Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Toast skagen

Toast skagen, Pohjolan suosituin katkarapuleipä on ruotsalaisen keittiön klassikkoleipä, jonka kehitti ravintoloitsija Tore Wretman. Runsas ja mehevä katkarapuleipä saa veden herahtamaan kielelle. Toast skagen sopii alkupalaksi ja kevyeksi lounaaksi salaatin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Toast skagen eli katkarapuleipä

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 1 rkl voita
  • 1 punasipuli
  • 5 rkl majoneesia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl makeaa sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • 4 rkl kirjolohen tai siian mätiä

Valmistusohje

Toast skagen eli katkarapu-skagen tehdään helposti näin:

1. Nosta katkaravut sulamaan jääkaappiin pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut huolellisesti. Sipaise leiville ohuelti voita. Paista leivät rapeiksi ja kullankeltaisiksi kuumalla pannulla.

2. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, sitruunamehu, sinappi, suola, punasipulit, hienonnetut yrtit sekä 2/3 osaa katkaravuista.

3. Nostele skagenröraa leiville. Annostele päälle loput katkaravuista. Koristele toast skagen -leivät mädillä ja yrteillä.

Lue myös: Katkarapu-perunablinit

Lue myös Anna.fi: Katkarapu-avokadococktail ja harissamajoneesia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Toast skagen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.