Ruoka

Lohipasta kolmella tyylillä – ota haltuun parhaat lohipastareseptit ja onnistut

Herkullinen lohipasta valmistuu vain vartissa ja muutamasta raaka-aineesta. Poimi Kotilieden herkullinen lohipastan ohje ja vinkit annoksen tuunaamiseen.

Lohipasta on mainio arki-illan pelastaja, pienellä twistillä siitä syntyy myös vikkelä viikonlopun herkku. Jos tuntuu siltä, ettet millään ehdi laittaa ruokaa tai ideat maukkaisiin arkiruokiin ovat vähissä, ota haltuun maukas lohipastaresepti. Vartissa valmis lohipasta ratkaisee ruokapulman ja maistuu koko perheelle.

Listasimme tarjolle kolme lohipastareseptiä, valitse itsellesi näistä se maailman paras lohipasta tai kokeile kaikkia.

Lue myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

Nopea lohipasta – näin teet sen

Lohi ja pasta ovat täydellisiä arkiruoan raaka-aineita. Molemmat kypsyvät nopeasti ja sopivat siksi kiireisen ruokavalioon. Lisäksi ravitsemussuosituksissa suositellaan säännöllistä kalan syöntiä, joten lohipasta kuittaa herkullisesti toisen viikoittaisista kalapäivistä. 

Osta kaupasta pala lohta ja leikkaa se kuutioiksi. Siihen menee vain muutama minuutti. Tai jos haluat päästä lohipastan teossa vieläkin helpommalla, voit käyttää siihen tuoreiden lohifileiden sijaan valmiiksi suikaloitua kalaa.

Kun valmistat ruoan tuoreesta lohifileestä, ruskista lohikuutiot paistinpannulla tilkassa öljyä. Kala kypsyy kuumalla pannulla parissa minuutissa, joten hetken ruskistus riittää.

Kalan kaveriksi pannulle voi lisätä fenkolia, jonka anikseen vivahtava aromi tuo ruokaan ylellisen maun. Arkisempaan versioon voi käyttää myös kesäkurpitsaviipaleita. Viipaloi fenkoli tai kesäkurpitsa ohueksi. Jos et saa fenkolia käsiisi tai kaapista ei löydy kesäkurpitsaa, voit korvata sen kuullotetulla tai karamellisoidulla punasipulilla. Maku ei ole sama, mutta lopputulos silti varsin herkullinen. 

Kun lohi on ruskistettu ja fenkoli tai kesäkurpitsa kuullotettu raukeaksi, pannulle lisätään valkoviiniä ja purkki ranskankermaa. Nopea kiehautus, ripaus mausteita ja viime silaus kourallisesta vihreää. Pikantti rucola tai mieleisesi yrtti sopivat täydentämään kermaisen kermaisen lohipastan makua. 

Herkullinen lohipasta syntyy myös lämminsavu-tai kylmäsavulohesta. Savulohi kaipaa vain nopean kuumennuksen. Siksi sen voi lisätä vasta valmiin kastikkeen joukkoon. Etenkin savulohesta tehdyn pastan maku raikastuu herkulliseksi sitruunanmehusta ja -kuoriraasteesta. Jos aika ei ole kortilla voit paahtaa sitruunanpuolikkaat kuumalla pannulla tai grillissä ja puristaa sitten mehun pastan joukkoon. Pieni paahde saa sitruunan maun syttymään.

TV:stä tuttu julkkiskokki, Kape Aihinen maustaa suositun lohipastansa ripauksella currya. Kapen lohipasta tehdään kylmä- ja lämminsavulohesta. Kermainen savulohipasta syntyy ranskankerman ja kerman yhdistelmästä, joka raikastetaan sitruunamehulla.

Mikä pasta kannattaa valita lohipastaan?

Voit valita pastaksi kierremäistä fusillia tai nauhamaista tagliatellea. Täysjyväpasta on terveystietoisen valinta, gluteenitonta ruokavaliota noudattava valitsee gluteenittoman tai vaikkapa kikherneistä valmistetun pastan. 

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkullisen avokado-savulohipastan hetkessä

Artikkelia on muokattu 27.6.2023 klo 15:45

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohipasta kolmella tyylillä – ota haltuun parhaat lohipastareseptit ja onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.