Ideoita ruoanlaittoon

Testasimme härkis- ja nyhtispyörykät – muista yksi asia, niin onnistut!

Lihaa muistuttavien vegepyöryköiden uutuudet pelastavat arjen kiireessä.

Arjen kiireessä ruoan on oltava pöydässä alle puolen tunnin. Ruokatrendilistausten mukaan kasvisruoan suosio on kasvussa ja monessa perheessä halutaankin lisätä kasvisruokailun määrää.

Pelastaudu jauhelihakierteestä

Flexaus on tullut arkiseksi osaksi perheiden ruokailua. Flexaus tarkoittaa osa-aikaista kasvisruokailua, eli viikottainen ruokavalio koostuu liharuokien lisäksi kasviksista, ja proteiinit saadaan silloin erilaisista kasvisproteiineista.

Syynä tähän on monessa kodissa vaihtelunhalu, mutta myös kasvisruoan terveellisyys ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeitä valintakriteerejä. Halutaan pois iänikuisesta jauhelihakierteestä ja innostutaan kokeilemaan helppoja vegevaihtoehtoja eläinproteiinien tilalla. Flexaus ei sulje pois mitään, vaan tuo vain vaihtoehtoja ja valinnanvaraa viikottaiseen arkiruokailuun.

Fleksaaja ei ole lihaa vastaan, vaan kasvisten, ekologisuuden ja ympäristöystävällisyyden puolesta.

Vegepyörykät

Lyhyen ajan sisällä kauppojen vegeproteiinihyllyyn on ilmestynyt kaksi uutuustuotetta. Verso Foodin härkispyörykät ja Gold&Greenin nyhtispyörykät.

Molemmista on saatavana kahta erilaista makuvaihtoehtoa. Verson härkispyöryköitä löytyy neutraalissa original-maussa sekä intialaistyylisessä kofta-maussa ja nyhtispyöryköitä löytyy neutraalissa Monday-maussa sekä Lähi-idän tyylisessä meze-maussa.

Testasimme nyhtispyörykän Monday-maun perinteisessä italialaisessa blognesekastikkeessa ja härkispyörykän kofta-maun intialaisessa kookoskastikkeessa.

Härkispyörykät kookoskastikkeessa.

Raadin kommentit

”Nyhtökaurapyörykässä on purutuntumaa, pulla on aika sitkeä ja jotenkin jäntevä. Muistuttaa todella paljon lihapullaa. Itse pulla on maukas, mausteinen muttei tulinen. Itseäni lihapullamainen purutuntuma häiritsee, tietty makukysymys. Nyhtökauran maku meinaa puskea läpi tomaattikastikkeesta eli nyhtispulla tarvitsee voimakkaan kastikkeen kaverikseen.

”Härkispyörykkä on itsessään vähän kuiva ja einesmäinen. Mausteita on käytetty, mutta kokonaisuus jää vähän pliisuksi. En söisi pelkästään, kaipaa ehdottomasti kaveriksi kastikkeen. Tämä testattu intialainen kookoskastike härkispyörykkä muodostivat yhdessä todella hyvän kokonaisuuden, jossa maut tukivat toisiaan.”

”Molemmat pyörykät ovat ihania arjen pelastajia. Luulen, että tällä tavalla saa lapsetkin syömään helposti vegeä.”

Nyhtökaurablognese toimii valmiiden nyhtipyöryköiden kanssa.

Toimi näin, niin onnistut

Tämän kun muistat, niin onnistut varmasti. Lisää tuotteet vasta valmiiseen kastikkeeseen tai kuumenna mikrossa erikseen ja lisää kastikkeeseen juuri tarjoilun kynnyksellä.

Tuotteet ovat jo kypsiä, eli niitä ei tarvitse kypsentää mitenkään, mikä on käytön kannalta loistavaa. Valmista esimerkiksi muutama erilainen kastike valmiiksi ja lisää pullat valmiiseen kastikkeeseen. Näin saat vaihtelua helposti ja nopeasti arkiseen ruoanlaittoon.

 

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Testasimme härkis- ja nyhtispyörykät – muista yksi asia, niin onnistut!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.