Tunnista kypsä mango – helpoin tapa kuoria ja paloitella mango on yllättävän yksinkertainen

Makea mango on herkullinen hedelmä. Raakaa mangoa on helppo kypsyttää kotikonstein ja sen kuoriminenkin sujuu vaivattomasti tällä ohjeella.

Mango sopii hyvin esimerkiksi smoothieihin, mehuihin, juustokakkuihin ja hedelmäsalaatteihin. Jälkiruokiin ja makeisiin leivonnaisiin se antaa oivan lisän. Mangoa voi käyttää myös salsoissa ja aasialaisissa ruoissa.

Väli-Amerikasta tuotujen mangojen satokausi on marraskuusta helmikuuhun. Etelä-Amerikasta tuodut mangot ovat sesongissa toukokuuhun asti.

Tunnista kypsä mango

Mango on kypsä, kun se antaa periksi painettaessa. Kypsän mangon makea tuoksu muistuttaa ananasta ja leikatessa siitä tihkuu herkullista mehua.

Mangon kypsyyttä ei voi päätellä kuoren väristä, sillä kuori voi olla väriltään keltainen, punertava, vihreä tai sekoitus näitä kaikkia.

mango

Kaupoissa myytävät mangot ovat yleensä raakoja. Raaka mango kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa. Laita mango samaan muovipussiin omenan kanssa, jos haluat nopeuttaa kypsymistä.

Mangoa ei kannata säilyttää kylmässä, sillä se voi paleltua ja muuttua pahanmakuiseksi.

Kuori ja paloittele mango helposti

Mangosta syödään hedelmäliha, kuorta ja sisällä olevaa kiveä ei syödä.

Näin kuorit mangon

  1. Leikkaa ensin mango pituussuunnassa molemmilta puolilta mahdollisimman läheltä kiveä.
  2. Viillä veitsellä paloihin ristikko. Viillä vain hedelmänlihaa, älä kuorta.
  3. Paina kuorta sisäänpäin, jolloin kuutiot pompsahtavat ulospäin ja ne voi leikata irti.
  4. Kuori ja leikkaa vielä kiveen jäänyt hedelmäliha irti.

viipaloitu mango

Satokausikalenteri vinkkaa, että halkaistua mangoa kannattaa pitää maun parantamiseksi noin 10 minuuttia huoneenlämmössä ennen syömistä.

Lähde: Satokausikalenteri

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.