Teresa Välimäki rakastaa ranskalaisia herkkuja, jotka valmistuvat vähällä vaivalla: ”Juustotarjotin ja pekonipiirakka ovat täydellisiä juhlatarjottavia”

Teresa Välimäki rakastaa juhlia ja herkullisia tarjottavia. Nämä ranskalaistyyliset juhlaruoat ovat nerokkaita, mutta toteutettavissa helposti ja vähällä vaivalla.

Kokki Teresa Välimäki unelmoi elämästä Ranskassa. Haaveissa oli päästä nauttimaan ranskalaisesta elämänmenosta maaseudulla, missä ruokatorilta voi käydä hakemassa päivän parhaat raaka-aineet ja valmistaa niistä täydellisiä ruokia.

Unelma toteutui ja kahden Ranskassa vietetyn kesän jälkeen syntyi myös uusi keittokirja  Le Keittokirja (Readme.fi), johon on koottu Teresan parhaat makumuistot Ranskan kesiltä.

Teresa Välimäen suosikki: juustotarjotin on täydellinen juhlatarjottava

Teresa tunnetaan helpoista ja mutkattomista ohjeistaan. Hän rakastaa kestitä vieraita, mutta liian vaivalloiset ja työläät ohjeet eivät ole se juttu. Kiireinen bisnesnainen ei ota turhia paineita tarjoiluista, vaan painottaa hyviä raaka-aineita.

”Rakastan juhlia ja hyviä makuja. Kaikkein helpointa on ostaa hyvää kuohuviiniä ja nostaa pöytään jättimäinen juustotarjotin. Juustoissa on se helppo puoli, että voit nostaa ne jo lounasaikaan pöytään ja juustot vain paranevat mitä enemmän kello on. Lisäät pöytään illan mittaan hyvää leipää ja ehkä jotain hedelmiä, niin juhlava tarjottava on siinä”, Teresa vinkkaa.

Ranskassa juustot kuuluvat olennaisesti jokaiselle aterialle. Monesti juustoja nautitaan aterialla pääruoan ja jälkiruoan välissä tai niillä korvataan jälkiruoka. Majatalo Happy Hamletissa, missä Teresa vietti kesänsä, juustoille pyhitetään jopa koko lounas tai brunssi.

”Omat suosikkijuustokauppani Helsingissä ovat Hakaniemen hallin Lentävä Lehmä ja Stockmannin S-market Herkun juustotiski. Molemmissa saa huippupalvelua ja valikoima on uskomattoman runsas ranskalaiseen tyyliin. Juustot voi nostaa juhlaruoan päätähdiksi, kun valitset monipuolisen kattauksen erilaisia ja tarjoaa lisäksi hyvää leipää”, Teresa kiittelee.

Lue myös: Täydellinen juustotarjotin – näin kokoat sen

Teresa Välimäki osaa tehdä helpot, mutta juhlavat tarjoilut. Juustot voivat olla juhlien päätähtiä. Ne vain paranevat mitä kauemmin ne saavat olla pöydässä huoneenlämmössä. Tarjoile ne aina lämpiminä. Ota ne useita tunteja ennen huoneenlämpöön.

Teresa Välimäki osaa tehdä helpot, mutta juhlavat tarjoilut. Juustot voivat olla juhlien päätähtiä. Ne vain paranevat mitä kauemmin ne saavat olla pöydässä huoneenlämmössä. Tarjoile ne aina lämpiminä. Ota ne useita tunteja ennen huoneenlämpöön. Kuva: Hanna Hurtta Le Keittokirja (Readme.fi)

Teresa Välimäki ylistää pekonipiirakka

Suomalaiset rakastavat suolaisia piirakoita. Niin ranskalaisetkin. Teresa on mestari valmistamaan suolaisia piirakoita, sillä ne toimivat suolapalan lisäksi myös kevyenä ateriana salaatin kera. Juhlaruoan ei tarvitse olla kovin vaikeaa ja työlästä.

”Talvella en suosittele kirjasta löytyvää maailman parasta tomaattipiirakkaa, mutta vinkkaan ohjeen täydelliselle pekonipiirakalle. Suolaiset piiraat ovat täydellistä hävikkiruokaa, sillä niihin voi laittaa lähes mitä tahansa kaapista löytyy. Pekoni-herkkusienipiiraan täyte on taivaallista. Käytä siihen ranskalaista voimakasta juustoa, niin pääset suoraan makumatkalle Ranskan maaseudulle”, Teresa kertoo helposta ohjeesta.

Kupliva unohtamatta

Juhlissa kilistellään tietenkin kuplilla. Kuplia voi myös käyttää osana cocktailia. Talvijuhlien cocktail tehdään trendikkäästi shrubista. Tällä kertaa kotimaisesta pakastevadelmasta.

”Tämä on täydellinen cocktail. Se sopii brunssille tai illalliselle alkujuomaksi. Shrub on hieman hapokas makuliemi, jolla kuohuviini maustetaan. Kotimaiset marjat sopivat tähän hyvin.”

 

Teresa Välimäki teki kirjan, joka vie makumatkalle Ranskan maaseudulle. 

Teresa Välimäki teki kirjan, joka vie makumatkalle Ranskan maaseudulle.  Kuva: Hanna Hurtta, Le Keittokirja (Readme.fi)

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Teresa Välimäki rakastaa ranskalaisia herkkuja, jotka valmistuvat vähällä vaivalla: ”Juustotarjotin ja pekonipiirakka ovat täydellisiä juhlatarjottavia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X