Tunnista kypsä ananas – näin helposti kuorit tuoreen ananaksen

Syötäväksi kypsä ananas on helppo tunnistaa ja kuoria. Kokeile myös herkullisia reseptejä!

Ananakset tuodaan Suomeen Etelä- ja Väli-Amerikasta. Ananakset ovat Suomeen tullessaan raakoja,  sillä kypsät ananakset eivät kestä kuljetusta ja ananaksen kasvukausi on pitkä.

Raaka ananas on kova ja kiinteä. Raaka ananas kypsyy huoneenlämmössä muutamassa päivässä.

Kypsää ananasta ei voi tunnistaa sen kuoren värin perusteella. Kypsä ananas joustaa, kun sitä painaa ja hedelmä tuoksuu makealta. Ylikypsä ananas puolestaan haisee käyneelle.

Varmin keino tunnistaa kypsä ananas on kokeilla lehtiruusukkeen keskimmäisiä lehtiä. Kypsästä ananaksesta lehdet irtoavat helposti.

Kypsää hedelmää kannattaa säilyttää jääkaapissa ja ottaa se hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua aromien ja maun parantamiseksi.

Lue myös: Unohda puristelu – näin tunnistat kypsän avokadon helposti

Kuori ja pilko kypsä ananas helposti

  1. Aseta ananas kyljelleen. Leikkaa molemmat päät pois terävällä veitsellä.
  2. Aseta ananas pystyasentoon ja leikkaa kuori muutaman sentin liuskoina pois. Liikuta veistä ylhäältä alaspäin. Pyöritä ananasta leikkuulaudan päällä sitä mukaa, kun etenet. Leikkaa mahdollisimman vähän keltaista hedelmälihaa pois. Pienet ruskeat silmät voit leikata pois pienemmällä veitsellä tai veitsen kärjellä.
  3. Leikkaa ananas pystysuunnasta ensin keskeltä halki. Halkaise lohkot vielä pystysuunasta katsoen puoliksi, jotta saa neljä samankokoista lohkoa.
  4. Leikkaa lohkojen terävä kärki eli ananaksen kova ydin pois.
  5. Paloittele ananas mieleisiksesi paloiksi.

Lue myös: Tunnista kypsä mango – helpoin tapa kuoria ja paloitella mango on yllättävän yksinkertainen

Lähteet: Satokausikalenteri, Taste, Today

Kokeile herkullisia ananasreseptejä

Ananas sopii liharuokiin, jälkiruokiin, juomiin ja koristeluun. Ananas kestää hyvin myös kuumennusta. Se ananasta grillattuna tai nauti sellaisenaan!

grillattu ananas

Grillattu ananas on täydellinen jälkiruoka. Frutti Di Mutsin blogista löydät ohjeen kesäherkun valmistukseen ja vinkit, mitä tarjota makean ananaksen kanssa!

Katso ohje: Grillattu ananas

ananaspirtelö

Keltainen ananaspirtelö viilentää kesäpäivänä. Soseuta neljä ainesosaa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja saat nopeasti raikkaan herkullisen kesäjuoman. Kokeile myös maukasta ananasjuomaa, johon tulee ananaksen lisäksi muun muassa jogurttia, jäätelöä ja kookoshiutaleita.

Katso ohje: Keltainen ananaspirtelö tai Ananasjuoma

Kuva - Raparperi-ananaschutney

Raparperi-ananaschutney hurmaa hedelmäisellä mausteisuudellaan. Chutney sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi grillattujen lihojen kanssa. Kokeile ananaschutneytä vaikkapa possun kanssa.

Katso ohje: Raparperi-ananaschutney

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tunnista kypsä ananas – näin helposti kuorit tuoreen ananaksen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X