Ruoka

Tuorepuuron kaava – ota se haltuun, etkä enää kärsi kurnivasta vatsasta edes kiireisinä aamuina!

Mittaa illalla ainekset kulhoon, sekoita ja laita puurokulho jääkaappiin. Aamulla herkullinen tuorepuuro on valmis. Voit lisätä tuorepuuroon marjoja, pähkinöitä ja hedelmiä. Katso tästä tuorepuuron peruskaava ja parhaat vinkit!

Tuorepuuro on täydellinen aamupala kiireiselle tai laiskalle kokille. Jos kaapista löytyy kaurahiutaleita, et tarvitse kuin nestettä, ripauksen suolaa ja yhden yön.

Lue myös: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta

Tuorepuuron kaava

Tuorepuuron tekeminen onnistuu ilman reseptiä. Kaava on selkeä ja yksinkertainen. Tarvitset:

Sekoita ainekset ja anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 3–4 tuntia.

Aineksia varioimalla uusia makuja tuorepuuroon

Mustaherukkatuorepuuro
Mustaherukkatuorepuuro on maukas raakapuuro, joka sekoitetaan jogurtista, mustaherukoista, kaurahiutaleista, siemenistä ja manteleista.

Saat puuron uusia vivahteita vaihtelemalla sen aineksia vaikkapa päivittäin. Puuron nesteeksi sopivat erilaiset kasvimaidot, kuten manteli-, kookos-, kaura-, cashew- tai soijamaito.  Helppo tapa nostaa puuron proteiinipitoisuutta on tehdä se maitoon, jogurttiin tai soijamaitoon.

Jos käytät tuorepuuroon maustamatonta jogurttia, lisää valmiiseen puuroon halutessasi loraus hunajaa, siirappia tai ripaus sokeria, ja sekoita. Maustamattoman jogurtin makeuttajana toimii myös kypsä banaani. Muusaa banaani haarukalla lautasella ja lisää puurohiutaleiden ja jogurtin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä jääkaapissa aamuun.

Käytä myös erilaisia hiutaleita, Kaurahiutaleista syntyy sileä ja miedonmakuinen puuro. Saat puuron rakenteesta rouheisen ja viljaisen, kun käytät esimerkiksi ruis- tai neljänviljanhiutaleita tai hiutaleseoksia. Tattarihiutaleista tehty tuorepuuro on sekin runsaskuituinen ja vatsaystävällinen aamupala.

Jos puuro turpoaa yön aikana liian paksuksi, voit ohentaa sitä sopivan letkeäksi vedellä, maidolla tai kasvimaidoilla.

Katso ohje: Mustaherukkatuorepuuro

Tuunaa valmis tuorepuuro

Tuorepuuron makumaailma on lähes rajaton.  Lisää puuron päälle erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, kookoshiutaleita, marjoja ja hedelmäviipaleita tai -paloja. Paitsi paloina hedelmät voi lisätä puuron päälle myös raasteena. Proteiinia kaipaava päällystää puuron raejuustolla tai rahkalla.

Maustamalla puuroon saa lisää vivahteita. Mausta puuro suosikkimausteillasi. Ripaus kanelia, inkivääriä, vaniljajauhetta tai kardemummaa antaa tuorepuuroon hetkessä ihan uutta sävyä.

Kun kaipaat aamulla pientä herkuttelua, lisää puuroon tilkka vaahterasiirappia tai maapähkinävoita. Kaloripitoiset lisukkeet kannattaa kuitenkin jättää vain herkuttelupäiviin.

Pähkinäinen tuorepuuro

Pähkinäinen tuorepuuro
Pähkinäinen tuorepuuro tuunataan banaaniviipaleilla makoisaksi.

Pähkinäinen tuorepuuro saa rouheisuutta kauraleseistä ja hasselpähkinöistä sekä makeutta banaanista. Pähkinäistä aromia korostaa vielä nesteenä käytetty hasselpähkinäjuoma.

Katso ohje: Pähkinäinen tuorepuuro

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuorepuuron kaava – ota se haltuun, etkä enää kärsi kurnivasta vatsasta edes kiireisinä aamuina!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.