Ruoka

Tehdäänkö täydellinen kaurapuuro veteen vai maitoon? Kape Aihinen paljastaa elämänsä parhaan kaurapuuron salaisuuden

Tuleeko puurosta aina liian vetistä tai kovaa liisteriä? Miten syntyy täydellisen suussasulava kaurapuuro? Huippukokki Kape Aihinen paljastaa omat vinkkinsä pehmeän ja täyteläisen puuron keittämiseen.

Herkullinen kaurapuuro on maultaan pehmeä ja täyteläinen, mutta samalla rakenteeltaan kuohkea ja elastinen. Se taipuu moneen makuun, ja muuntuu helposti erilaisilla lisukkeilla.

Mikä on täydellisen kaurapuuron salaisuus? Kysyimme huippukokki Kape Aihiselta, mitkä ovat hänen vinkkinsä maukkaan puuron tekemiseen.

Lue myös: Kaurapuuro alentaa kolesterolia, hoitaa vatsaa ja aivoja – 10 hyvää syytä syödä kauraa

Näin teet täydellisen kaurapuuron Kape Aihisen vinkeillä

1. Puolet vettä, puolet maitoa

Kape Aihisen kaurapuuro syntyy tavallisessa kattilassa tutuista Elovena-kaurahiutaleista. Pelkän veden sijasta kattilaan päätyy myös punaista maitoa.

”Kun käyttää puolet vettä ja puolet punaista maitoa, puurosta tulee pehmeämmän ja täyteläisemmän makuinen kuin pelkästä veteen keitetystä puurosta. Maidosta tulee hyvää makua ja rasvaisuutta”, hän kertoo.

2. Veivaaminen

Kuohkea koostumus puuroon syntyy Kapen keittiössä vispilän avulla.

”Kun vesi ja maito kiehuvat, kaadan sekaan kaurahiutaleet. Kun kaurahiutaleet ovat imeneet nesteen, veivaan ja veivaan ja veivaan vispilällä.”

Vispaaminen tuo puuroon paremman rakenteen – liian löysän tai kovan liisterin sijasta kattilassa odottaa kuohkea ja elastinen kaurapuuro.

3. Lisää voita ja suolaa

Kun hiutaleet ovat kypsiä, Kape Aihinen sekoittaa puuron joukkoon vielä voita ja suolaa maun mukaan.

”En osaa sanoa tarkkoja määriä, sillä en ole ikinä mitannut. Lisään voita ja suolaa, kunnes puuro on hyvän makuinen. Sanoisin, että voita voi laittaa niin paljon kuin kehtaa”, hän sanoo.

”Mutta teet sitten läskisoosia tai ankanmaksaa, kaikkea ruokaa pitää maistaa ja maustaa.”

Minkä kanssa puuro on parasta?

Kaura hellii sydäntä, suolistoa ja aivoja, sekä sopii myös herkkävatsaisille. Kaurapuuro onkin ikisuosikki monen suomalaisen keittiössä. Kape kertoo itsekin syövänsä puuroa kerran tai kaksi viikossa. Sen kaveriksi päätyy usein tuoreita marjoja ja mustikkakeittoa.

Samat lisukkeet sopivat myös muihin puuroihin – esimerkiksi neljänviljanpuuroon tai ruispuuroon. Kape kertoo hänen äitinsä tekevän usein ruispuuroa höyrykattilassa.

”Siihen vähän pakkasesta mustikoita päälle ja pikkuinen voisilmä. Se on hyvää.”

Puuro onkin tullut osaksi kokin elämää jo lapsuudenkodissa.

”Olen oman elämäni puurokiintiön syönyt jo lapsuudessa. Jos joku on syönyt enemmän puuroa elämässään kuin minä, niin soittakaa minulle.”

Lue myös: Kaurapuuro aloittaa päivän lempeästi – kurkkaa 5 ohjetta, jotka saavat sinut odottamaan aamua vesi kielellä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tehdäänkö täydellinen kaurapuuro veteen vai maitoon? Kape Aihinen paljastaa elämänsä parhaan kaurapuuron salaisuuden

mjm

Normaali ravintolkokin rwesepti.
pefrus aineet. ja puolikiloa voita. ynnä suolaa, että maistuu

Liisu

Pekka Puska varmaan repii hiuksiaan, kun kuuntelee Kapen ohjeita…voita, voita, voita ja reilusti punaista maitoa 🤣😋

Syötyäni 60v kaurapuuroa joka aamu -no en sentään etelänreissuilla- en enää saa alas lusikallistakaan.
Kaurapuuro + marjat/hillo/voisilmä oli vaan niin helppo aamupala ennen töihin lähtöä.
Ja nimenomaan punaista maitoa ja voita😘

Vieläkin kuulen Puskan varoittavan rasvasta 🤨 , mut voisilmä parasta punaiseen maitoon tehdyssä uuniriisipuurossakin😋

Vastaa käyttäjälle mjmPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.