Ideoita ruoanlaittoon

Täydellinen lohipasta - Kotilieden helpolla ja nopealla ohjeella onnistut

Herkullinen lohipasta valmistuu vain vartissa ja muutamasta raaka-aineesta. Poimi Kotilieden herkullinen lohipastan ohje ja vinkit annoksen tuunaamiseen.

Tuntuuko siltä, ettet millään ehdi laittaa ruokaa tai ideat maukkaisiin arkiruokiin ovat vähissä? Ota haltuun maukas lohipastan ohje. Vartissa valmis lohipasta ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman ja ilahduttaa toki myös viikonloppuna.

Lue myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

Lohi ja pasta ovat täydellisiä arkiruoan raaka-aineita. Molemmat kypsyvät nopeasti ja sopivat siksi kiireisen ruokavalioon. Lisäksi ravitsemussuosituksissa suositellaan säännöllistä kalan syöntiä, joten lohipastalla kuittaat toisen viikottaisista kalapäivistä. 

Poimi tästä kermaisen lohi-rucolapastan ohje.

lohi-rucolapasta

Nopea lohipasta – näin teet sen

Osta kaupasta pala lohta ja leikkaa se kuutioiksi. Siihen menee vain muutama minuutti. Tai jos haluat päästä lohipastan teossa vieläkin helpommalla, voit käyttää siihen tuoreiden lohifileiden sijaan valmiiksi suikaloitua kalaa tai savulohta. 

Jos valmistat ruoan tuoreesta lohifileestä, ruskista lohikuutiot paistinpannulla tilkassa öljyä. Kala kypsyy kuumalla pannulla parissa minuutissa, joten hetken ruskistus riittää. Savulohi kaipaa vain nopean kuumennuksen. Siksi sen voi lisätä vasta valmiin kastikkeen joukkoon.

Kalan kaveriksi pannulle lisätään fenkolia, jonka anikseen vivahtava aromi tuo ruokaan ylellisen maun. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja viipaloi fenkoli sitten ohueksi. Jos et saa fenkolia käsiisi, voit korvata sen sipulilla. Maku ei ole sama, mutta lopputulos silti varsin herkullinen. 

Kun lohi on ruskistettu ja fenkoli kuullotettu raukeaksi, pannulle lisätään valkoviiniä ja purkki ranskankermaa. Nopea kiehautus, ripaus mausteita ja viime silaus kourallisesta vihreää. Pikantti rucola tai mieleisesi yrtti sopivat täydentämään kermaisen lohipastan makua. 

Voit valita pastaksi kierremäistä fusillia tai nauhamaista tagliatellea. Täysjyväpasta on terveystietoisen valinta, gluteenitonta ruokavaliota noudattava valitsee gluteenittoman tai vaikkapa kikherneistä valmistetun pastan. 

Katso myös: Vinkit pastan keittoon 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Täydellinen lohipasta - Kotilieden helpolla ja nopealla ohjeella onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.