Tee itse pinaattikeitto – muista nämä kaksi tärkeää maustetta!
Pinaattikeitto on suosittu lounasruoka. Kuulutko sinäkin niihin, jotka rakastavat kaupan valmista pinaattikeittoa? Mielesi muuttuu, kun valmistat keiton itse. Pääset halvemmalla ja maku on täyteläisempi ja maukkaampi.
Kippari Kallen herkku pinaatti on monipuolinen ja terveellinen vihannes. Silloin tällöin nautittuna se on on mainio lounas tai iltaruoka.
Parhaat pinaattikeitto-ohjeet
Kokeile Kotilieden itse tehtyä pinaattikeittoa, testaamisen jälkeen et varmasti enää osta valmista kaupasta.
Ohje itse tehdylle keitolle on tässä.
Pinaattikeitto: muista nämä kaksi maustetta
Haastavinta pinaattikeiton valmistuksessa on saada siitä maistuvaa. Siitä tulee helposti vain kuuman maidon tai valkokastikkeen makuinen, koska liemenä on vain maitoa. Pienillä nikseillä saat myös omatekoisen keiton maistumaan.
Käytä mielellään luomutäysmaitoa, siinä on täyteläinen ja pyöreä maku. Sekoita keittoa alkuvaiheessa koko ajan. Maito ei saa palaa pohjaan. Valmista keitto mieluiten pinnoitetussa kattilassa.
Ripaus sokeria pyöristää pinaatin kitkeryyttä ja muskotti viimeistelee maitopohjaisen keiton. Nämä kaksi maustetta ovat olennaisessa osassa pinaattikeiton täydellistä makua.
Lue myös Anna.fi: Pinaatti, parsakaali, vihreä papu – kasvisten terveellisyyslistaus ylistää syvän vihreää
Keskustelu
Eipä tuo itse tehty juuri sen kummoisempaa ole. Niin yksinkerttainen perusruoka. Toki siihen voi tunkea vaikka mitä sahramia ja kardemummaa jos makuja haluaa. Ja kyllä. Todellakin teen usein itse, mutta ostan silti myös kaupasta!
Ankeuttaja iski!
Kommentoi juttua: Tee itse pinaattikeitto – muista nämä kaksi tärkeää maustetta!