oli valmistamassa perinteistä omenapiirasta Tatin-nimisen hotellin keittiössä. Hänen ajatuksensa taisivat harhailla, sillä omenapalojen, sokerin ja voin yhdistelmä pääsi karamellisoitumaan pannulla.  Hän päätti pelastaa tilanteen levittämällä omenoiden päälle taikinakannen ja työnsi pannun uuniin. Valmiin tortun hän keikautti vadille ja tarjosi hotellivieraille, jotka hänen suureksi hämmästyksekseen pitivät kovasti  omenatortusta.  Torttu tunnetaan myös nimellä Tarte des demoiselles.”

Lue lisää: Järjestä ranskalainen ilta

Taikinakansi tehdään voitaikinasta. Sen voi toki tehdä alusta alkaen itse, mutta tässä 4 aineksen helpossa versiossa hyödynnetään kaupan valmista voitaikinaa. Lisäksi tarvitset vain omenoita, voita ja sokeria.

Mitä tarjoilla tarte tatinin kanssa?

Makealle omenapiirakalle tehdään lisukkeeksi kinuskikastiketta ja sen lisäksi lautaselle lusikoidaan nokare hapankermaa eli ranskankermaa tai smetanaa. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta yhdistelmä toimii! Siinä on sopivassa suhteessa suolaisen hapanta ja makeaa.

Lue lisää: 5 x kinuskikastike

Ja odotas, eikä tässä vielä kaikki! Kinuskin joukkoon hienonnetaan nyt kuivattua tattia. Siis mitä? Kyllä, syksyn trendikkäin kinuskikastike maustetaan nyt tattijauheella. Herkkutatissa on uskomattoman syvä maku ja se sopii makean kinuskikastikkeen kanssa loistavasti yhteen. Kokeile, jos et usko.

Tarte tatin on helppo valmistaa.

Lue lisää: Katso ohje Tarte Tatin -omenapiirakan valmistukseen 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tarte tatin -omenapiirakka valmistuu vain 4 raaka-aineesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X