Tunnista kypsä vesimeloni – 4 vinkkiä, joiden avulla valitset täydellisen vesimelonin

Tiedätkö, kuinka kypsä vesimeloni tunnistetaan? Tämän jutun luettuasi tiedät.

Raikas vesimeloni ja kesä ovat lyömätön yhdistelmä. Kypsä vesimeloni voi olla vaikea tunnistaa, joten kokosimme vinkit, joiden avulla tunnistat kypsän hedelmän.

Katso myös kätevä ohje vesimelonin pilkkomiseen sekä herkulliset ja helpot reseptit, jotka sopivat täydellisesti kesäpäiviin.

vesimeloni

Ja muista: jos vesimelonin valinta ei osunut nappiin, kokonaista raakaa vesimelonia voi kypsyttää huoneenlämmössä.

Lue myös Himahellan blogista: Vesimeloni ja mansikka ne yhteen sopii

4 keinoa tunnistaa kypsä vesimeloni

1. Tuoksuttele hedelmää

Satokausikalenterin mukaan kypsän vesimelonin tunnistaa haistamalla sen kukkaperää. Jos se ei tuoksu melonille, hedelmä ei ole kypsä.

2. Punnitse vesimeloni

Mitä painavampi vesimeloni on, sitä parempi. Vesimelonia on hyvä punnita omissa käsissä. Jos vesimeloni tuntuu painavammalta kuin mitä sen koko antaisi olettaa, kannattaa meloni siirtää ostoskoriin.

3. Etsi keltainen piste

Vesimelonin kuoreen ilmestyy läiskä kohtaan, missä melonin kuori on ollut maassa. Kun läiskä on keltainen, on vesimeloni kypsä.

4. Koputa vesimelonia

Koputa vesimelonin kuorta kevyesti ja kuuntele millainen ääni kopautuksesta syntyy. Kypsä vesimeloni päästää syvän onton äänen.

Lähteet: The kitchen, Satokausikalenteri

Ei tahroja, ei sotkua: pilko kypsä vesimeloni käteviksi paloiksi

Pitkin käsivartta valuva hedelmämehu on tuttu ongelma vesimelonia syödessä. Sotkut ja tahrat on kuitenkin helppo eliminoida, kun pilkot vesimelonin näppäriksi lohkoiksi perinteisten siivujen sijaan.

Suuhun sopivia paloja on helppo napsia evääksi tai välipalaksi. Katso videolta, kuinka pilkkominen onnistuu hetkessä.

Pilko kypsä vesimeloni käteviksi suupaloiksi.

Vesimeloni on herkullinen hedelmä – kokeile ainakin nämä reseptit

Terveellinen vesimelonikakku yllättää helppoudellaan ja maistuu ihanan raikkaalta. Olisiko tästä kakusta jopa perinteisen kermakakun korvaajaksi? Kaunis kakku valmistuu ilman uunia. Tarvitset vain vesimelonin, kermaa, rahkaa, sokeria ja limen sekä mieleisiäsi marjoja kakun koristeeksi.

Katso ohje: Vesimelonikakku

Vesimelonikakku

Meloni ja feta ovat mainio makupari. Sirottele makuparin päälle vielä oliiviöljyä ja mintun lehtiä ja aromit pääsevät oikeuksiinsa. Vesimeloni-feta-minttutikut maistuvat parhaimmillaan jääkaappikylminä.

Katso ohje: Helpot vesimeloni-feta-minttutikut

vesimeloni-feta-minttutikut

Vesimelonista ja marjoista syntyy raikas kesäpäivän juoma. Marja-vesimelonislush eli jäähilejuoma syntyy vaivattomasti, sillä tehosekoitin tekee melkein koko työn puolestasi.

Katso ohje: Marja-vesimelonislush

marja-vesimelonislush

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.