Ideoita ruoanlaittoon

Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä

Suomalaiset tykkäävät syödä keittoja, Saarioisen kyselytutkimus kertoo. Terveelliset keitot sopivat monipuoliseen ruokavalioon.

Terveelliset keitot pitävät nälkää ja ovat kevyitä. Keitot ovatkin mainio valinta, kun ruokavalio vaatii pientä oikaisua.

Lue lisää: 8 ruokaisaa keittoa talvipäivään

”Keitot ovat oivia ruokia, jotka maistuvat kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ne ovat useimmiten muita ruokia kevyempiä vaihtoehtoja, jotka kuitenkin pitävät nälän kurissa. Useat keitot sisältävät paljon kasviksia, joita moni syö liian vähän, Saarioisen innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo yrityksen tiedotteessa.

Lihakeitto on suomalaisten kotiruokien äiti.

Yhä useampi suomalainen valitsee ruoaksi keiton

Saarioisen teettämän kyselytutkimuksen mukaan keittojen syöminen on kasvanut selkeästi parin viime vuoden aikana. Suomalaisista 99 % ilmoittaa syövänsä keittoja ainakin joskus, ja yli kolme miljoonaa suomalaista syö niitä vähintään kerran viikossa. Hyvä maku, helppous, terveellisyys ja edullisuus ovat tärkeimmät syyt valita keittoateria.

Keltainen kasviskeitto

Klassikkokeitot ovat suurimpia suosikkeja

Kyselyn mukaan keittoja syödään monipuolisesti, mutta klassikkokeitot ovat edelleen suosituimpia.

Naisten keittosuosikit ovat pinaattikeitto, kalakeitto ja kasvissosekeitto.

paahdettu tomaattikeitto

Miehillä suosituin keitto on kalakeitto ja toisella sijalla lihakeitto ja kolmantena hernekeitto.

Nuorten 18-34 -vuotiaiden suosituimmat keitot ovat kalakeitto, pinaattikeitto ja kasvissosekeitto. Kaikkien ryhmien suosituimmuuslistan kärkipäästä löytyvät myös muun muassa jauhelihakeitto ja kanakeitto.

Keittoruoka on mielekästä arkiruokaa, sillä sitä voi tehdä helposti ja edullisesti suuren määrän. Monesti keitto on parempaa uudelleen lämmitettynä.

Keltainen siskonmakkarakeitto

Saarioisen kyselyn mukaan mielikuvat valmiskeitoista ovat muuttuneet positiisempaan suuntaan.

”Valmiskeittojen mielikuvaan on tullut selkeä muutos viimeisten viiden vuoden aikana. 37 prosentilla suomalaisista on positiivinen mielikuva valmiskeitoista, kun viisi vuotta sitten myönteinen mielikuva niistä oli vain 21 prosentilla”, Lonka sanoo.

Lähde: Saarioisten keittotutkimus toteutettiin marraskuussa 2018. Siihen vastasi yli tuhat suomalaista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.