Tässäkö seuraava laskiaispullahitti? Helppo lakupulla hurmaa!
Ruotsissa laskiaispullaa on tuunattu milloin wrapin, milloin hodarin muotoon. Viime vuoden hitti lahden takana taisi olla princess sämla, prinsessaleivoksesta vaikutteita saanut laskiaisherkku.
Ruusumäki-blogissa perinteinen laskiaispulla saa donitsin muodon. Täytteeksi sivellään kermasta, siirapista sekä sokerista keitetty paksu, raakalakritsijauheella maustettu siirappi. Lakupullan täydentää lakritsijauheella maustettu kermavaahto.
”Meillä ei useinkaan tuoksu pulla, sillä en jaksa sitä vaivaamista, kohottamista, odottamista, pyörittämistä, kohottamista, odottamista. Halusin nyt testata onnistuisiko pullan leipominen nopeammin ja vähemmällä vaivaamisella. Tein tavallisen pullataikinan, mutta käytin vähemmän jauhoja ja paistoin taikinan uudessa donitsivuoassa. Keittelin lakritsikinuskia tuomaan laskiaispulliin uutta twistiä, mutta yhtä hyvin pulladonitsit voi täyttää perinteisesti kermavaahdolla ja hillolla taikka mantelimassalla.”
Resepti: Laskiaispulladonitsit lakutäytteellä
Keskustelu
Kommentoi juttua: Tässäkö seuraava laskiaispullahitti? Helppo lakupulla hurmaa!