laskiaispulladonitsit lakutäytteellä

Tässäkö seuraava laskiaispullahitti? Helppo lakupulla hurmaa!

Enää ei kinastella siitä tuleeko laskiaispullaan mantelimassaa vai hilloa. Pullan väliin voi sujauttaa vaikka mitä. Ruusunmäki-blogin reseptissä pulla sai uuden muodon ja maukseen lakritsikinuskia.

Ruotsissa laskiaispullaa on tuunattu milloin wrapin, milloin hodarin muotoon. Viime vuoden hitti lahden takana taisi olla princess sämla, prinsessaleivoksesta vaikutteita saanut laskiaisherkku.

Ruusumäki-blogissa perinteinen laskiaispulla saa donitsin muodon. Täytteeksi sivellään kermasta, siirapista sekä sokerista keitetty paksu, raakalakritsijauheella maustettu siirappi. Lakupullan täydentää lakritsijauheella maustettu kermavaahto.

”Meillä ei useinkaan tuoksu pulla, sillä en jaksa sitä vaivaamista, kohottamista, odottamista, pyörittämistä, kohottamista, odottamista. Halusin nyt testata onnistuisiko pullan leipominen nopeammin ja vähemmällä vaivaamisella. Tein tavallisen pullataikinan, mutta käytin vähemmän jauhoja ja paistoin taikinan uudessa donitsivuoassa. Keittelin lakritsikinuskia tuomaan laskiaispulliin uutta twistiä, mutta yhtä hyvin pulladonitsit voi täyttää perinteisesti kermavaahdolla ja hillolla taikka mantelimassalla.”

laskiaispulladonitsit lakutäytteellä

Resepti: Laskiaispulladonitsit lakutäytteellä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tässäkö seuraava laskiaispullahitti? Helppo lakupulla hurmaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X