Etti, 16, testasi Tiktok-tortillan – katso videolta paras kikka tortillan taitteluun

Tiktok-tortilla on tämän hetken kuumin herkkuhitti, joka saa kauppojen tortillahyllyt tyhjiksi ja nuorison keittiöön. Etti testasi tortillat suolaisella ja makealla täytteellä. Katso parhaat taittelu- ja paistovinkit videolta!

Tiktok-tortilla on vuoden 2021 alun sosiaalisen median kuumin ruokailmiö. Tortilla wrap hack tai Tiktok tortilla -nimellä löytää sosiaalisen median kanavista useita erilaisia videoita ja kuvia tutusta tortillalätystä ja nerokkaasta taittelutekniikasta. Täytteitä varioidaan oman maun mukaan.

Lue myös: Muistatko someilmiö pehmokahvin? Pehmokahvi Dalgona on uusi hittijuoma, joka villitsee maailmalla

Tiktok-tortillan ideana nerokas taittelutekniikka

Tiktok-tortillan idea on sen nerokas taittelutekniikka ja se, miten täytteet saa pysymään hyvin tortillan sisällä.

  1. Aseta tortilla leikkuulaudalle. Tee viilto keskeltä alas itseesi päin aina tortillan reunaan asti.
  2. Levitä täytteet neljään sektoriin.
  3. Aloita vasemmalta alhaalta taittelu. Taita tortillan ensimmäinen sektori ylemmän päälle. Jatka taittelua taittamalla ensimmäinen ja toinen sektori, jotka ovat nyt päällekäin kolmannen päälle. Lopuksi taita kaikki kolme päällekäin olevaa sektoria neljännen päälle. Nyt sinulla on kolmio, jonka voi paistaa pannulla tai voileipägrillissä.
Tiktok-tortillan taittelutekniikka on helppo. 

Tiktok-tortillan taittelutekniikka on helppo.  Kuva: Anni Reenpää

Tiktok-tortilla Etin tapaan – pannulla paistaminen toimii myös

Kohta 16-vuotias Etti seuraa Tiktok-kanavaa ja nappaa sieltä silloin tällöin ideoita.

”Seuraan Tiktokia, mutta en ole vielä tehnyt omia videoita. Näin tortillan taitteluvideon siellä, ja päätin testata miten se toimii. Meillä on kotona voileipägrilli, sillä se toimii tosi hyvin, mutta jos ei ole grilliä, tortillan voi taitella ja paistaa pannulla. Kurkkaa videolta miten teen sen pannulla, tarvitset siihen yhden lisäosan, joka löytyy joka keittiöstä”, Etti sanoo, ja kannustaa muitakin kokeilemaan hauskaa ideaa.

Erilaisia täytteitä voi ideoita oman maun mukaan. Etti valmisti yhden suolaisen tortillan ja yhden makean.

Katso videolta miten Etti taittelee tortillan ja miten paistaminen onnistuu.

 

Tiktok-tortillan makeaan versioon tulee juustokakusta tuttua tuorejuustoa ja keksimurua, lisäksi kinuskia ja vaahtokarkkeja.

Tiktok-tortilla: makeaan versioon tulee juustokakusta tuttua tuorejuustoa ja keksimurua, lisäksi kinuskia ja vaahtokarkkeja. Kuva: Anni Reenpää

Avainsanat

Keskustelu

No ei. Laitat täytteet möykyksi keskipisteen ”yläpuolelle”. Taitat ”alapuolelta noin kolmanneksen möykyn päälle ja käärit molemmat ”sivut” tämän taitoksen päälle. Menee paljon enemmän romua sisään ja silti pysyvät kurissa.

Kommentoi juttua: Etti, 16, testasi Tiktok-tortillan – katso videolta paras kikka tortillan taitteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X