Appelsiini, piparimuotti ja kanelitanko.

Tonton-herkut jouluun: maidoton, munaton ja gluteeniton jälkiruoka x 4

Tonton-ruokavalio yleistyy. Tonton tarkoittaa ruokia, joissa ei ole käytetty munia, valkoista sokeria, kotimaisia viljoja tai maitoa. Kotilieden bloggaajat vinkkaavat parhaat tonton-herkkunsa joulupöytään.

Tonton-ruoka on trendikästä. Se tarkoittaa munatonta, maidotonta, gluteenitonta ja ilman valkoista sokeria valmistettua ruokaa.

Yhä useampi jouluvieras noudattaa jotakin erityisruokavaliota, esimerkiksi munatonta, maidotonta tai gluteenitonta ruokavaliota. Moni haluaa myös välttää maitoa, munia tai viljaa terveys- tai eettisistä syistä, vaikkei olisikaan niille allerginen.

Tonton ei kuitenkaan tarkoita mautonta. Kotilieden ruokabloggaajat vinkkaavat parhaat tonton-herkkunsa.

Lue myös: Vegaaninen joulu: tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös: Irti sokerikoukusta tonton-ruoalla: hyvää ruokaa ilman maitotuotteita, munia ja sokeria

Itse tehty glögi vaaleana ja tummana

Mikäpä toisi kotiin paremmin jouluisen tunnelman kuin itse keitetty glögi mausteisine tuoksuineen? Saran kotikolo -blogissa annetaan ohjeet sekä vaalealle, omenaiselle blogille kuin tummalle appelsiiniin vivahtavalle joulujuomalle.

Glögipullo ja kynttilä.

Resepti: Saran kotikolon itse tehty glögi vaaleana ja tummana

Vegaaninen ja gluteeniton piparimoussekakku

Tämä ihmeellinen kakku on juustokakkumainen, vaikka tonton-henkeen siinä ei ole käytetty maitoa. Piparitaikinaan ei ole myöskään lisätty kananmunaa. Pipareita lukuun ottamatta kakun ainekset, kuten raakakaakao ja tattarijauho, on käytetty raakoina ja siten saatu säilytettyä niiden ravinteet.

Resepti: Saran kotikolon vegaaninen ja gluteeniton piparimoussekakku

Gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen luumukakku

Luumukakku

Mantelimaito, kookosjogurtti ja luumut ovat tämän tonton-kakun salaisuudet. Luumut voi korvata myös valmiilla sokerittomalla luumuhillolla.

Resepti: Dinner with Reetan gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen luumukakku

Jouluinen maidoton fudge

Kermamainen toffee on aikuisten ja lasten suosikki, ja sen jouluinen versio on piparitaikinan, karamellisoitujen pähkinöiden ja taatelitoffeen makujen vastustamaton yhdistelmä. Resepti on paahdettuja pähkinöitä lukuun ottamatta myös raaka, eli tätä jälkiruokaa ei tarvitse paistaa tai keittää.

Resepti: Saran kotikolon jouluinen maidoton fudge

Keskustelu

Ei pääse blogiin katsomaan reseptejä. ”Vain rajatulle yleisölle”, kutsutuille siis. Saisiko reseptit näkyviin juttuun suoraan?

Kommentoi juttua: Tonton-herkut jouluun: maidoton, munaton ja gluteeniton jälkiruoka x 4

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X